Arena Națională, la EURO 2020 / Foto Getty Images

Câți spectatori au venit pe Arena Națională la meciul Austria - Macedonia de Nord, de la EURO 2020

articol scris de Digi Sport
14.06.2021, 12:54
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Meciul Austria - Macedonia de Nord, scor 3-1, a găzduit 9082 de spectatori pe Arena Națională, în primul joc organizat de București la EURO 2020.

FRF a emis un comunicat cu privire la meciul Austria - Macedonia de Nord: "Dintre cei 9082 de spectatori din tribune, 76% au primit brățările de acces pe baza actelor medicale care dovedeau vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală în ultimele 90 de zile sau un test RT-PCR negativ din ultimele 72 de ore. Ultimele două situații au fost extrem de rare, principala cale de imunizare fiind vaccinarea.

Personalul care a organizat meciul și cel care a asigurat serviciile pentru spectatori a fost de asemenea verificat: 976 de persoane erau imunizate prin vaccinare sau trecere prin boală, iar 376 au fost testate rapid – zero cazuri pozitive", anunță FRF.

Galerie Foto

EURO 2020 | Austria-Macedonia de Nord 3-1. Succes istoric al selecționatei lui Foda, la primul meci jucat la București

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de Goran Pandev (28), care, la 37 de ani, a bifat primul său gol la un Campionat European.

Începutul de meci a fost confuz, dar la prima ocazie clară de gol s-a deschis scorul - Sabitzer a trimis o diagonală splendidă şi Lainer a reluat acrobatic din voleu la colţul lung (18): 1-0.

Austria, fosta adversară a României din Liga Naţiunilor, a avut o şansă mare să se desprindă pe tabelă, dar Kalajdzic a reluat modest la centrarea aceluiaşi Sabitzer şi Dimitrievski a respins.

Doar zece minute a condus Austria, Macedonia de Nord reuşind egalarea după o serie de erori în defensiva echipei antrenate de Franco Foda: mai întâi Hinteregger a degajat în Sabitzer, mingea a ajuns în careu, portarul Bachmann a ieşit la intercepţie, dar a scăpat balonul după ce s-a ciocnit cu Alaba şi Trajkovski, iar ''veteranul'' Pandev a avut de îndeplinit o misiune simplă, trimiţând în plasă (28), 1-1.

Macedonia de Nord, echipă învinsă de România cu 3-2 pe Arena Naţională în martie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a avut o oportunitate notabilă în min. 63, când Nikolov, fostul jucător de la Viitorul, a fost blocat de portar.

Un minut mai târziu, austriecii au trecut pe lângă gol, portarul Dimitrievski respingând salvator mingea trimisă de Gregoritsch (64).

Mutarea făcută de Foda, cu introducerea lui Michael Gregoritsch, a dat roade. Atacantul lui Augsburg a înscris al doilea gol al Austriei (78), devansându-l pe portarul Dimitrievski la centrarea perfectă a lui Alaba.

Scorul final a fost decis de Arnautovic, care, la puțin timp după ce a intrat, a marcat în minutul 90, după o pasă genială a lui Laimer şi o ieşire nefericită a portarului.

Etichete: arena nationala , euro 2020 la bucuresti , meciuri euro 2020 , macedonia de nord , echipe euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au venit primele oferte: Radu Drăgușin poate pleca de la Tottenham după șase luni! Urmează întâlnirea decisivă

Exclusiv Ziua decisivă în care Dan Șucu trebuie să aleagă antrenorul Rapidului

Daniel Pancu propune o ”revoluție” la Rapid: ”Asta aș face! Ce să mai pierzi?”

De ce nu a jucat Florinel Coman în meciul Universitatea Craiova - FCSB, după ce s-a tratat la ”vraciul” din Serbia

Citeşte şi

Foto Afacerea de 10 milioane de euro de la Arena Națională de care s-a ales praful

Foto Au vrut să facă la fel ca la Leverkusen, dar nu le-a ieșit! Ce s-a întâmplat imediat după FCSB - Farul

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”