Viktor Orban / Foto: Profimedia

Ce a spus Viktor Orban când a fost întrebat despre cea mai mare polemică stârnită până acum la EURO 2020

articol scris de Digi Sport
25.06.2021, 09:08
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, la Bruxelles, că sportul şi politica nu trebuie amestecate, cu referire la polemica apărută pe marginea iluminării stadionului din Munchen, la meciul de miercuri Germania - Ungaria 2-2, în culorile curcubeului, specifice comunităţii LGBT.

EURO 2020 | Viktor Orban: "Sportul și politica nu trebuie amestecate"

Totodată, Orban a lăudat rezultatul de egalitate (2-2) obţinut de naţionala de fotbal a Ungariei în meciul cu Mannschaft, din Grupa F de la EURO 2020.

Premierul Ungariei a arătat că în cazul în care sportul şi politica se combină, acest lucru ar putea duce la excluderea celor care, din punct de vedere cultural, au puncte de vedere diferite, scrie Agerpres.

Miercuri seara, Viktor Orban spunea că nu este o decizie de stat dacă stadionul de fotbal din Munchen sau un alt stadion european este iluminat în culorile curcubeului.

''În mod evident, culorile curcubeului se regăsesc şi pe străzile din Budapesta. Dacă pe vremea comunismului, în Ungaria homosexualii au fost persecutaţi, astăzi statul nu numai că garantează, ci şi protejează în mod activ drepturile lor. Libertatea individuală este una dintre cele mai importante valori. Trebuie să ne asigurăm că toată lumea este liberă să decidă felul în care doreşte să trăiască (...) Nu trebuie să restrângem niciodată această libertate'', a declarat, printre altele, Viktor Orban, adăugând că educaţia copiilor se face însă acasă, în familie.

EURO 2020 | UEFA nu a permis iluminarea stadionului din Munchen în culorile curcubeului

Aşa cum se ştie, Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a denunţat miercuri iniţiative "populiste" pentru a justifica refuzul organizaţiei sale de a permite oraşului Munchen să-şi ilumineze stadionul în culorile curcubeului în semn de protest faţă de o lege maghiară considerată homofobă.

"Nu vrem să fim folosiţi în acţiuni populiste", a afirmat Ceferin pentru ziarul german Die Welt înaintea meciului Germania - Ungaria, care va avea loc la EURO 2020 în capitala Bavariei.

"Datorită popularităţii fotbalului, oamenii încearcă de prea multe ori să abuzeze de asociaţiile sportive pentru a-şi urmări scopurile", a declarat el.

Anterior, UEFA şi-a apărat decizia de a nu permite miercuri seara iluminarea stadionului din Munchen, la meciul Germania - Ungaria, în culorile curcubeului, specifice minorităţilor LGBT, însă şi-a colorat propriul logo de pe site în aceste culori reafirmându-şi ''angajamentul ferm'' împotriva homofobiei.

Aflat sub focul criticilor începând de marţi, organismul fotbalistic european a asigurat că decizia sa nu a fost ''politică'', spre deosebire de cererea primăriei din Munchen de a protesta în acest fel împotriva unei legi adoptate recent de Parlamentul ungar, considerată discriminatorie la adresa homosexualilor.

''Pentru UEFA, curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm faţă de o societate diversă şi incluzivă'', spune organizaţia într-un scurt text postat pe Twitter.

Prin urmare, UEFA şi-a colorat în culorile curcubeului logo-ul de pe site-ul propriu, indicând că aceste culori simbolizează ''o societate mai dreaptă, egalitară, tolerantă pentru toţi, indiferent de culoarea pielii, gen sau credinţă''.

Viktor Orban și-a anulat vizita la Munchen, cu câteva ore înaintea meciului Germania - Ungaria

Premierul maghiar, Viktor Orban, ar fi trebuit să se afle în tribuna oficială la meciul Germania - Ungaria, însă și-a anulat vizita în ultimul moment, având în vedere situația tensionată dintre cele două tabere.

Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a fost cel care a decis ca alte clădiri din oraș să fie iluminate în culorile curcubeului, în seara meciului cu Germania.

Tabloul complet al optimilor de finală EURO 2020

  • Țara Galilor - Danemarca, 26 iunie, ora 19:00, Amsterdam
  • Italia - Austria, 26 iunie, ora 22:00, Londra
  • Olanda - Cehia, 27 iunie, ora 19:00, Budapesta
  • Belgia - Portugalia, 27 iunie, ora 22:00, Sevilla
  • Croația - Spania, 28 iunie, ora 19:00, Copenhaga
  • Franța - Elveția, 28 iunie, ora 22:00, București
  • Anglia - Germania, 29 iunie, ora 19:00, Londra
  • Suedia - Ucraina, 29 iunie, ora 22:00, Glasgow

Etichete: germania , ungaria , viktor orban , lgbt


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

O profesoară de școală primară din Marea Britanie a pledat vinovată la mijlocul procesului în care era judecată pentru uciderea iubitului ei și a recunoscut că l-a atras în dormitor cu o partidă de sex, l-a legat de pat și l-a înjunghiat în gât, după care i-a îngropat cadavrul în grădina din spatele casei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali vrea TREI jucători de la Farul! Câți bani i-a plătit până acum lui Gică Hagi pe transferuri

Liverpool s-a săturat! L-a scos la vânzare pe Mohamed Salah și i-a setat prețul

Gabi Tamaș a spus ce îi lipsește lui Radu Drăgușin: ”De asta stă mai jos”

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

Citeşte şi

”O parodie”. Bayern Munchen și-a găsit antrenor. Se poate întoarce după 16 luni

Un nou contract pentru Jurgen Klopp. Unde este așteptat antrenorul lui Liverpool

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”