Laszlo Boloni / Foto: Profimedia

Exclusiv "Dracu știe!" Boloni, replici dintr-un foc pentru doi foști selecționeri, Iordănescu și Răzvan Lucescu: "N-aș îndrăzni să spun asta"

articol scris de Digi Sport
25.06.2021, 23:40
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

O declarație a lui Anghel Iordănescu a stârnit polemici în ultima vreme. Mai în glumă, mai în serios, fostul selecționer a primit diverse replici, iar ultima a venit de la un alt fost selecționer al României, Ladislau Boloni.

Afirmația lui Iordănescu a fost aceea că "România nu s-ar fi făcut de râs" dacă s-ar fi calificat la EURO 2020 și că "putea să joace de la egal la egal și cu Ucraina și cu Austria".

Ladislau Boloni: "Eu nu aș îndrăzni să spun asta"

"E un lucru ipotetic. Cred că, cu Finalda și cu Macedonia de Nord. Cu Ucraina, dracu știe... Mircea Lucescu știe mai bine. Dar să spui că ești mai puternic, trebuie să ajungi acolo, trebuie să te bazezi pe ceva. Așa, poate Puiu are dreptate, dar eu nu aș îndrăzni să spun asta", a spus Ladislau Boloni la Fotbal Club.

  • Anghel Iordănescu, selecționerul care a dus România la EURO 2016, a urmărit de pe Arena Națională meciul dintre Ucraina și Macedonia de Nord, scor de 2-1 și a ajuns la concluzia că și "tricolorii" puteau fi în locul celor două națiuni.

Ladislau Boloni a fost selecționer al României în perioada 1 iulie 2000 - 30 iunie 2001. El a preluat echipa după plecarea lui Emerich Ienei, cu cu obiectivul calificării la CM 2002, din Japonia și Coreea de Sud. În mandatul său, a bifat 13 meciuri, dintre care opt victorii, două remize şi trei înfrângeri.

Ladislau Boloni: "Nu prea sunt de acord cu Răzvan, când vorbește despre jucătorii români"

Ladislau Boloni a ținut să-l contrazică și pe fostul selecționer Răzvan Lucescu. Actualul antrenor al lui PAOK Salonic a ajuns la concluzia că "la noi problema este cu mentalitatea". Când a fost întrebat despre o comparație cu Ungaria, Lucescu a spus că "ungurii au arătat o determinare deosebită".

"Nu prea sunt de acord cu Răzvan, când vorbește despre jucătorii români. La experiența mea, eu cred că nu e vorba de lipsa mentalității. Mult timp românii erau deasupra multor jucători est-europeni, din acest punct de vedere. De exemplu, eram peste cei maghiari.

Dar de la un moment dat nu am mai evoluat, pentru că cei din jurul nostru nu au mai evoluat. Jucătorii români nu mai au spirit. Eu cred că acest lucru noi l-am avut tot timpul și îl avem în continuare, dar pentru a scoate acest spirit din jucătorii noștri tineri, avem nevoie de oameni care trebuie să vadă fotbalul atlfel.

Iar cei care se ocupă cu acest fenomen...parcă stagnăm în evoluție. Tot timpul aceleași persoane care își dau cu părerea, care arată drumul, care critică. Nu găsim unul puternic în fotbal, care să arate un anumit drum.

De exemplu, în investițiile care trebuie făcute, sau un om puternic care trebuie să facă legătura între puterea politică și sport, în special fotbal. Altfel nu se poate. Ajutorul guvernelor a fost tot timpul. În Franța, de cele mai multe ori, stadioanele au fost construite de investițiile statului. La fel și academiile", a explicat Boloni la Fotbal Club.

România se luptă pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022. ”Tricolorii” au trei puncte după primele trei meciuri și sunt la nouă puncte de liderul grupei J, Armenia. Macedonia de Nord, Germania, Islanda și Liechtenstein completează grupa.

Etichete: razvan lucescu , anghel iordanescu , ladislau boloni


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv A auzit cine e principala țintă a CFR-ului în mercato și a reacționat: ”Nu cred așa ceva! Nu e o glumă?”

Foto Daniel Niculae, replică ironică pentru Dan Șucu! ”Ruptură” evidentă la Rapid

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Citeşte şi

Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”