Gareth Southgate, selecționerul Angliei / Foto: Profimedia

E pe cai mari și amenință Danemarca! Southgate: "Noi avem mai multă experiență!" Cu ce a rămas după meciul cu Ucraina

04.07.2021, 12:21
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Anglia este ultima semifinalistă de la EURO 2020, după ce a zdrobit Ucraina cu 4-0. Britanicii s-au calificat în această fază a competiției după 25 de ani, iar pentru un loc în finală vor juca împotriva Danemarcei, la Londra.

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a fost contestat de experții de la televiziunile britanice pentru unele decizii luate în primele partide de la EURO 2020, dar prin șirul de evoluții excelente - niciun gol primit - antrenorul le-a dat peste nas celor care l-au criticat. 

Ucraina - Anglia s-a terminat 0-4, iar britanicii au obținut cea mai mare victorie din istoria participării lor la Europene. În plus, Anglia a mai marcat patru goluri doar a doua oară la turneele finale importante (Cupă Mondială sau Campionat European). Prima dată s-a întâmplat în 1966, la acea finală cu Germania, câștigată cu 4-2.

Southgate, reverență în fața jucătorilor săi

Trupa lui Gareth Southgate a reușit și un record. Este singura echipă fără gol primit până în semifinale din istoria turneelor EURO. În schimb, dintre toate cele 4 semifinaliste, Anglia e singura care nu a mai câștigat trofeul. În semifinale, Anglia va întâlni Danemarca pe Wembley.

''Am spus încă de vineri că mi-a părut bine că am jucat pe un alt stadion, nu pe Wembley, pentru că ar fi fost greu să reproducem atmosfera pe care am avut-o împotriva Germaniei. A fost bine să venim aici (la Roma), să ne pregătim pentru meci într-un mediu diferit, să jucăm pe un stadion grozav, într-o seară perfectă. Jucătorii au oferit o performanţă superbă.

Au jucat cu elan până la final, am putut să-i protejăm pe cei care aveau cartonaşe galbene şi care riscau o suspendare pentru semifinale. Dacă suntem în semifinale, este ca urmare a stării noastre de spirit, a solidarităţii noastre. Calitatea jucătorilor, desigur, este importantă, dar am văzut multe echipe ieşind din acest turneu pentru că nu aveau spiritul pe care îl are acest grup'', a spus Southgate, potrivit Agerpres.

Tactica lui Southgate. Îi laudă pe danezi înaintea meciului din semifinalele EURO 2020

Referindu-se la meciul care va urma în semifinale, cu Danemarca, selecţionerul a spus: ''Am jucat două meciuri împotriva Danemarcei în Liga Naţiunilor şi ştiam cât de bună este această echipă. Au demonstrat-o din nou în acest turneu şi acum au o motivaţie suplimentară faţă de ceea ce i s-a întâmplat lui Christian (Eriksen).

Va fi un joc fantastic. Noi avem însă mai multă experienţă ca echipă, iar individual jucătorii englezi au mai multă experienţă, dar va trebui să o arătăm miercuri (...) Nu am fost niciodată în finala la EURO, este o nouă oportunitate de a scrie o pagină de istorie'', a arătat Gareth Southgate.

Etichete: euro 2020 , gareth southgate


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Exclusiv Dan Șucu, ironizat după cea mai recentă decizie de la Rapid. ”Gigi Becali are un concurent”

Cei de la Gazzetta dello Sport, ”vrăjiți” de Dennis Man! Topul în care românul e primul

Citeşte şi

Italia este noua campioană a Europei! Rezultatele complete de la EURO 2020

Galerie Foto Nemții au descoperit ce dispozitiv a purtat Georgina Rodriguez prins de sutien, la meciul Belgia - Portugalia

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură