Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre EURO 2020

"EURO 2020 va avea loc la București în cele mai bune condiții!" Anunțul lui Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului

31.01.2020, 15:22
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a confirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că EURO 2020 va avea loc la Bucureşti în cele mai bune condiţii asumate de statul român.

"Marcăm de aici, din sediul Guvernului, intrarea în faza finală de pregătire a EURO 2020, eveniment de maximă importanţă pentru ţara noastră. După discuţiile de astăzi vă pot reconfirma că EURO 2020 va avea loc la Bucureşti în cele mai bune condiţii asumate de statul român. Acest eveniment este o certitudine pentru România. În această şedinţă, Compania Naţională de Investiţii (CNI) ne-a informat că toate facilităţile necesare acestui important eveniment vor fi finalizate şi vor fi disponibile în momentul începerii turneului final", a spus Stroe.

"Suntem în linie dreaptă cu tot ceea ce înseamnă pregătiri. Pot anunţa public că toate scrisorile de garanţie au fost implementate de partea română. Intrăm în etapa operaţională a acestui proiect, toate instituţiile statului prezente azi aici sunt pregătite pentru acest eveniment, îşi cunosc foarte bine rolul, ştiu ce au de făcut de acum încolo. UEFA şi-a finalizat calendarul regulat de vizite în România pentru organizarea acestui Campionat European, ultima vizită a avut loc în luna ianuarie. Din acest moment există prezenţă permanentă din partea oficialilor UEFA în România pentru a se ocupa de chestiunile operative care pregătesc acest eveniment", a adăugat ministrul.

Patru partide de la EURO 2020 vor avea loc la București

Ministrul a explicat că lucrările la linia ferată care va lega Aeroportul Henri Coandă de Gara de Nord din Capitală şi la Aeroportul Băneasa au început: "Linia ferată care leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord şi modernizarea Aeroportului Băneasa sunt în proces de implementare. Este practic un plus pe care autorităţile române îl aduc planului de mobilitate oferit la momentul angajării la acest Campionat European", a precizat Ionuţ Stroe.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Lucrările de la stadionul Dinamo întârzie să înceapă

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie să înceapă, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului.

Propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor naţionale care vor juca la Bucureşti în cadrul EURO 2020 sunt bazele sportive de la Mogoşoaia, Berceni (FCSB) şi Voluntari, şi nu stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid din Capitală, aflate în prezent în construcţie. În cazul în care vor fi gata până la 30 mai 2020, FRF va putea adăuga noile arene pe lista propunerilor transmisă la UEFA pentru antrenamentele din timpul EURO 2020.

Sursa: Agepres

Etichete: bucuresti , euro 2020 , ministrul tineretului si sportului , ionut stroe , stroe


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Adrian Cojocaru a întrerupt Farul - Sepsi în minutul 42: scandări xenofobe din partea galeriei Farului

Live Video&Text Farul - Sepsi 0-3, ACUM, Digi Sport 1. Umilință la Ovidiu! Safranko a reușit hat-trick-ul

Scandal mare la U Cluj! Șumudică, ofertat! Sabău: ”Știu că s-a luat legătura cu el!”

Exclusiv Dani Coman a lămurit totul: ce a răspuns când a fost întrebat dacă se duce președinte la Rapid

Citeşte şi

Italia este noua campioană a Europei! Rezultatele complete de la EURO 2020

Galerie Foto Nemții au descoperit ce dispozitiv a purtat Georgina Rodriguez prins de sutien, la meciul Belgia - Portugalia

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”