Jucătorii danezi l-au protejat pe Christian Eriksen / Foto : Getty Images

Meciul Danemarca - Belgia va fi întrerupt pentru un moment emoționant dedicat lui Christian Eriksen

articol scris de Digi Sport
16.06.2021, 07:59
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Danemarca revine pe teren joi pentru meciul cu Belgia din grupa B de la EURO 2020 - iar fanii din tribune își vor putea manifesta susținerea față de Christian Eriksen.

Meciul va avea loc tot pe Parken Stadion din Copenhaga.

Suporterii au suferit și ei în timpul episodului dramatic petrecut în minutul 43 al întâlnirii cu Finlanda, atunci când jucătorul s-a prăbușit pe gazon din cauza unui stop cardiac.

Soția fotbalistului, Sabrina Kvist, a coborât chiar pe teren fiind consolată de coechipierii lui Eriksen, Simon Kjaer și Kasper Schmeichel. 

Acum, oficialii UEFA au acceptat ca publicul să-i aducă un omagiu - în minutul 10 al partidei, meciul va fi întrerupt pentru ca spectatorii să se ridice în picioare și să scandeze numele lui Christian Eriksen.

A fost ales minutul 10, conform numărului de pe tricou purtat de jucătorul de 29 de ani.

Prima imagine din spital cu Christian Eriksen și mesajul puternic transmis de danez

Christian Eriksen (29 de ani) a trecut prin momente cumplite când s-a aflat între viață și moarte în timpul partidei Danemarca - Finlanda 0-1, din Grupa B de la Euro 2020, dar starea sa medicală e bună în prezent. 

Prima imagine din spital cu Christian Eriksen

Playamaker-ul lui Inter Milano a postat în această dimineață pe contul său de Instagram prima imgine de pe patul de spital din Copenhaga. Liderul naționalei Danemarcei afișează un zâmbet larg și transmite un mesaj dătător de speranță. Nu precizează cât va mai sta în spital, dar menționează că va mai fi supus unor investigații.

"Vă salut! Vă mulțumesc pentru urările de bine și pentru mesajele primite din toate colțurile lumii. Înseamnă enorm pentru mine și pentru familia mea. Sunt bine, în circumstanțele date.

Trebuie să mai trec prin câteva analize la spital, dar mă simt bine. Acum, îi voi înveseli pe colegii mei din echipă pentru următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca!

Toate cele bune! Christian", a scris danezul, pe contul său de Instagram. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Eriksen (@chriseriksen8)

Italienii speculează când ar putea fi externat Christian Eriksen 

Mijlocașul danez se află de sâmbătă seară la un spital din Copenhaga, iar veștile venite de acolo sunt din ce în ce mai bune. Italienii de la Gazzetta Dello Sport, care au publicat ieri și o scurtă reacție a lui Eriksen, prima după momentul dramatic de sâmbătă, au oferit noi detalii despre starea de sănătate a fotbalistului.

Eriksen ar putea fi externat încă de miercuri, 16 iunie, scrie sursa citată, însă danezul va mai avea de așteptat până când va primi un diagnostic exact. În ultimele zile, medicii au efectuat mai multe analize amănunțite la inimă pentru a încerca să stabilească ce a dus la momentul de cumpănă din cariera jucătorului de la Inter.

Eriksen l-a rugat pe bucătarul naționalei Danemarcei să-i trimită o pizza

În plus, o altă veste care poate fi considerată bună este că Eriksen l-a rugat pe bucătarul naționalei din Danemarca să îi aducă o pizza: "Mesaj livrat lui Chef Per Thostesen, care a livrat direct la etajul 13 al spitalului o pizza pregătită pentru această ocazie. Apetitul nu lipsește, un semn bun în privința stării de sănătate a lui Eriksen", au scris italienii.

Eriksen a fost vizitat la spital de familie - părinții săi, soția Sabrina, sora Louise, dar și de medicul naționalei, Martin Boensen și colegii Kjaer și Schmeichel, care au avut un rol esențial în momentul de cumpănă de pe Parken.

  • Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca - Finlanda (0-1) de la EURO 2020, a cărui cauză nu poate fi deocamdată stabilită.
  • În finalul primei reprize a partidei de la Copenhaga, Christian Eriksen s-a prăbuşit brusc pe gazon, fără să aibă niciun contact cu vreun adversar sau cu mingea.
  • Mijlocașul a fost supus unor manevre de resuscitare pentru mai multe minute și a fost scos cu targa de pe teren. Ulterior, a fost spitalizat, iar UEFA a anunțat, la două ore după accident, că Eriksen se află într-o stare stabilă.
 

Etichete: christian eriksen , christian eriksen danemarca , christian eriksen stop cardiac , danemarca belgia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemții sunt cu un pas în finala Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Parma a promovat în Serie A, iar Dennis Man a avut doar două cuvinte de spus

Citeşte şi

Italia este noua campioană a Europei! Rezultatele complete de la EURO 2020

Galerie Foto Nemții au descoperit ce dispozitiv a purtat Georgina Rodriguez prins de sutien, la meciul Belgia - Portugalia

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă