Selecționerul Cosmin Contra pregătește naționala României din septembrie 2017 / Foto: arhivă Digi Sport

Exclusiv Naționala României, verdict pe care nimeni nu voia să-l audă: "Să ne bucurăm! Putea fi mai rău"

12.09.2019, 16:09
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Reacțiile de după meciurile României cu Spania și Malta continuă să apară și nu sunt tocmai pozitive. România a pierdut meciul cu Spania, scor 1-2 și a câștigat la limită cu modesta Malta, scor 1-0, în preliminariile Euro 2020, iar criticile au venit din toate părțile.

Principalul vizat? Cosmin Contra. Unul dintre contestatarii selecționerului este chiar Gică Popescu. Fostul fundaș nu înțelege ce s-a întâmplat în cele două meciuri și de ce "tricolorii" au avut mereu reprize total diferite.

"Contra Spaniei şi Maltei cred că am avut câte o repriză bună. Cu Spania am jucat foarte bine în ultimele 20 de minute, când puteam să şi egalăm Bineînţeles că Spania ne-a dominat, iar Tătăruşanu a avut o zi de excepţie.

Cu Malta am avut o primă repriză bună, am dominat, am marcat în repriza a doua, după care ne-am stins inexplicabil. Eu mă aşteptam ca golul marcat să-i descătuşeze pe băieţi. Nu s-a întâmplat aşa", a precizat Gică Popescu la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

România - Malta 1-0 | Gică Popescu: "Putea fi mai rău"

Cu toate că au câștigat meciul cu Malta, "tricolorii" au făcut-o la limită și împotriva unui adversar slab cotat, aflat pe locul 181 în lume. Ba mai mult, jucătorii lui Cosmin Contra au avut emoții pe final. Gică Popescu a încercat totuși să păstreze un anumit grad de optimism, mai ales că urmează "dubla" cu Norvegia și Suedia, care e decisivă în ecuația calificării la Euro 2020.

"Să ne bucurăm şi cu acel 1-0 pentru că putea fi mai rău. Dacă am privi partea plină a paharului, am putea spune că avem speranţe cu Norvegia şi Suedia. Dacă ne raportăm la prima repriză a meciului cu Spania şi la a doua a meciului cu Malta, ar trebui să fim îngrijoraţi.

Eu aş privi puterea noastră, adică să luăm faptul că am revenit la fiecare meci... Ok, am revenit şi cu Spania şi nu am marcat şi golul 2 ca să egalăm, dar am avut reacţie. Ar fi bine ca această reacţie să o avem de la început, ca să nu mai aşteptăm să ne conducă adversarul. De ce se întâmplă asta? Nu ştiu, pentru că nu sunt în sânul echipei naţionale", a explicat Gică Popescu.

Preliminarii Euro 2020 | Care este cauza prestației oscilante a tricolorilor?

Gică Popescu a dat un verdict dur după ce a văzut cum au arătat "tricolorii" în meciurile cu Spania și Malta. Fostul internațional e convins că totul pleacă de la psihicul jucătorilor.

"Eu cred că intrăm cu teamă, suntem timoraţi, ne este teamă de adversar, iar când adversarul are 2-0, cred că îşi dau seama că nu mai e nimic de pierdut şi atunci te descătuşezi şi începi să joci.

Dar nu ştiu dacă acesta este motivul pentru care reacţionează aşa când sunt conduşi", a precizat Popescu.

Gică Popescu a mai criticat o dată tactica aleasă de Cosmin Contra, chiar la meciul România - Spania

Nu este prima dată când Gică Popescu îl critică pe Cosmin Contra. Fostul fundaș a avut o replică acidă la meciul cu Spania, după ce selecționerul a folosit un sistem 5-3-2.

”Ar fi trebuit să avem mai mult curaj și o așezare care să ne permită să facem posesie. Dacă joci cu opt fundași și doi mijlocași, nu poți să ai posesie. Poate Guriță a dorit să închidă spațiile pe flancuri, pentru că fundașii lor laterali urcă foarte mult.

Nu am reușit să le punem probleme cu această așezare defensivă. Le-am lăsat controlul și e normal să-ți pună probleme. Avem jucători de la U21 care ar putea să fie titulari pentru România. Pușcaș, ați văzut, a jucat bine. Ianis, de asemenea, când a intrat, și-a pus amprenta asupra jocului”, a spus Gică Popescu după meciul românia - Spania 1-2

România, locul 3 în grupa F din preliminariile Euro 2020

"Atâta timp cât putem spera, nu avem altceva de făcut decât să credem în potenţialul echipei naţionale şi să credem că în acele două meciuri vom arăta tărie. Când matematic vom fi scoși din cursă, atunci putem să privim mai critic tot ce s-a întâmplat la naţională, să avem argumente şi să criticăm. Eu nu aş fi atât de de critic.

Eu încă aştept ca la echipa naţională să avem acest declic şi tot timpul am aşteptat să se întâmple o victorie importantă cu un adversar important, într-un meci oficial de mare încărcătură, de mare importanţă. Şi acest lucru cred eu că va fi la meciul cu Norvegia sau la cel cu Suedia, pentru că acestea sunt două finale ale grupei, pe care noi nu ne mai putem permite să le pierdem. Trebuie să le câştigăm pe amândouă, nici măcar egal nu ne mai permitem.

Deci aştept de multă vreme să se facă acest declic. Eu am sperat la meciul cu Spania să se întâmple acea surpriză, să câştigăm sau cel puţin să facem egal. Nu s-a întâmplat. Sper să se întâmple cu Norvegia. Dacă nu reuşim să câştigăm, şansele se diminuează considerabil.

Sper să fie inspirat Cosmin, jucătorii să fie în formă, curajoşi, că nu avem nimic de pierdut. Dacă ne bate Norvegia şi pierdem calificarea, acest lucru ar trebui să fie foarte motivator pentru băieţi. Ţine foarte mult de forma în care vor fi jucătorii la momentul respectiv, de sănătatea lor, deci e greu să spun eu acum ce ar trebui să facă Cosmin", a concluzionat Gică Popescu.

Programul României în preliminariile Euro 2020

  • 23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1 
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2, Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia 0-4, Norvegia – Malta 2-0, România – Spania 1-2
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe 4-0, România – Malta 1-0, Suedia – Norvegia 1-1
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Etichete: romania spania , cosmin contra , gica popescu , romania euro 2020 , romania malta , preliminarii euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere Meme”

Zenga, demis după 4 luni! Ce ”zestre” a adunat în 6 meciuri

Mihai Rotaru după titlul câștigat de FCSB: ”Nu l-am felicitat pe Gigi Becali, ci l-am felicitat pe Argăseală!”

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

Citeşte şi

Gică Hagi, propunere spectaculoasă: ”Luați-l pe Gică Popescu, e al vostru!”

Gică Popescu, verdict clar despre FCSB în lupta la titlu. ”Imposibil”

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”