Paul Gascoigne, alături de David Seaman / Foto: Profimedia

"Phil Foden sau Jack Grealish?" Cine e urmașul lui Gascoigne în naționala Angliei

18.06.2021, 12:07
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Emile Heskey (43 de ani), fostul atacant al naționalei Angliei (7 goluri în 62 de selecții), a fost provocat să-și spune opinia despre cine ar putea fi urmașul lui Paul Gascoigne în reprezentativa Three Lions. 

Partida de azi este interesantă și prin prisma faptului că, până acum, cele două naționale rivale nu s-au mai întâlnit decât o dată la un turneu final, și tot în faza grupelor, la EURO 1996, când s-au impus englezii cu 2-0, prin golurile lui Sherer '53 și Gascoigne '79. 

"Anglia a așteaptă de 30 de ani să apară un nou Gascoigne, dar asemenea autobuzelor din Londra... doi jucători care pot deveni urmașii lui Gazza au apărut în același timp", scrie Goal.com.

Emile Heskey susține că Jack Grealish seamănă ca stil de joc cu Gazza

Chris Burton, semnatarul articolului, face referire la Phil Foden și Jack Grealish, fotbaliști analizați de Emile Heskey. Fostul vârf de la Liverpool e de părere că Jack Grealish, mijlocașul lui Aston Villa, are stilul lui Gazza.

"Phil Foden se potrivește mai bine în rolul de extremă, nu-l văd un număr 8 sau 10. Poate că ar putea să se exprime bine ca un număr 10, dar sunt de părere că rolul de număr 8 nu i se potrivește deloc.

Spun asta și când mă gândesc la ce joacă la City, unde e folosit cât mai sus, iar cei de acolo reușesc în acest fel să scoată cea mai bună versiune din el.

Jack se potrivește mai mult la mijloc, cred că-i place să beneficieze de libertatea care i-o dă rolul de 'optar'. Preferă să vină să ia mingile, consider că Jack se potrivește mai bine în rolul lui Gazza", a declarat Emile Heskey, pentru Goal.com.

Gascoigne: "Mâna nu mi se mai îndreaptă spre sticle"

După ce s-a retras, Gascoigne, unul dintre cei mai talentați mijlocași din istoria Angliei, a avut mari probleme cu băutura. A fost internat de nenumărate ori la dezalcoolizare, a dat faliment, a crezut că este reabilitat ca până la urmă să cadă din nou în patima băuturii.

Au apărut şi alte probleme - în 2008, tatăl lui Gascoigne a dezvăluit că fiul său consumă şi cocaină. În urmă cu doi ani, Gazza susținea că s-a vindecat.

"Acum pot să trec pe lângă rafturile de băutură din supermarket, iar mâna mea nu se mai îndreaptă automat spre sticle. Pot să rezist tentaţiei! Dacă unii sunt experţi în vinuri, eu mă consider expert în dezalcoolizare.

Am încercat orice, siropuri, laxative, medicamente, dar acum mă simt bine", mărturisea Gascoigne.

Anglia - Scoția, echipele probabile 

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Mings, Shaw - Phillips, Rice, Mount - Foden, Kane, Sterling
Selecționer: Gareth Southgate

Scoția: Marshall - Hendry, Hanley, Tierney - Forrest, McGinn, McTominay, Armstrong, Robertson - Dykes, Adams
Selecționer: Steve Clarke

Stadion: Wembley (Londra)
Arbitru: Mateu Lahoz

Etichete: paul gascoigne , emile heskey , jack grealish , phil foden


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Verdictul medicilor după accidentarea lui Dennis Man

Roy Keane ”l-a descalificat” din nou pe Erling Haaland, după Nottingham F. - Man. City 0-2: ”Jucător de liga a 2-a!”

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Real Madrid s-a decis! L-a pus pe lista de transferuri pe unul dintre jucătorii sosiți vara trecută

Citeşte şi

Spaniolii au făcut anunțul: Atletico vrea să îl transfere pe Jack Grealish!

Phil Foden a egalat recordul lui Leo Messi și Erling Haaland

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”