Aviva Stadium, arena de la Dublin care ar trebui să organizeze meciuri la EURO 2020 / Foto: Profimedia

Prima țară care face un pas în spate pentru organizarea EURO 2020: "Nu putem oferi asigurări"

articol scris de Digi Sport
07.04.2021, 22:02
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Federaţia irlandeză de fotbal (FAI) a informat UEFA că nu poate garanta prezenţa fanilor la meciurile de la EURO 2020 prevăzute la Dublin, existând astfel perspectiva ca aceste partide să fie mutate în altă ţară, transmite miercuri presa internaţională.

Irlanda nu garantează prezența fanilor la EURO 2020 și ar putea fi exclusă de la organizare

"Federaţia irlandeză de fotbal, urmând sfaturile şi îndrumarea guvernului, a notificat astăzi UEFA că, din cauza pandemiei de Covid-19, în acest moment nu este în măsură să ofere asigurări cu privire la numărul minim de spectatori la meciurile de la EURO 2020 prevăzute să aibă loc la Dublin în luna iunie", a indicat FAI într-un comunicat.

În acest fel, Irlanda nu renunţă oficial la meciurile de la Campionatul European. În acelaşi comunicat, FAI a adăugat că menţine deschis canalul de comunicare cu UEFA. Este însă greu de crezut că UEFA va accepta disputarea meciurilor în aceste condiţii la Dublin.

Capitala Irlandei ar urma să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi de finală.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a subliniat la mijlocul lui martie că nu acceptă ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porţile închise şi le-a cerut celor 12 oraşe gazdă să primească spectatori.

Pe Arena Națională vor fi 13.000 de spectatori la meciurile de la EURO 2020

Miercuri, Olanda a anunţat că va permite cel puţin 12.000 spectatori la meciurile programate la EURO 2020 la Amsterdam. În aceeaşi zi, Spania a aprobat 14.000 spectatori pe stadionul San Mames din Bilbao la partidele de la această competiţie.

Federaţia italiană de fotbal (FIGC) a indicat marţi că va găsi cele mai bune soluţii pentru a permite accesul fanilor pe Stadionul Olimpic din Roma.

Federaţia Scoţiană de Fotbal (SFA) a declarat miercuri că a obţinut aprobarea guvernului scoţian pentru ca în jur de 12.000 de spectatori să poată asista la meciurile de la EURO 2020 pe Hampden Park, ceea ce înseamnă 25% din capacitatea stadionului.

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania). România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, marţi, că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul EURO 2020 se vor desfăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

AGERPRES

Etichete: euro 2020 , irlanda , uefa , dublin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Comisia UEFA a votat pentru creșterea numărului de jucători din loturile pentru EURO! Ce urmează + Există trei variante

Antrenorul român care a ajuns să aibă presa din străinătate la picioare: "Trebuie s-o recunoaștem!"

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă