Arena Naţională / Foto: Sport Pictures

România vrea să organizeze mai multe meciuri de la Euro 2020! ”E Hotărâre de Guvern!”

14.04.2020, 17:04
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat marți, oficial, că România vrea să organizeze mai multe partide de la Euro 2020, turneu final care s-a amânat pentru vara anului viitor.

Țara noastră, ca și Rusia, vrea să profite de faptul că sunt alte nații care au anunțat că nu ar fi mai interesate de turneul final, din cauza pandemiei de COVID-19. Guvernul de la București va discuta chestiunea în ședința de miercuri, dar există deja o Horărâre de Guvern, după cum a anunțat șeful sportului din România.

Ionuț Stroe, despre Euro 2020: ”Am discutat și cu premierul Ludovic Orban!”

”Pot să confirm că Bucureștiul va găzdui în mod sigur cele 4 meciuri din calendarul Euro 2020 care s-a amânat cu un an. Din păcate există în Europa orașe dintre cele organizatoare care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii și deja au anunțat, oficial sau nu, că au dificultăți în a-și onora angajamentul luat pentru anul acesta.

În acest context pot spune foarte clar și limpede că noi ne afirmăm disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri. Pentru că este o chestiune care ține de onoarea, ține de imaginea și posibilitățile acestei țări.

Acest lucru l-am discutat și cu premierul Ludovic Orban, l-am comunicat și președintelui Federației Române de Fotbal, cu care am discuții constante... și suntem dispuși să organizăm mai multe meciuri la București în Euro 2020", a spus Stroe, într-o intervenție pe Facebook.

Campionatul European 2020, de interes public și de importanță națională pentru România

Ionuț Stroe a mai spus că propunerea va fi discutată miercuri în ședință de Guvern, mai ales că Euro 2020 se vrea a fi declarat de interes public și de importanță națională pentru România.

"Am scris deja o Hotărâre de Guvern care practic va reconfirma în mod oficial angajamentul nostru ferm pentru organizarea acestui extrem de important eveniment. Probabil că mâine va intra în ședința de Guvern. Este un document care practic declară de interes public și de importanță națională acest Campionat European de fotbal de anul viitor.

În momentul de față Hotărârea de Guvern se află la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, unde probabil are deja obținut avizul. Iar mâine va intră pe ordinea de zi a Guvernului sub rezervă obținerii unui aviz similar din partea Ministerului Justiției.

Eu sper că prin această Hotărâre de Guvern să fim foarte bine înțeleși că ne dorim mai mult de la acest important eveniment care practic ne va aduce vizibilitate în plus, va crea imagine României și ne va aduce multiple beneficii economice și, bineînțeles, va suplimenta resursele pe care le putem atrage”, a mai spus Stroe.

România vrea să profite la maximum de cele trei stadioane, care vor fi gata până la Euro 2020, din vara viitoare

Într-un final, ministrul Tineretului și Sportului a mai spus că dacă vom organiza mai multe meciuri de la Euro 2020, în afara celor patru deja stabilite, atunci vom câștiga foarte mult, mai ales că până în vara anului viitor vor fi gata toate cele trei stadioane, Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf.

"Euro 2020 este un exercițiu foarte util care practic ne pregătește pentru ceea ce ar trebui să se întâmple ulterior cu această minunată infrastructură sportivă pe care în momentul de față o construim.

Ea poate fi pusă în valoare numai dacă noi vom organiza competiții majore importante în plan european și mondial la București. De asta spun că Euro 2020 este un exercițiu util, iar în 2021 vom avea și infrastructură și vom câștiga și ceva experiență pentru ceea ce va urma”, a mai spus Ionuț Stroe.

Meciurile de la EURO 2020 pe care le va organiza Bucureştiul

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19.00: Austria – câştigătoare play-off D sau A;
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Câştigătoare play-off D sau A;
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria;
  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00: 1F – 3A/B/C

Federaţiile trebuie să prezinte garanţii guvernamentale pentru EURO 2020 care se va desfăşura în 2021

UEFA a anunţat federaţiile naţionale din cele 12 oraşe că 30 aprilie este termenul limită până când trebuie prezentate garanţiile guvernamentale pentru organizarea meciurilor de la turneul final al Campionatului European, care se va desfăşura între 11 iunie şi 11 iulie.

Deci nu doar angajamente, ci documente semnate de administraţiile oraşelor care susţin organizarea meciurilor.

Răzvan Burleanu a făcut anunţul încă din data de 23 martie, atunci când doar o singură altă federaţie făcuse la fel.

Care sunt cele 12 oraşe care vor găzdui meciuri de la Euro 2021

  • Copenhaga
  • Bucureşti
  • Amsterdam
  • Dublin
  • Bilbao
  • Budapesta
  • Glasgow
  • Baku
  • Roma
  • Sankt Petersburg
  • Londra
  • Munchen

Etichete: romania euro 2020 , program meciuri euro 2020 , ionut stroe , meciuri romania euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text FCSB - Farul 2-1, ACUM, Digi Sport 1. Alex Băluță a marcat și îi duce pe roș-albaștrii în avantaj!

Surprinzător! Câți suporteri sunt la FCSB - Farul + Așa arată Top 10 al sezonului

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Oficial S-a terminat chinul! Prima echipă retrogradată din Premier League în acest sezon

Citeşte şi

Italia este noua campioană a Europei! Rezultatele complete de la EURO 2020

Galerie Foto Nemții au descoperit ce dispozitiv a purtat Georgina Rodriguez prins de sutien, la meciul Belgia - Portugalia

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”