Harry Kane a deschis scorul pentru Anglia în meciul cu Ucraina, din sferturile de finală EURO 2020 / Foto: Getty Images

Ucraina - Anglia 0-4. Britanicii sunt în semifinale la EURO 2020, după o execuție cu public și un nou record

articol scris de Digi Sport
03.07.2021, 23:50
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Anglia este ultima semifinalistă de la EURO 2020, după ce a zdrobit Ucraina cu 4-0. Britanicii s-au calificat în această fază a competiției după 25 de ani, iar pentru un loc în finală vor juca împotriva Danemarcei, la Londra.

Ucraina - Anglia 0-4, în sferturile EURO 2020

Meciul a început cu trupa lui Southgate la timonă, iar Mount a cerut un penalty în minutul 3, nesancționat de arbitru. Peste câteva secunde, Harry Kane a deschis scorul din pasa perfectă a lui Sterling.

Ucrainenii au dat primele semne de ofensivă la poarta lui Pickford în minutul 17, prin Yaremchuk, însă cei care au fost mai periculoși au fost tot britanicii, prin șutul-bombă al lui Rice și apoi prin execuția lui Sancho, ambele parate de portar.

Ultima ocazie a primei reprize le-a aparținut elevilor lui Shevchenko, dar șutul lui Shaparenko a trecut pe lângă poartă.

Ucraina - Anglia 0-4. Britanicii sunt în semifinale la EURO 2020

Repriza a doua a început ca și prima, cu un gol rapid. Shaw a fost la serviciu, iar Maguire, la finalizare. Peste câteva minute, englezii au făcut scor de neprezentare, după o combinație de efect dintre Sterling, Shaw și Kane, iar ultimul a reușit dubla.

Același Kane a fost aproape de hat-trick, dar voleul său a fost parat spectaculos de portar. Până la final, Henderson a închis tabela cu golul de 4-0, iar ucrainenii au mai ratat o șansă bună, care însă nu mai putea schimba nimic.

Ucraina - Anglia 0-4. Britanicii, fără gol primit până în semifinale la EURO. Nimeni n-a mai reușit așa ceva

Ucraina - Anglia s-a terminat 0-4, iar britanicii au obținut cea mai mare victorie din istoria participării lor la Europene. În plus, Anglia a mai marcat 4 goluri doar a doua oară la turneele finale importante (Cupă Mondială sau Campionat European). Prima dată s-a întâmplat în 1966, la acea finală cu Germania, câștigată cu 4-2.

Trupa lui Gareth Southgate a reușit și un record. Este singura echipă fără gol primit până în semifinale din istoria turneelor EURO. În schimb, dintre toate cele 4 semifinaliste, Anglia e singura care nu a mai câștigat trofeul. În semifinale, Anglia va întâlni Danemarca pe Wembley.

Galerie Foto

LIVE TEXT Ucraina - Anglia 0-4, în sferturile EURO 2020:

Min. 90: Final de meci. Ucraina - Anglia se termină 0-4.

Min. 74: Ocazie Ucraina. Makarenko șutează tare din afara careului, dar Pickford boxează.

Min. 63: GOL Anglia! (0-4) După o centrare din corner, Henderson înscrie cu capul.

Min. 62: Ocazie Anglia. O minge respinsă de ucraineni e reluată din voleu de Kane, dar portarul respinge spectaculos.

Min. 50: GOL Anglia! (0-3) Sterling îi pasează cu călcâiul lui Shaw, care centrează pentru Kane, iar acesta face 3-0.

Min. 46: GOL Anglia! (0-2) Shaw centrează din lovitură liberă, iar Maguire înscrie cu capul.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+4: La pauză, Ucraina - Anglia 0-1.

Min. 43: Ocazie Ucraina. Tsygankov centrează, mingea e respinsă de britanici până la Shaparenko, care trimite pe lângă poartă.

Min. 40: Ocazie Anglia. Luke Shaw îi pasează lui Sancho, care preia prin pivotare și șutează din careu, dar portarul apără.

Min. 33: Ocazie Anglia. Rice rinde un șut-bombă de la 20 de metri, dar portarul boxează.

Min. 17: Ocazie Ucraina. Yaremchuk trece de Stones, intră în careu și șutează la colțul scurt, dar portarul respinge.

Min. 4: GOL Anglia! (0-1) Sterling trece de Shaparenko, îi pasează perfect lui Kane, filtrant, iar atacantul lui Tottenham deschide scorul. La această competiție, Sterling a fost implicat în 4 dintre cele 5 goluri reușite de Anglia. Mijlocașul lui Manchester City are 3 goluri și o pasă decisivă.

Min. 4: Anglia cere penalty la un duel dintre Mount și Matviyenko, dar arbitrul nu consultă VAR-ul. Ucraineanul l-a atins pe mijlocașul englez.

Min. 1: Începe meciul.

Ucraina - Anglia, echipele:

Ucraina: Buschchan - Zabarnyi, Kryvtsov, Matviyenko - Karavaev, Sydorchuk, Zinchenko, Mykolenko - Shaparenko - Yaremchuk, Yarmolenko
Rezerve: Pyatov, Trubin, Sobol, Sudakov, Stepanenko, Marlos, Makarenko, Tsygankov, Bezus, Zubkov, Tymchyk, Dovbyk
Selecționer: Andriy Shevchenko

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips - Sancho, Mount, Sterling - Kane
Rezerve: Ramsdale, Johnstone, Grealish, Henderson, Rashford, Trippier, Mings, Coady, Calvert-Lewin, Foden, Chilwell, Bellingham
Selecționer: Gareth Southgate


Știrea inițială:

Învingătoarea din meciul Ucraina - Anglia va întâlni în penultimul act câștigătoarea confruntării Cehia - Danemarca (ora 19:0o).

Fără gol primit la acest turneu, Anglia pornește favorită în cursa pentru a ajunge în semifinala care se va juca pe Wembley, arenă unde elevii lui Gareth Southgate au învins în optimi campioana mondială din 2014, Germania, scor 2-0.

Ucraina - Anglia, ora 22:00 | Southgate: "Încă n-am cucerit Everestul!"

Selecționerul a jucat o carte câștigătoare împotriva trupei lui Joachim Low, introducându-l în al doilea act pe Jack Grealish, care a dinamizat atacul. Starul lui Aston Villa a inițiat faza din care Luke Shaw i-a pasat lui Sterling, care a deblocat tabela (1-0), apoi i-a centrat excelent, pentru 2-0, căpitanului Harry Kane. 

"Încă n-am cucerit Everestul. Am lăsat imediat în urmă victoria cu Germania și ne-am mutat toată atenția pe meciul cu Ucraina", a spus Gareth Southgate, la conferința de presă. 

Shevcenko: "Anglia e o echipă grozavă"

De partea cealaltă, Ucraina s-a calificat în premieră în sferturile de finală, după ce a eliminat selecționata Suediei, (2-1), marţi la Glasgow, victorie conturată de Artem Dovbyk în ultimele secvenţe ale prelungirilor (120+1).

"Anglia este o echipă grozavă, au o bancă de rezerve valoroasă, un staff tehnic deosebit şi suntem avertizaţi cât de dur va fi acest meci. Am văzut toate meciurile lor din grupă, nu şi victoria contra Germaniei, pentru că am avut de pregătit jocul nostru cu Suedia.

Este foarte dificil să înscrii împotriva lor, dar forţa lor nu trebuie să ne sperie. Ar trebui să ne motiveze pentru că totul este posibil în fotbal şi în viaţă, iar noi vom juca din inimă, pentru a le aduce fanilor noştri mai multe bucurii", a declarat Andriy Shevcenko. 

Ucraina - Anglia, ora 22:00 | ECHIPE PROBABILE 

Ucraina: Bushchan - Zabarnyi, Kryvtsov, Matvienko - Karavaev, Sydorchuk, Shaparenko, Stepanenko, Zinchenko - Yarmolenko (cpt), Yaremchuk
Antrenor: Andriy Shevchenko

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Henderson, Rice, Luke Shaw - Mount, Kane (cpt), Sterling
Antrenor: Gareth Southgate

Etichete: euro 2020 , ucraina anglia , sferturi de finală euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară a aflat că iubitul o înșală și a pus la punct un plan sinistru de răzbunare. S-a dat de gol povestind totul în jurnal

O profesoară de școală primară din Marea Britanie a pledat vinovată la mijlocul procesului în care era judecată pentru uciderea iubitului ei și a recunoscut că l-a atras în dormitor cu o partidă de sex, l-a legat de pat și l-a înjunghiat în gât, după care i-a îngropat cadavrul în grădina din spatele casei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Video&Foto Un fotbalist de la CFR a intrat pe internet și l-a înjurat pe David Miculescu! Cei de la FCSB s-au răzbunat în autocar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Galeria Rapidului nu mai are răbdare cu Bogdan Lobonț: ”E jale! E o pălărie mult prea mare”

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Gigi Becali vrea TREI jucători de la Farul! Câți bani i-a plătit până acum lui Gică Hagi pe transferuri

Tudorel Stoica nu s-a putut abține! ”Stai nouă ani de zile să câștigi un titlu!”

Citeşte şi

Italia este noua campioană a Europei! Rezultatele complete de la EURO 2020

Galerie Foto Nemții au descoperit ce dispozitiv a purtat Georgina Rodriguez prins de sutien, la meciul Belgia - Portugalia

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”