Mason Mount (centru), în cantonamentul Angliei / Foto: Profimedia

Viața bate filmul. La CM 2018 își susținea naționala din tribune, la EURO 2020 e om esențial pentru Anglia

articol scris de Digi Sport
12.06.2021, 14:15
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Mason Mount (22 de ani), mijlocașul Angliei, își va întâlni idolul copilăriei, pe Luka Modric (35 de ani), în meciul de duminică de la Euro 2020, Anglia - Croația, programat la Londra. Partida e LIVE SCORE pe digisport.ro, de la ora 16:00.

Fotbalistul lui Chelsea și-a pus o dorință în urmă cu trei ani, când scanda din tribune pentru reprezentativa lui Gareth Southgate, la Mondialul din Rusia: să facă pasul cât mai repede în naționala Three Lions.

Păstrează-ți visul! Mason Mount, ascensiune rapidă 

Cu muncă, seriozitate, ambiție și puțin noroc, visul lui Mason Mount a devenit realitate. În urmă cu trei ani, la CM din Rusia, mijlocașul format de Chelsea încuraja naționala lui Gareth Southgate din tribune.

Invitat într-un proiect pus la cale de o firmă de echipament sportiv, Mason Mount avea 19 ani și o mare dorință de afirmare. Era împrumutat în Olanda, la Vitesse, dar spera să revină rapid pe Stamford Bridge. Compania gigant care în prezent îi este partener tehnic a simțit că se coace ceva bun în academia lui Chelsea și a investit în puștiul cu pase sclipitoare.

Episodul Rusia îi va rămâne mereu punct de referință în albumul cu amintiri. "Când mă uit la pozele făcute în excursia din Rusia, îmi spun 'ce tineri eram'! A fost o excursie frumoasă, am fost norocos că am putut să merg la un meci din grupă și că am stat în preajma lui Alan Shearer", a povestit Mason Mount.

Promovat de Frank Lampard, după ce fusese împrumutat la Derby, Mount a primit credit și din partea lui Thomas Tuchel. A ajuns la cotă de piață de 75 milioane de euro, a ridicat trofeul Champions League (1-0 cu City), iar mâine e anunțat titular în partida pe care Anglia o va juca la Londra, contra Croației.

Mason Mount / Foto: Profimedia

Mason Mount își va întâlni idolul la EURO 2020. Pe Modric îl urmărea meci de meci în Premier League 

Meciul va fi unul special pentru Mason Mount, întrucât îl va întâlni pe idolul său, Luka Modric.

"Când eram copil și mă uitam la Premier League, Luka Modric era preferatul meu, așteptam cu interes toate meciurile lui Tottenham, pentru a vedea tot ce face pe teren", povestea Mount, potrivit The Sun.

Modric a citit în presă despre simpatia afișată de Mount, iar în acest sezon, în semifinalele Ligii, Chelsea - Real Madrid, mijlocașul grupării din La Liga i-a oferit tricoul său. Încă un gest care l-a motivat pe Mason Mount, omul cu pasa genială către Havertz, din finala UCL, Chelsea - City 1-0. 

  • 75 milioane de euro e cota lui Mason Mount
  • 30 iunie 2024 e data la care îi expiră contractul cu Chelsea
  • 3 goluri în 14 selecții a marcat pentru națională Mason Mount
  • 1,78 m e înălțimea mijlocașului născut în Portsmouth

Mason Mount i-a îndeplinit și visul părintelui său, fost jucător și antrenor la o echipă de amatori

Tony Mount, tatăl lui Mason, a fost jucător și antrenor la o echipă de amatori, Havant Town. Pentru că nu a devenit un fotbalist profesionist, Tony a vrut ca fiul său să-i îndeplinească visul.

L-a dus pe Mason la Chelsea pe când puștiul avea doar șase ani, iar tehnicul mjlocaș a impresionat. A reușit să urce pas cu pas pe scara performanței, iar povestea sa e o lecție pentru toți juniorii au obiective mărețe. 

Etichete: anglia , euro 2020 , luka modric , anglia croatia , mason mount , viața bate filmul


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

După ce a promovat cu Parma în Serie A, Dennis Man a spus care este obiectivul lui

Răsturnare de situație! Thomas Tuchel ar putea continua la Bayern Munchen și din vară: ce a spus antrenorul

Reacția lui Marco Reus, după ce a fost anunțată plecarea sa de la Borussia Dortmund: ”Am lămurit lucrurile”

Exclusiv George Copos lasă de înțeles că Mircea Lucescu vrea la Rapid. ”E unic! L-aș aduce cu ochii închiși”

Citeşte şi

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

Record absolut! La 38 de ani și 234 de zile a intrat în istorie

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”