Radu Drăgușin, la un antrenament cu naționala U21 / Foto: FRF.ro

Cu ochii pe ”van Dijk de România”! Radu Drăgușin, printre vedetele Euro U21, alături de Sandro Tonali sau Trincao

articol scris de Digi Sport
24.03.2021, 18:16
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Radu Drăgușin, fundașul promovat în acest sezon la prima echipă a lui Juventus, a fost inclus într-un top al fotbaliștilor ”de urmărit” la Campionatul European de tineret din Ungaria și Slovenia.

Pe lista alcătuită de britanicii de la Daily Mail, se regăsesc, pe lângă Radu Drăgușin, nume deja importante ale fotbalului mondial, fotbaliști deja consacrați, care s-au impus la echipele lor de club.

10 fotbaliști de urmărit la Euro U21, printre care și Radu Drăgușin

Englezii au deschis lista cu Justin Kluivert, mijlocașul de bandă al lui Leipzig. Împrumutat de Roma, olandezul, fiu al fostului mare atacant Patrick Kluivert, va fi primul adversar al României de la Euro U21, cele două reprezentative întâlnindu-se miercuri, de la 22:00, în grupa A, din care mai fac parte Germania și Ungaria, țara gazdă.

În același top se regăsesc Sandro Tonali, mijlocașul central italian al lui AC Milan, etichetat drept ”noul Pirlo”, Francisco Trincao, mijlocașul de bandă portughez devenit fotbalist de bază la Barcelona, Ibrahima Konte, francezul de la Leipzig, Mohamed Daramy, mijlocaș de bandă care a impresionat prin viteză la Copenhaga, Youssoufa Moukoko, puștiul de 16 ani al lui Dortmund care a doborât aproape toate recordurile de precocitate în acest sezon, englezul Emile Smith Rowe, mijlocaș ofensiv al lui Arsenal, Riqui Puig, mijlocașul central spaniol de la Barcelona, și Eduardo Camavingo, mijlocașul francez de la Rennes care se pregătește să facă pasul la o echipă mai mare, cu Real Madrid aflată în pole-position pentru transfer.

Radu Drăgușin, cel care a fost dorit în ultima vreme de Wolfsburg, Leipzig, Crystal Palace sau Newcastle pentru a prelungi contractul cu Juventus pe încă cinci ani, i-a impresionat pe britanici prin statură dar și prin tehnicitatea sa, cumva nespecifică pentru un fundaș central atât de înalt, calități ce i-au și atras titulatura de ”Virgil van Dijk de România”.

La 1.90, fundașul de fier Drăgușin a fost denumit 'Virgil van Dijk de România' pentru ușurința cu care joacă mingea și poziționarea sa fantastică în centrul defensivei. La Juventus, fundașul de 19 ani învață pe lângă Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini, iar Andrea Pirlo i-a oferit deja șansa să strălucească în prima echipă.

Ca în cazul lui Justin Kluivert, nu e o surpriză că Drăgușin a ajuns sportiv profesionist, având în vedere că părinții săi au reprezentat România în volei și baschet. Chelsea, PSG și Atletico Madrid au încercat, fără succes, să-l transfere pe Radu Drăgușin (n.r. înainte de pasul la Juventus), lucru firesc având în vedere că este văzut drept următorul mare fundaș central”, l-au descris britanicii pe Radu Drăgușin.

Etichete: radu dragusin , romania euro u21 , euro u21 2021


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Pleacă Radu Drăgușin de la Tottenham? Anunțul făcut de Florin Manea despre internaționalul român

Postecoglou nici nu vrea să audă de Drăgușin! Varianta surpriză pregătită pentru apărarea lui Spurs

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”