Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret / Foto: Sport Pictures

Înlocuire de ultim moment în lotul U21 pentru Euro. Costache, care a marcat golul decisiv al calificării, nu e vindecat de COVID

articol scris de Digi Sport
19.03.2021, 23:31
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

În urmă cu 5 zile, Adrian Mutu a anunțat jucătorii convocați la naționala U21, însă o schimbare de ultim moment i-a dat planurile peste cap.

Potrivit FRF, Valentin Costache încă nu s-a vindecat după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, așa că selecționerul a fost nevoit să convoace alt jucător în locul său. Mutu a apelat la Adrian Petre de la UTA Arad.

Adrian Petre, în locul lui Valentin Costache, în lotul României U21 pentru Euro

"Din păcate, situația lui Valentin Costache, jucătorul lui CFR Cluj, nu s-a ameliorat. Fotbalistul care a marcat golul decisiv de calificare la EURO a acuzat probleme medicale încă de la convocare, dar s-a sperat că starea lui de sănătate îi va permite să participe la Campionatul European.

Având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat și faptul că duminică dimineață tricolorii U21 vor pleca în Ungaria, selecționerul Adrian Mutu a decis în această seară să îl înlocuiască pe Costache cu Adrian Petre, atacantul de la UTA.

Petre se află la a doua prezență la Campionatul European, după ce a fost și în 2019, în Italia și San Marino. El a și marcat un gol, în primul meci, cu Croația, când a închis tabela.

Astfel, numărul fotbaliștilor care sunt acum în lot și au fost și la ediția precedentă a ajuns la șase: Andrei Vlad, Radu Boboc, Alex Pașcanu, Darius Olaru, Andrei Ciobanu și Adrian Petre.

Staff-ul României U21 și colegii de la lotul național îi urează sănătate lui Valentin Costache și îi promit că vor disputa fiecare meci de la EURO și pentru el!", se arată în comunicatul FRF.

Obiectivul României U21 la Euro: semifinale

Selecționerul Adrian Mutu speră ca actuala generație să egaleze cel puțin performanța obținută la Euro U21 2019, semifinala, în ciuda adversarilor cu nume din faza grupelor, unde România se va duela cu Ungaria, țara gazdă, Germania și Olanda.

România U21 va debuta la turneul final contra Olandei, la Budapesta, unde, de altfel, va juca toate meciurile din faza grupelor, pe 24 martie, de la ora 22:00. Trei zile mai târziu, este programată confruntarea cu Ungaria, de la 19:00, în timp ce pe 30 martie, de la aceeași oră, se joacă meciul cu Germania.

Dacă meciurile din grupe se joacă la finalul acestei luni, fazele eliminatorii, unde se vor califica primele două clasate din cele patru grupe, sunt programate între 31 mai și 6 iunie.

Lotul României U21 pentru Euro

  • Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București)
  • Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul)
  • Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA)
  • Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA Arad).

Etichete: adrian mutu , romania u21 , adrian petre , valentin costache , euro 2021 , euro u21 2021


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Citeşte şi

Adrian Mutu, fără milă după ce a fost făcut ”praf” de fostul lui jucător: ”Mi-ar fi rușine! Are probleme, divorțează”

Adrian Mutu, pregătit să semneze un nou contract. Ce condiții a pus ”Briliantul”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”