Edimilson Fernandes, eliminat în Israel-Elveția 1-1 / Foto: Profimedia

”Catastrofă în cea mai slabă grupă din istorie”. Naționala lui Murat Yakin, pusă la colț de presa din Elveția

articol scris de Digi Sport
16.11.2023, 09:40
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Naționala Elveției a ratat șansa de a se mai apropia și mai mult de calificarea la EURO 2024 după ce a remizat, miercuri seară, în Ungaria, cu Israel, scor 1-1

Reprezentativa lui Murat Yakin a terminat meciul din Ungaria în genunchi. După ce Weissman a restabilit egalitatea în minutul 88, în prelungiri oaspeții au rămas și în 10 după eliminarea lui Edimilson Fernandes.

”Este evident o campanie fără succes”

Presa din Țara Cantoanelor a alocat spații mari acestui meci, dar nici nu i-a menajat în vreun fel pe jucătorii primei reprezentative. Mai mult, deși calificarea nu este deloc jucată, în Elveția se cere deja un țap ispășitor.

”Mulți credeau că vom avea punctaj maxim în această grupă, dar echipa a dezamăgit din nou. Nu ne-am asigurat încă biletele pentru Germania. Este o catastrofă în cea mai slabă grupă din istorie.

Cineva trebuie să își asume responsabilitatea după acest rezultat. Este evident o campanie fără succes, echipa a greșit din nou. Am ajuns la ultimele două meciuri din grupă și nu suntem calificați încă.

Jumătate din meciurile disputate în grupă au fost un dezastru, mai ales că a fost cea mai slabă grupă din istorie. Credeam că vom termina cu 10 victorii”, au notat cei de la Blick.

În schimb, presa din Israel a tratat acest rezultat ca pe un succes.

”Ce enervează cel mai mult este identitatea acestui ratat”

Anthony Taylor (45 de ani) a fost în centrul atenției la meciul dintre Israel și Elveția, scor 1-1, din etapa restantă cu numărul 7 a Grupei I din preliminariile EURO 2024

În minutul 52, gazdele au solicitat penalty pentru un presupus henț al lui Zesiger, însă centralul englez nu a arătat punctul cu var, ci în schimb l-a pedepsit pe Davidzada cu un cartonaș galben pentru proteste. Ulterior, cei din cabina VAR au păstrat decizia din teren. 

Așa cum era de așteptat, microbiștii israelieni au răbufnit pe internet la adresa lui Taylor. Au făcut-o chiar și jurnaliștii de la Sport5, care i-au dedicat un articol amplu imediat după meci, intitulat "Arbitrul enervant din Anglia: faceți cunoștință cu Taylor".

"A fost retrogradat în Championship acum o săptămână, s-a certat cu Wenger și Mourinho, dar e considerat arbitru senior. Ce enervează cel mai mult legat de decizia luată împotriva Israelului este identitatea acestui ratat.

Anthony Taylor este unul dintre arbitrii de top din Europa, dar în același timp cel de la care vin greșelile decisive în cele mai importante meciuri.

Anul trecut, în finala Europa League dintre Sevilla și AS Roma, a reușit să îl enerveze la culme pe Mourinho, care a declarat că i-a privat echipa de un penalty.

În CV-ul lui Taylor mai putem vedea că l-a enervat și pe Arsene Wenger, care în 2013 l-a făcut 'arogant', după un meci în care a acordat două penalty-uri împotriva lui Arsenal.

(...) Recent, Taylor și-a pus din nou în cap fotbalul englez. A acordat un penalty pentru Newcastle în meciul cu Wolves, scor 2-2, fără să fie vorba de așa ceva. Ca pedeapsă, a fost trimis să arbitreze în eșalonul secund. 

În ciuda acestui fapt, a fost delegat apoi la meciul dintre Chelsea și Manchester City, iar fanii gazdelor chiar făcuseră o petiție împotriva numirii lui, dar fără succes.

Cât despre caracter, Taylor poate fi, într-adevăr, numit arogant. Deseori le acordă cartonașe galbene jucătorilor care îi comentează, așa cum a pățit astăzi și Davidzada, după ce s-a plâns de refuzarea penalty-ului. Aparent, în capul lui nu greșește niciodată, dar în realitate o face des", a scris publicația citată. 

VIDEO Rezumat Israel - Elveția 1-1

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Elveția

PORTARI
Horațiu MOLDOVAN (FC Rapid 1923, 7/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ionuț RADU (Bournemouth | Anglia, 4/0);

FUNDAȘI
Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 13/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Radu DRĂGUȘIN (Genoa | Italia, 11/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 23/1), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 18/1), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 32/2), Andres DUMITRESCU (Slavia Praga | Cehia, 0/0);

MIJLOCAȘI
Marius MARIN (Pisa | Italia, 13/0), Vladimir SCRECIU (Universitatea Craiova, 3/0), Andrei ARTEAN (Farul Constanța, 0/0), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 50/3), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 33/4), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 64/14), Darius OLARU (FCSB, 14/0), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 13/1), Marius ȘTEFĂNESCU (Sepsi OSK, 2/0), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 29/3), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 16/4), Florinel COMAN (FCSB, 10/1);

ATACANȚI
Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 6/2), George PUȘCAȘ (Genoa | Italia, 38/10), Denis ALIBEC (Muaiter | Qatar, 35/4).

Programul Grupei I din preliminariile EURO 2024

12 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | Kosovo - Israel 1-0

15 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | Israel - Elveția 1-1

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Clasamentul Grupei I

Clasamentul Grupei I din preliminariile EURO / Foto: Flashscore.ro

Etichete: elvetia , israel , israel - elveția 1-1 , edimilson fernandes


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

Dennis Man a solicitat 2.000.000€: clubul urgentează negocierile

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Poate ajunge FCSB în grupele Ligii Campionilor?” Helmut Duckadam a dat răspunsul printr-un singur cuvânt

Lovitură de teatru la Barcelona: Xavi, ca și dat afară!

Pus la zid în întreaga țară după ce a "măcelărit" imnul Italiei, Al Bano a reacționat

”Întăriri” pentru Real Madrid în finala Champions League

Citeşte şi

Adrian Păun, one-man-show în Israel

Presa din Israel a trecut la ostilități, după meciul cu România

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Tatăl lui Luca Mihai, mărturie de impact: „Nu am mai spus asta, trei zile băiatul meu a fost între noi și alt Pământ!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”