Xavi / Foto: Getty Images

Barcelona a trecut de Galata și se gândește la trofeul Europa League. ”Nu e o competiție de nivelul 2”

articol scris de Digi Sport
18.03.2022, 08:48
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

FC Barcelona s-a impus joi seară la Istanbul, 2-1 cu Galatasaray, meci în care au jucat și românii Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan, și a trecute de faza optimilor de finală ale Europa League.

Xavi (42 de ani), antrenorul catalanilor, a recunoscut că pentru echipa sa o astfel de competiție nu reprezintă un mare avantaj, dar a precizat că echipa a făcut un meci grozav și a lăsat de înțeles că se gândește inclusiv la cucerirea trofeului.

Barcelona a trecut de Galata și se gândește la trofeul Europa League. ”Nu e o competiție de nivelul 2”

”Am jucat cu personalitate şi am făcut un meci grozav. A fost o partidă dificilă, împotriva unei echipe care este atât de bună. S-au apărat foarte bine în faţa noastră, la fel ca în prima manşă.

Îmi felicit jucătorii că au câştigat pe un teren atât de complicat. Era foarte important să egalăm repede, după ce am primit golul. Am insistat, am fost calmi şi răbdători.

Nu avem experienţa să jucăm aici, dar suntem fericiţi. Suntem în sferturile de finală ale Europa League.

Chiar dacă lumea o consideră a competiţie de al doilea nivel, nu este deloc aşa. Aici sunt echipe bune şi e greu de câştigat. Este un punct de cotitură pentru acest proiect”, a declarat Xavi potrivit Marca.

Alex Cicâldău, prima reacție după assist-ul din meciul cu Barcelona: ”O repriză perfectă” + ce a spus Olimpiu Moruțan

La finalul jocului, fostul fotbalist al Universității Craiova, care i-a centrat lui Marcal pentru golul de 1-0 de la Istanbul, a transmis că Galatasaray a făcut o primă repriză perfectă, însă, în a doua parte, superioritatea Barcelonei și-a spus cuvântul.

  • Barcelona, Atalanta, Braga, Rangers, Frankfurt, Lyon, West Ham și RB Leipzig sunt echipele calificate în sferturile Europa League

Discursul lui Alex Cicâldău după Galatasaray - Barcelona 1-2

Cred că am făcut o primă repriză perfectă, ținând cont și de adversar. Sigur este una dintre cele mai bune echipe din lume la ora actuală. A doua repriză să spun că a fost puțină oboseală, dar cred că această oboseală a fost pentru că ei țineau meci și pasau.

Nu știu, am pierdut până la urmă, nu pot să spun că a fost cel mai important meci al carierei. Mă bucur că am fost titular și am dat totul să-mi ajut echipa, sunt sigur că vor mai veni astfel de momente.

Barcelona este renumită pentru posesia pe care o are, indiferent cu ce adversar joacă. S-a văzut și astăzi că au o posesie superioară. Acesta este target-ul meu, să joc cu asemenea echipe, să joc la un asemenea nivel. Sunt foarte fericit la Galatasaray, este primul meu an în afara României și trebuie să muncesc în continuare.

M-a împins (n.r. Jordi Alba), dar nu cred că se poate da așa ușor penalty”, a spus Alexandru Cicâldău, la ProTV, citat de Sport.ro.

Ce a spus Olimpiu Moruțan după înfrângerea cu Barcelona

Dacă Alexandru Cicâldău a fost titular cu Barcelona, celălalt român din lot, Olimpiu Moruțan, a intrat în minutul 74, chiar în locul fostului rival din Liga 1, și, la finalul jocului, a vorbit despre pierderea locului în primul ”11” și i-a lăudat pe fanii Galatei.

Am început foarte bine, am dat totul pe teren. Ați văzut ce supoerteri frumoși avem. Am avut un adversat foarte bun, unul dintre cei mai puternici din lume. Ați văzut că am făcut față și am ieșit cu capul sus. Îmi pare rău că nu am putut scoate mai mult pentru a ne califica.

Este un meci foarte dificil cu un adversar așa de bun. Ne bucurăm că am avut această experiență și sper ca pe viitor să avem cât mai multe meciuri de genul acesta.

Mă bucur că fanii mă iubesc. Îmi pare rău că nu am reușit să fac mai mult în seara aceasta. Încerc de la meci la meci să intru în primul 11 și să dau ce am eu mai bun. Rămâne să urcăm cât mai sus în clasament pentru că nu avem o situație foarte bună. Ați văzut ce echipă frumoasă avem, nu ne facem probleme că nu o să câștigăm meciurile viitoare”, a declarat Olimpiu Moruțan, conform sursei citate anterior.

Etichete: barcelona , galatasaray , xavi , xavi barcelona , galatasaray barcelolona 1-2


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Exclusiv Mircea Lucescu a spus lucrurilor pe nume, după ce Dan Șucu ar fi ales noul antrenor al Rapidului

Cristiano Ronaldo a cerut, arabii trec la treabă: transfer de peste 100.000.000€ la Al-Nassr!

Posibilii adversari ai Corvinului în preliminariile Europa League, după câștigarea Cupei României

Citeşte şi

3 IN, 3 OUT! Barcelona pregătește ”revoluția” în mercato de vară

Xavi a lămurit situația lui Vitor Roque la Barcelona

PEROZKim Kardashian, cu părul blond și îmbrăcată într-o rochie mulată, un look în stilul Pamela Anderson, anii '90: „Babewatch”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat