Cum prefațează UEFA duelul dintre CFR Cluj și Sevilla. Ce scrie forul european despre Dan Petrescu

04.02.2020, 14:53
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Site-ul oficial al UEFA a prefațat duelul dintre Sevilla și CFR Cluj din șaisprezecimile Europa League. Meciul tur din Gruia este programat pe 20 februarie, de la 19:55.

Oficialii forului european au scos în evidență parcursul impresionant al campioanei României din grupele Europa League.

”Campionii României, care au jucat în preliminariile Champions League în vara trecută, au ajuns în șaisprezecimile Europa League pentru a doua oară, terminând pe locul doi Grupa E, în spatele celor de la Celtic, pe care au învins-o cu 2-0 acasă în ultimul meci. Sevilla a câștigat cinci meciuri înainte de ultima înfrângere cu APOEL.

Precedenta vizită în Spania a celor de la CFR Cluj a fost în 2005, în Cupa UEFA Intertoto, împotriva lui Athletic Bilbao. Atunci au câștigat la penalty-uri după două meciuri încheiate cu 1-0”, scrie site-ul UEFA.

Aceștia au rememorat și succesul Unirii Urziceni în fața andaluzilor. Atunci, ialomițenii pregătiți tot de Dan Petrescu, au câștigat cu 1-0 în fața celor de la Sevilla.

”Sevilla a câștigat cinci dintre cele șase meciuri din competițiile UEFA împotriva echipelor românești, dar l-au pierdut pe cel mai recent, pierzând cu 1-0 în fața Unirii Urziceni, antrenată de actualul antrenor al CFR-ului, Dan Petrescu, în grupele Champions League din 2009-2010.

Goalkeeper-ul lituanian al CFR-ului, Giedrius Arlauskis, a fost în echipa Unirii Urziceni în înfrângerea Sevilliei cu 1-0 în UEFA Champions League”, se mai arată pe site-ul oficial al UEFA.

UEFA i-a făcut portretul lui Dan Petrescu înainte de duelul cu Sevilla: ”Al șaselea cel mai selecționat jucător din istoria naționalei României, cu 95 de apariții, Dan Petrescu a jucat în patru turnee majore consecutive, între 1994 și 2000. Fundașul dreapta a avut o carieră de succes și la nivel de club, jucând la Steaua și în Anglia la Chelsea, unde a petrecut cinci ani și a câștigat trei trofee majore”.

Gică Craioveanu: ”Sevilla e mare favorită”

Craioveanu spune că Sevilla ar trebui să se lupte pentru titlu în Spania, dar jucătorii nu reușesc să confirme în meciurile cu echipele de top: "Eu zic că Sevilla e mare favorită cu CFR. Are o echipă bună. Sevilla pierde mult la meciurile mari, se putea bate la titlu. La meciurile astea nu știu ce se întâmplă, parcă intră în colaps mental. Dar au echipă.

Îmi place foarte mult Ocampos, care pentru mine e una dintre marile surprize în Spania. Am încredere pe undeva și în Bursuc (n.r Dan Petrescu), are experiență și studiază foarte bine adversarul.

Pentru Sevilla este o competiție foarte importantă. Au câștigat-o de cinci ori în ultimii ani, e competiția lor. Nu pot să spun același lucru despre echipe precum Valencia, Villarreal... Nu-i interesează atât de mult Europa League. Majoritatea echipelor din Spania vor în Champions, dar trei locuri sunt ocupate de Real Madrid, Barcelona și Atletico", a spus Gheorghe Craioveanu, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Etichete: cfr cluj , europa league , uefa , sevilla


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Oficial Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024

Motivul pentru care Dan Petrescu a revenit la CFR Cluj: ”Aș fi vrut o pauză mai lungă”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”