Timothy Chandler, fotbalistul lui Eintracht Frankfurt / Foto: Profimedia

Foto Frankfurt, gest de mare campioană pentru Rangers. Ce a apărut scris chiar în Scoția, la 3 zile după finala Europa League

articol scris de Digi Sport
21.05.2022, 13:50
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Eintracht Frankfurt a reușit să pună mâna pe trofeul Europa League, după ce a învins-o pe Rangers, scor 1-1 (5-4 d.l.d).

Ambele echipe au avut parte de susținere din partea unui număr mare de suporteri care au făcut deplasarea la Sevilla. Chiar dacă s-au și încăierat la un moment dat, nemții și scoțienii și-au susținut neîncetat echipa favorită de-a lungul celor 120 de minute de joc. 

Eintracht Frankfurt, gest de mare campioană pentru Rangers

La trei zile după succesul european, cei de la Frankfurt au făcut un gest superb la adresa foștilor adversari. Echipa a cumpărat o pagină în cotidianul scoțian Daily Record și le-a transmis celor de pe Ibrox Stadium un mesaj de mulțumire. 

"Rangers, pentru noi a fost o onoare! Ai fost un adversar fantastic, alături de fanii tăi nenumărați. Împreună am arătat cum ar trebui să fie fotbalul! Emoționant, pasional și corect.

Măreția se cunoaște în înfrângeri, mai ales într-o manieră atât de dramatică precum asta. La fel ca acum 62 de ani, ești un club grozav! Sper că ne vom revedea curând. Adu Cupa acasă weekendul acesta! O meriți", a fost mesajul celor de la Frankfurt. 

Frankfurt a bătut-o la penalty-uri pe Rangers, în finala Europa League

Partida a început cu accidentarea urâtă a lui Rode, care a fost umplut de sânge de Lundstram, însă a putut continua să joace. Frankfurt a avut primele ocazii ale meciului, când Kamada și Sow au ratat în aceeași fază.

Tot nemții au fost mai periculoși și au avut șanse bune prin Knauff și Lindstrom, în timp ce Rangers a dat replica prin Aribo. Până la pauză, nemții au mai avut o oportunitate, la cursa superbă a lui Kostic.

În repriza secundă, tot Frankfurt a fost mai periculoasă, iar Tuta și Lindstrom au ratat ocazii bune. Nemții au cerut două penalty-uri, unul în minutul 52 și altul în minutul 59, iar între ele, scoțienii au deschis scorul prin Aribo, după greșeli ale lui Sow și Tuta.

Kamada a avut apoi o ocazie uriașă, iar germanii au reușit în cele din urmă egalarea în minutul 69, prin Borre, care a dus finala în prelungiri, unde nu s-a marcat.

La penalty-uri, singurul care a ratat a fost colegul lui Ianis Hagi, Aaron Ramsey, cel mai titrat jucător al scoțienilor. Borre a transformat penalty-ul decisiv și a adus nemților primul trofeu european după 42 de ani.

Pe celălalt l-au obținut în 1980, Cupa Cupelor. În plus, performanța nemților este cu atât mai mare cu cât au încheiat această ediție de Europa League fără înfrângere. Astfel, Eintracht Frankfurt, deși a terminat pe locul 11 în Bundesliga, și-a asigurat un loc în grupele Champions League din sezonul viitor.

Etichete: rangers , eintracht frankfurt , frankfurt


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Laurențiu Reghecampf, la Rapid? Ce a răspuns antrenorul

Coman a petrecut titlul până la 05:00 dimineața, după care a plecat în Serbia. Cine l-a însoțit

Ange Postecoglou ”și-a anunțat plecarea” de la Tottenham: ”Mă duc acolo din sezonul următor” :)

Promisiunea lui Zeljko Kopic pentru suporterii lui Dinamo înaintea meciului crucial cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Liverpool nu mai așteaptă! Au început negocierile pentru primul transfer din era "post-Klopp"

”Acord total!”. Ianis Hagi s-ar fi înțeles cu noua echipă

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă