Mino Raiola / foto: Profimedia

Breaking News Familia lui Mino Raiola a anunțat moartea impresarului

articol scris de Digi Sport
30.04.2022, 17:46
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Moartea lui Mino Raiola (54 de ani) a fost anunțată inițial joi, de către presa italiană, însă la scurt timp medicul și apropiații săi au infirmat decesul

Două zile mai târziu, familia italianului a anunțat că, în cele din urmă, acesta s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Twitter a lui Raiola, pentru a se evita aceeași situație ca cea petrecută recent. 

Familia lui Mino Raiola a anunțat moartea impresarului

Starea lui Raiola a continuat să fie una extrem de gravă, iar în cele din urmă organismul acestuia a cedat sâmbătă. Familia lui a cerut ca presa să le acorde liniște în aceste momente.

"Cu tristețe nemărginită, anunțăm moartea celui mai grozav impresar de fotbal care a trăit vreodată. Mino s-a luptat până la final cu aceeași putere pe care a folosit-o și la masa negocierilor, pentru a-și reprezenta jucătorii.

Ca de obicei, Mino ne-a făcut mândri și nu a realizat acest lucru niciodată. Mino a atins atâtea vieți prin munca lui și a scris un nou capitol în istoria fotbalului modern. Misiunea lui Mino de a face fotbalul un loc mai bun pentru jucător va continua cu aceeași pasiune.

Mulțumim tuturor pentru numărul uriaș de mesaje primite în această perioadă dificilă și cerem respectarea dreptului familiei la intimitate, într-un moment cumplit", a transmis familia lui Raiola. 

Ce spunea Giovanni Becali despre starea lui Mino Raiola, chiar în ziua în care a murit

Cu câteva ore înainte ca celebrul impresar să înceteze din viață, Giovanni Becali declara că doar o minune l-ar mai fi putut salva. 

"Ne-am înşelat puţin cu moartea lui. Dacă Dumnezeu poate să facă o minune, asta înseamnă minune, dacă el se salvează. Din ianuarie, el a fost adus la spital, a fost deschis, a fost închis la loc, fără nicio şansă să scape.

Asta înainte de a se termina perioada de mercato, pe 31 ianuarie. A mai dus-o în februarie, martie, aprilie. Nu ştiu cât o mai duce. Doar printr-o minune.

Nu ştiu dacă s-a îngrijit prea mult de corpul lui, el fiind mai scund ca mine, are 1,68 - 1,69. Dar banii nu te salvează niciodată, sănătatea e ceva de preţ", a spus Giovanni Becali la Digi Sport Matinal.

Cine a fost Mino Raiola 

Povestea lui Raiola a început în restaurantul familiei. Născut în sudul Italiei, lângă Salerno, impresarul s-a mutat în Olanda, împreună cu părinții lui, când avea un an.

După ce a crescut, a lucrat ca ospătar în restaurantul familiei, cu specific italian și numit Napoli, și era cel care ținea legătura cu clienții, pentru că învățase olandeză mai bine decât tatăl său. Talentul pentru limbi străine l-a ajutat mai târziu, în negocierile cu cluburile europene.

Mino Raiola vorbea șapte limbi, iar în tinerețe a studiat dreptul. A jucat și fotbal, la formația HFC Haarlem, apoi și-a găsit un job într-o agenție de impresariat locală (Sports Promotions), care avea sub contract mai mulți jucători olandezi.

La 19 ani a devenit milionar, când a cumpărat un restaurant McDonald’s local și apoi l-a vândut unui dezvoltator imobiliar. Întreprinzător, a avut mereu idei de business revoluționare. Spre exemplu, când un client al restaurantului familiei s-a plâns de probleme cu furnizorii săi italieni, Raiola a rezolvat lucrurile. A fondat o companie, numită Intermezzo, care a ajutat companiile olandeze să facă afaceri în Italia.

Primul său mare transfer a fost al lui Pavel Nedved, de la Sparta Praga la Lazio, în vara lui 1996. Mino Raiola avea contracte cu 79 de fotbaliști din întreaga lume, iar numele cele mai sonore de pe lista sa au fostIbrahimovic, Pogba, Haaland, De Ligt şi Donnarumma.

Alți jucători de mare perspectivă, precum Justin Kluivert, Moise Kean, Dumfries, Ihattaren sau Pinamonti aveau și ei contracte cu agentul FIFA. În ultimii ani, italiano-olandezul a făcut transferuri în valoare de circa 1 miliard de euro.

Etichete: deces , mino raiola


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Exclusiv Florin Bratu nu mai crede în salvarea de la retrogradare a lui Dinamo!

Ce s-a întâmplat după ce Radu Drăgușin a fost lăsat iar pe bancă la Tottenham: "Vedeți și voi asta?"

Surpriza lui Lobonț pentru meciul cu CFR: titular la Rapid pentru prima oară după 8 luni!

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”