Președintele FIFA, Gianni Infantino / Foto: Profimedia.

FIFA vrea să schimbe radical programul competițional. Campionatul European, o dată la doi ani

articol scris de Digi Sport
04.01.2022, 15:47
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a anunțat planurile pentru schimbarea calendarului competițional privind organizarea Campionatului European și a Cupei Mondiale.

Cupa Mondială și EURO, din doi în doi ani?

FIFA vrea o Cupă Mondială din doi în doi ani, iar Campionatul European să aibă aceeași frecvență.

Recent, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunțat că proiectul FIFA de a organiza Cupa Mondială din doi în doi ani este sortit eșecului, întrucât Europa și America de Sud se opun inițiativei.

“În Europa, este o rezistență față de acest proiect pentru că este o Cupă Mondială în fiecare săptămână, mă refer la campionatele în care joacă cei mai buni din lume, dar pentru restul lumii nu este aceeași situație. Vorbim despre o lună pe an și trebuie să găsim o metodă pentru a include cu adevărat întreaga lume a fotbalului. Campionatul European ar putea să aibă loc tot din doi în doi ani.

Cupa Mondială din doi în doi ani nu este ideea mea, ci ideea FIFA. 88% dintre țări, inclusiv majoritatea celor din Europa, au cerut acest studiu. Iar studiul ne spune că, din punct de vedere sportiv, Cupa Mondială o dată la doi ani ar funcționa”, a spus Gianni Infantino pentru Radio Anch’io.

Ceferin: "75% dintre fanii din întreaga lume resping ideea"

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, îl contrazice pe Gianni Infantino. UEFA și CONMEBOL se opun cu fermitate schimbării formatului Cupei Mondiale.

"Europa şi America de Sud sunt împotriva acestui plan, iar ele sunt singurele continente care au câştigat Cupa Mondială în istoria acestei competiţii. Problema este este că o Cupă Mondială trebuie să aibă loc la patru ani pentru a fi interesantă.

În al doilea rând, dacă ea ar avea loc la fiecare doi ani, ar dăuna fotbalului feminin, pentru că ar avea loc în acelaşi an cu Cupa Mondială feminină. Asta ar afecta şi alte sporturi, Jocurile Olimpice, pe scurt, multe lucruri. Este pur şi simplu o idee proastă, iar acest lucru nu se va întâmpla pentru că este o idee proastă, nu pentru că noi ne opunem.

De ce au loc Jocurile Olimpice la fiecare patru ani? Pentru că este un eveniment pe care trebuie să îl aştepţi cu nerăbdare şi să te bucuri de el. Cupa Mondială este cel mai mare eveniment fotbalistic şi trebuie să fie la fiecare patru ani. Dar este foarte clar: 75% dintre fanii din întreaga lume resping ideea (unei Cupe Mondiale bienale)", a declarat Ceferin cu ocazia Expo 2020 de la Dubai.

Proiectul anunțat de FIFA a stârnit îngrijorare şi din partea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), care şi-a exprimat "preocupările serioase" cu privire la impactul pe care o Cupă Mondială bienală l-ar avea asupra calendarului sportiv mondial.

După Cupa Mondială din Qatar, în iarna anului 2022, ediţia din 2026 va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic, cu 48 de naţiuni participante pentru prima dată.

Etichete: campionatul european , cupa mondiala , fifa , uefa , gianni infantino


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de mahmureală a primit o veste devastatoare de la medici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Cum a ratat Marius Niculae revenirea la Sporting. Motivul e unul neașteptat: ”Trecusem și vizita medicală”

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

Reacția lui Dan Șucu, după întâlnirea avută cu Marius Șumudică

Coșmar! Ana Bogdan, învinsă de două ori într-o zi de aceeași jucătoare. Românca a câștigat puțin peste 2.000 €

Citeşte şi

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Comisia UEFA a votat pentru creșterea numărului de jucători din loturile pentru EURO! Ce urmează + Există trei variante

PEROZMădălina Ghenea și-a dat examenul în arta seducției, îmbrăcată în lenjerie. Mihai Bobonete, comentariu savuros: "O să vă tragă la şale"

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună