Roberto Mancini / Foto: Profimedia

A avut un plan! Mancini și-a dat demisia de la naționala Italiei pentru un salariu de 120.000.000 €

articol scris de Digi Sport
14.08.2023, 12:06
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Roberto Mancini (58 de ani) a produs un ”cutremur” în Italia, după ce și-a anunțat demisia din funcția de selecționer al Squadra Azzurra.

Roberto Mancini, gata să fie selecționerul Arabiei Saudite

Cu un contract valabil până în 2026, antrenorul care a făcut-o pe Italia campioană europeană acum doi ani a decis, pe neașteptate, să plece. Jurnaliștii din Peninsulă au aflat, însă, motivul hotărârii lui Roberto Mancini.

Acesta ar fi acceptat să preia echipa națională a Arabiei Saudite. Lui Mancini i-a fost propus un salariu anual de 40 de milioane de euro și un contract valabil 3 ani, notează Gazzetta dello Sport, citată de Transfer News Live.

Italianul ar urma să-i ia locul lui Herve Renard, care a fost instalat în funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal feminin a Franței.

"FIGC a luat act de demisia lui Roberto Mancini din postul de selecţioner primită în seara de sâmbătă. Ca urmare a meciurilor importante pentru echipa naţională, cu partidele de calificare pentru EURO 2024, cu Macedonia de Nord şi Ucraina pe 10 şi 12 septembrie, FIGC va anunţa numele noului selecţioner în următoarele zile", a precizat Federaţia Italiană într-un comunicat dat publicităţii.

Antonio Conte, principalul favorit să preia Squadra Azzurra

Este un moment complicat pentru italieni, în plină campanie de calificare la Campionatul European. Cu mai puțin de o lună înaintea meciurilor cu Macedonia de Nord și Ucraina, Federația este presată să aleagă rapid un selecționer.

Antonio Conte (54 de ani) este principalul favorit să preia naționala Italiei, potrivit tuttomercatoweb.com.

Conte este liber de contract din martie 2023, după despărțirea de Tottenham. El a mai pregătit Squadra Azzurra între august 2014 și iunie 2016.

  • Arezzo, Bari, Atalanta, Siena, Juventus, Chelsea și Inter sunt echipele pe care le-a mai antrenat Antonio Conte.
  • Antonio Conte a câștigat titlul în Premier League, cu Chelsea, în 2017, dar și patru trofee în Serie A, trei cu Juventus și unul cu Inter.

Un alt nume aflat pe "radarul" Federației italiene de Fotbal este Luciano Spalletti (64 de ani), campion cu Napoli în sezonul 2022-2023. Singurul impediment este că Spalletti nu vrea să renunțe la planul său, acela de a-și lua un "an sabatic" din antrenorat.

Italia ocupă locul trei în Grupa C din preliminariile EURO 2024, cu trei puncte după primele două runde. Anglia și Ucraina se află pe primele poziții.

Etichete: arabia saudita , roberto mancini , selectioner arabia saudita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Prima decizie luată de FCSB după ce instanța a comunicat motivarea hotărârii în cazul palmaresului

L-a vândut cu 3.000.000€, iar acum a fost întrebat despre revenirea sa în SuperLiga. Gică Hagi: ”Așa cred eu”

Oficial Allegri, OUT de la Juventus! ”Comportament incompatibil cu valorile clubului”. Cine o va antrena pe ”Bătrâna Doamnă”

Video Gigi Becali s-a chinuit să scape de el, dar acum face spectacol. Andrea Compagno, ”triplă” la echipa din China

Citeşte şi

”Sezon de coșmar”. Ciprian Tătărușanu, criticat dur de Gazzetta dello Sport după primul sezon în Arabia Saudită

După doar un an în Arabia Saudită, starul a fost pus la vânzare! Echipa care vrea să-l salveze

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”