Partida dintre Switzerland și România / Foto: Profimedia

Adversara României și-ar putea schimba antrenorul chiar dacă se califică la EURO 2024: ”Este principalul vinovat!”

articol scris de Digi Sport
16.11.2023, 21:54
  • Fotbal: FC Bihor - Ghiroda și Giarmata Vii, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Fotbal: Belgia - Muntenegru, miercuri, 21:30, DGS 1

Murat Yakin (49 de ani) nu se mai bucură de încrederea elvețienilor, după ce echipa națională a Elveției a avut rezultate mediocre în ultima perioadă.

După remiza cu Israel, scor 1-1, în Grupa I din preliminariile pentru EURO 2024, grupă din care face parte și România, în presa din Elveția a început să se vorbească din ce în ce mai mult despre demiterea lui Murat Yakin.

Se cere demiterea lui Murat Yakin de la naționala Elveției

Elveția este pe primul loc în Grupa I, cu 16 puncte, la egalitate cu România, care ocupă a doua poziție. Israel completează podiumul, cu 12 puncte. În Grupa I, Elveția a înregistrat patru victorii și patru remize. România a obținut un rezultat de egalitate în Elveția, iar returul este programat pe 21 noiembrie.

Jurnaliștii elvețieni sunt nemulțumiți de felul în care se prezintă echipa națională sub comanda lui Yakin și susțin că ar fi mai bine ca acesta să nu meargă alături de națională la turneul final.

Echipa națională mai are două meciuri în grupa considerată cea mai slabă din preliminariile pentru EURO 2024. Chiar dacă este într-o poziție bună, media din țară spune la unison: Sunt mult lucruri greșite la naționala Elveției, iar principala persoană vinovată pentru acest lucru este, așa cum se întâmplă de multe ori, antrenorul” – SRF.ch.

Pe teren, s-a văzut de foarte puține ori seriozitate, abilitatea de a suferi și rezistență. Acest lucru ste bun pentru divertisment, petru că echipa națională spune foarte multe povești incredibile, dar este mai puțin bine pentru echipa națională pentru că nu mai evoluează. Și este rău și pentru Murat Yakin, pentru că antrenorul este întotdeauna cel care iese primul pe ușă atunci când vremea este rea” - CH Media.

Dacă vom ajunge la EURO 2024, va fi nevoie de răspunsuri la niște întrebări fundamentale. De exemplu, dacă ne dorim ca selecționerului Murat Yakin să se i se prelungească mandatul și după EURO. Sub conducerea lui, am progresat foarte puțin” - Blick.

Cu o calificare, contractul lui Yakis s-ar prelungi automat și ar rămâne și la Campionatul European. În acest caz, discuțiile viitoare ar trebui să fie în primul rând pe tema rămânerii la echipa națională a lui Yakin și din vara anului 2024. În ultimele luni au fost foarte puține argumente în favoarea lui Yakin, că poate duce mai departe echipa. Astfel, apare întrebarea dacă are sens să mergem la EURO cu Yakin” - NZZ.

Programul Grupei I din preliminariile EURO 2024

12 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | Kosovo - Israel 1-0

15 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | Israel - Elveția 1-1

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Clasamentul Grupei I

Clasamentul Grupei I din preliminariile EURO / Foto: Flashscore.ro

Etichete: romania , elvetia , selectioner , murat yakin , euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Imagini șocante cu un prizonier ucrainean după doi ani de captivitate în Rusia. „Evocă cele mai întunecate pagini ale istoriei umane”

Autoritățile ucrainene au făcut publice fotografii șocante cu un prizonier de război ucrainean întors acasă după doi ani de captivitate în Rusia. Bărbatul, care făcea parte din echipa de pază a centralei nucleare de la Cernobîl, a fost luat prizonier în martie 2022 și eliberat după doi ani, la sfârșitul lunii trecute. Starea lui Roman Gorilik este deplorabilă, amintind de lagărele de concentrare naziste, potrivit autorităților ucrainene.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Ubioh bih se!”. Ce i-a spus Novak Djokovic soției, cu care s-a certat în timpul meciului de la Roland Garros

Oficial Cale liberă pentru transferul lui Horațiu Moldovan

L'Equipe a descris într-un singur cuvânt răspunsul lui Cristiano Ronaldo pentru Kylian Mbappe

Scene rar întâlnite: Novak Djokovic și-a ieșit din minți când a auzit ce i-a strigat soția din lojă

PSG nu se oprește: îi dă lui Kylian Mbappe lovitură după lovitură

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Lovitură de teatru: Ianis Hagi, dorit de Jose Mourinho

Foto Primul transfer din ”era Nicolae Dică”. E dublu campion în SuperLiga

Lovitură de proporții: peste un miliard de euro pentru Barcelona!

”Stâncă!”. Presa din Anglia nu s-a ferit de cuvinte, după ce l-a văzut pe Radu Drăgușin la treabă

Citeşte şi

Exclusiv ”Este liderul echipei!”. Ilie Dumitrescu n-are niciun dubiu, cu 12 zile înainte de EURO

Ucrainenii au urmărit România - Bulgaria și au tras o concluzie greu de digerat pentru "Tricolori"

PEROZSofia Vergara, ședința foto din tinerețe care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Actrița a pozat nud printre boabe de cafea

FILM NOWFermecătoarea Dakota Fanning, la 30 de ani. Fostul copil minune al Hollywoodului a uimit cu apariția sa la premiera filmului „The Watchers”

Atac fără precedent asupra lui Gică Popescu! „E un om de nimic. Să-i fie rușine!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

S-au aflat salariile jucătoarelor de la CSM București: Cristina Neagu încasează o sumă uriașă lună de lună citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalist român mort la doar 19 ani. Mesajul clubului de fotbal după tragica dispariție a lui Flavius Magraon citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Digi World

"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la mare, dar a rămas total dezamăgită

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF