Okan Buruk, în timpul scandalului de rasism de pe Parc des Princes / foto: Profimedia

Antrenorul care i-a numit ţigani pe români a fost suspendat pentru comportament nesportiv la adresa arbitrului

articol scris de Digi Sport
30.12.2020, 13:25
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Okan Buruk, antrenorul campioanei Istanbul Başakşehir, a fost suspendat cinci meciuri de Comisia de Disciplină a Federaţiei Turce de Fotbal.

Antrenorul al cărui glas a fost auzit la meciul de pomină PSG-Istanbul Başakşehir (5-1 după reluare) că-i spune lui Colţescu "în ţara mea românii sunt ţigani" a fost suspendat pentru comportament nesportiv faţă de un arbitru, relatează agenţia Anadolu.

Buruk, antrenorul care ar fi spus "în ţara mea românii sunt ţigani" a fost suspendat pentru comportament nesportiv la adresa unui arbitru

Okan Buruk, 47 de ani, a primit sancţiunea în urma comportamentului său la derby-ul cu Fenerbahce, din etapa a 14-a, pierdut cu 1-4 în deplasare.

Arbitrul Bahattin Şimşek a eliminat în acel meci doi jucători de la Başakşehir, pe Rafael (71) şi Irfan Can Kahveci (74).

Okan Buruk a primit şi el cartonaşul roşu în min. 71, pentru proteste la adresa arbitrului. El a fost amendat şi cu 38.000 de lire turceşti (5.139 dolari), anunţă Agerpres.

În prima ligă turcă, după 15 etape, Istanbul Başakşehir ocupă locul 16 (din 21 de echipe), cu 16 puncte (14 jocuri). Gaziantep, echipa lui Marius Şumudică a învins la Istanbul campioana Turciei cu 2-1 si se află pe locul 4, cu 27 de puncte.

Okan Buruk s-a remarcat prin proteste şi la meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor, până la episodul de rasism de care a fost acuzat arbitrul român de rezervă Sebastian Colţescu la adresa secundului său, Pierre Webo, în min. 14 al partidei amintite.

Presa din Turcia a ocolit subiectul "în ţara mea, românii sunt ţigani"

Numai că a doua zi s-a aflat şi că lui Colţescu, un oficial turc i-a spus direct că "în ţara mea românii sunt ţigani", informaţie preluată de foarte multe canale media din lume, Daily Mail fiind unul dintre ele, nu şi de cele turceşti.

Okan Buruk, directorul tehnic al lui Istanbul, ar fi fost cel care a rostit acele vorbe, informaţie pe care aţi putut-o afla de pe Digi Sport, dar în niciuna dintre luările de poziţie ale acestuia nu s-a pomenit de subiect.

Pe acest filmuleţ se aude la secunda 15 cum cineva îi spune lui Colţescu : "In my country, romanian are gipsy". Pentru derapajul legat de români, nimeni din staff-ul celor de la Istanbul Başakşehir nu şi-a cerut scuze. 

Etichete: okan buruk , psi-istanbul basaksehir


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

Dennis Politic a vorbit despre tensiunile de la Dinamo: ”Am avut o întâlnire toți”

Pintilii a spus care este jucătorul de la FCSB care nu suportă să piardă niciodată: ”Se oftică foarte mult!”

Total surprinzător! A renunțat la fotbal la 24 de ani și a devenit călugăr budist: ”A fost dificil”

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZPovești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună