Balotelli, după 4 ani la naționala Italiei! Mână de ajutor din partea lui Mancini, cu care a fost aproape de bătaie

19.05.2018, 20:39
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Mario Balotelli, fostul atacant al echipelor Inter Milano, Manchester City, Liverpool şi AC Milan, revine în reprezentativa Italiei după o pauză de 4 ani. Noul selecţioner, Roberto Mancini, l-a convocat pentru meciurile amicale programate în perioada următoare.

"Super Mario" (27 ani) a evoluat ultima oară pentru Squadra Azzurra la Cupa Mondială 2014 din Brazilia, unde comportamentul său i-a exasperat pe ceilalţi componenţi ai naţionalei italiene. El a mai fost convocat apoi o singură dată, de Antonio Conte, în noiembrie 2014, însă a fost nevoit să părăsească lotul din cauza unei accidentări.

Intrat într-o "eclipsă" sportivă după Mondialul brazilian, Balotelli şi-a relansat cariera la Nice, unde a marcat 43 de goluri în ultimele două sezoane, în toate competiţiile, fără să aibă vreo problemă de comportament.

Revenirea lui Mario Balotelli era aşteptată după numirea în postul de selecţioner a lui Roberto Mancini, sub comanda căruia capriciosul atacant s-a lansat în fotbal, la Inter Milano.

Italia va disputa trei meciuri amicale, cu Arabia Saudită (28 mai, la St Gallen), Franţa (1 iunie, la Nisa) şi Olanda (4 iunie, la Torino).

Italia a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018, eliminată de Suedia la baraj, după 1-0 la Stockholm și 0-0 la Milano.

Mancini l-a antrenat pe Balotelli atât la Inter, unde l-a adus în premieră la prima echipă, cât și la Manchester City, acolo unde conflictul dintre ei a rămas în memoria microbiștilor. Au fost la un pas de bătaie la un antrenament și sunt binecunoscute imaginile în care Mancini apare cu mâna încleștată pe gulerul lui Balotelli.

“La un antrenament le-am spus jucătorilor să nu facă tacklinguri fără rost la Gael Clichy, care abia revenise după accidentare. Imediat, Mario a făcut un tackling puternic la el. Am fost furios. L-am apucat de guler, am vrut să îl împing, însă el era atât de puternic încât nu l-am putut mişca! Aţi crede că ne-am luat la bătaie, dacă vedeţi imaginile, însă nu s-a întâmplat nimic”, povestea antrenorul italian în 2016.

Lotul Italiei pentru amicalele cu Arabia saudită, Franța și Olanda

Portari: Gianluigi Donnarumma (Milan), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Torino);

Apărători: Leonardo Bonucci (Milan), Mattia Caldara (Atalanta), Domenico Criscito (Zenit), Danilo D’Ambrosio (Inter), Mattia De Sciglio (Juventus), Emerson Palmieri Dos Santos (Chelsea), Alessio Romagnoli (Milan), Daniele Rugani (Juventus), Davide Zappacosta (Chelsea);

Mijlocași: Daniele Baselli (Torino), Giacomo Bonaventura (Milan), Bryan Cristante (Atalanta), Alessandro Florenzi (Roma), Frello Filho Jorge Luiz Jorginho (Napoli), Rolando Mandragora (Crotone), Claudio Marchisio (Juventus), Lorenzo Pellegrini (Roma);

Atacanți: Mario Balotelli (Nice), Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Fiorentina), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Matteo Politano (Sassuolo), Simone Verdi (Bologna), Simone Zaza (Valencia).

Agerpres

Etichete: mario balotelli , balotelli , mario balotelli italia , balotelli italia nationala , amicale italia , mancini italia , balotelli revine , mancini nationala italia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană

Citeşte şi

Foto ”Nu trebuie ratat”: a marcat un gol și ce a urmat s-a viralizat instant! ”Cel mai ciudat din istorie”

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”