Leo Messi, aproape de o despărțire de Barcelona, este disputat de marile cluburi ale Europei / Foto: Getty Images

Bătălia șeicilor pentru transferul lui Messi! Sute de milioane de "petrodolari", puse la bătaie în lupta Abu Dhabi vs Qatar

articol scris de Digi Sport
29.08.2020, 12:35
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Leo Messi a anunțat că vrea să părăsească Barcelona, iar marile cluburi europene au intrat deja în cursă pentru semnătura starului argentinian. Proprietarii din Golf al celor de Manchester City și PSG sunt gata să arunce cu sute de milioane de euro pentru a-l transfera pe căpitanul catalanilor.

Leo Messi a pus pe jar întreaga lume a fotbalului când i-a anunțat pe oficialii Barcelonei că vrea să părăsească formația catalană. Argentinianul își dorește să plece din postura de jucător liber de contract, în timp ce conducerea "blaugrana" nu concepe să renunțe la căpitanul de pe Camp Nou decât dacă va fi achitată clauza de reziliere a contractului său, în valoare de 700 de milioane de euro.

Manchester City și PSG sunt principalele candidate pentru obținerea semnăturii lui Messi. "Petrodolarii" veniți din Golf le-au ajutat să cucerească titluri în Premier League și Ligue 1, dar nu au fost de ajuns pentru a îndeplini marele vis al șeicilor care le conduc: trofeul UEFA Champions League, iar o eventuală venire a sextuplului câștigător al Balonului de Aur ar putea face realizabil acest lucru.

Leo Messi, între Manchester City și PSG

Proprietarul "cetățenilor", șeicul Mansour bin Zayed bin Sultan Nahyan, membru al familiei regale din Abu Dhabi, are o avere estimată la 17 miliarde de euro. Pe lângă Manchester City, acesta mai deține echipele Melbourne City și New York Cityeste și este implicat și la alte formații din întreaga lume: Yokohama, Montevideo City, Lommel SK, Mumbai City și Girona. Din 2008, Mansour bin Zayed a cheltuit aproape 2 miliarde de euro pentru a întări formația de pe Etihad.

Cel ce deține campioana Franței, PSG, este emirul Qatarului, Tamin bin Hamad Al Thani, care a cumpărat clubul în 2011 prin firma QIA. Visul emirului este să cucerească trofeul Ligii Campionilor și în acest scop a cheltuit 1,3 miliarde de euro pentru transferuri, realizând și cea mai mare tranzacție din istoria fotbalului, 222 de milioane de euro în schimbul lui Neymar.

Oamenii de fotbal din România au opinii diferite în privința viitorului lui Messi

Posibila despărțire a lui Messi de Barcelona și, implicit, viitoare sa echipă, este subiectul principal în fotbalul mondial. Doi foști dinamoviști, Paul Anton și Florin Prunea, au vorbit despre viitorul argentinianului, dar părerile lor sunt diferite.

Fostul mijlocaș al câinilor a spus la Digi Sport Matinal că Messi ar putea fi tentat să plece la o altă forță a Europei dacă i s-ar propune un bonus generos la semnătură, așa cum s-a mai întâmplat: "Cred că lui Messi i se pregătește o sumă mare la semnătură, exact cum a fost pe vremuri la Chelsea, cu Michael Ballack".

În schimb, Florin Prunea este de părere că Messi nu va părăsi Camp Nou în această vară: "Eu cred că nu va pleca de la Barcelona. Are 20 de ani de când e acolo, nu văd rostul plecării, are familia acolo. Barcelona nu poate să scape un jucător de valoarea lui Messi", a declarat fostul oficial al "câinilor" în cadrul aceleiași emisiuni.

Etichete: manchester city , psg , fc barcelona , lionel messi , duel in emirate


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Petrolul - FC Botoșani 1-2. Moldovenii au obținut cele trei puncte în final și scapă de locurile retrogradabile

Video ”Ce-ai pățit la ochi?”. MM Stoica a rostit șapte cuvinte și a făcut-o să râdă pe Teodora

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Citeşte şi

Boloni trimite ”săgeți” către PSG după titlul cucerit de parizieni: ”E a doua oară când se întâmplă asta!”

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”