Florin Niță / Foto: Profimedia

Cei de la Pardubice se felicită pentru aducerea lui Florin Niță: "Acum 6 luni era de neconceput asta"

articol scris de Digi Sport
19.04.2023, 23:44
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Florin Niță (35 de ani) și-a recăpătat forma bună, iar portarului român îi merge foarte bine la Pardubice, după ce a fost adus de la Sparta Praga, sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

Florin Niță, transferul lăudat de Pardubice

După o perioadă mai lungă de un an în care nu a apărat niciun minut, Florin Niță a fost cedat de Sparta Praga, iar această alegere a fost una inspirată pentru portarul român. Din momentul sosirii la Pardubice, fostul goalkeeper de la FCSB a devenit titular indiscutabil și chiar a revenit în lotul primei reprezentative pentru primele meciuri din preliminariile EURO 2024.

Aducerea lui Niță la Pardubice este privită ca o mare reușită de către oficialii ultimei clasate din Cehia, care au recunoscut că în urmă cu jumătate de an nici nu s-ar fi gândit că portarul va dori să vină la actuala formație. 

"Kovac (n.r. Radoslav Kovac, antrenorul lui Pardubice) m-a întrebat: 'Shejba, ce ai zice dacă l-am aduce pe Florin Niță?' Ei bine, în timpul săptămânii, acest subiect al venirii lui a devenit fierbinte. Ireal. Pentru mine, a fost o surpriză uriașă.

(n.r. dacă venirea lui Niță poate fi considerată una SF) Nu există nimic științifico-fantastic în fotbal. În urmă cu șase luni însă, am fi spus că este de neconceput să vină la noi, chiar și sub formă de împrumut. În acest moment, concentrarea și scopul nostru este să ne salvăm de la retrogradare și după vom vedea ce va fi", a spus Martin Shejbal, antrenorul cu portarii de la Pardubice, potrivit pardubicky.cz.

  • 10 meciuri are Niță pentru Pardubice, timp în care a încasat 13 goluri
  • În acest moment, Pardubice este ultima în Cehia, cu 3 etape rămase de disputat din actualul sezon

Florin Niță, idol la Pardubice

Evoluțiile lui Florin Niță i-au impresionat pe cehi, care i-au dedicat un întreg articol fostului goalkeeper de la FCSB.

"Cea mai bună achiziție din istoria clubului. Un dar din cer, Niță o trage pe Pardubice de la retrogradare. Cea mai mare parte a revenirii lui FK Pardubice îi revine portarului Florin Niță, care are performanțe fabuloase. Vreți dovezi? Înainte de sosirea sa, Pardubice avea în medie 2,44 goluri primite pe meci, iar în momentul de față are doar 1.25.

Pardubice avea nevoie de un portar care să o ajute prin experiența și arta lui. Florin Niță s-a prezentat la Pardubice la sfârșitul lunii ianuarie. Actualul antrenor al clubului, Radoslav Kovac, și-a folosit legăturile cu directorul sportiv și coechipierul de la echipa națională, Tomas Rosicky, și l-a adus pe Niță, în condiții atipice.

Nouăzeci la sută din salariul portarului român este plătit de Sparta. Niță primește aproape un milion de coroane de la Sparta, în fiecare lună. Majoritatea jucătorilor echipei de la Pardubice nu câștigă o asemenea sumă pentru tot anul", au notat cehii.

Etichete: cehia , florin nita , pardubice


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Transfer definitiv pentru Ionuț Radu! Anunțul venit din Italia

Adio, EURO! Și-a rupt piciorul cu o lună înainte de turneul final

Foto Îl recunoști? În acest sezon a ieșit campion cu FCSB

”Nu trebuie să le fie rușine! Nu am ce să le fac”. Cu ce se ocupă copiii unui fost mare internațional român

Citeşte şi

Denis Drăguș și Alex Maxim, recital în fața lui Balotelli! Românii au făcut show în Turcia

Victorie! Naționala de handbal masculin a României, la doar un pas de Mondial după 31-30 cu Cehia

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”