Gazișehir Gaziantep a promovat pentru prima dată în istorie

Video&Foto Cine este noua echipă a lui Marius Șumudică, Gazişehir Gaziantep? E incredibil cât valorează lotul turcilor

12.06.2019, 23:38
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Marius Șumudică și-a găsit echipă. Antrenorul de 48 de ani s-a înțeles cu turcii de la Gazișehir Gaziantep, acolo unde va semna contractul joi dimineață, așa cum a confirmat chiar el la Digi Sport și va avea un salariu e un milion de euro pe an.

Gazișehir Gaziantep este o echipă nou-promovată, care a ajuns în prima ligă pentru prima dată în istorie, în urma unui play-off dramatic, învingând Hatayspor în finală, la penalty-uri. Echipa a mai fost la un pas să promoveze în sezonul 2010-2011, însă a pierdut lupta în finala cu Orduspor, iar în sezonul trecut, a fost învinsă de Erzurumspor.

Culorile celor de la Gazișehir sunt roșu, negru și alb, iar echipa evoluează pe un stadion superb, ultramodern, inaugurat în februarie 2017 și care are o capacitate de 33.502 locuri.

Gazişehir Gaziantep, noua echipă a lui Șumudică, are o valoare a lotului extrem de mică

Interesant este că valoarea totală a lotului este una extrem de redusă. Potrivit publicației de specialitate Transfermarkt, cei 25 de jucători din lot costă, în total, doar 6,55 de milioane de euro, iar ce mai scump jucător este unul foarte cunoscut, Moussa Sow. Valoarea sa este aproape cât un sfert din toată echipa, 1,5 milioane de euro.

Atacantul senegalez de 33 de ani joacă din ianuarie 2019 la această echipă, unde a ajuns din postura de jucător liber de contract, după ce și-a trecut în palmares cluburi precum Rennes, Lille sau Fenerbahce. În august 2015, Sow a avut cea mai mare cotă de piață, 13 milioane de euro, când a și fost cumpărat de Al Ahli pentru 16 milioane. Are 50 de selecții și 19 goluri pentru Senegal. Din ianuarie, de când a ajuns la echipă, a jucat în 15 meciuri oficiale și a marcat 4 goluri.

Marius Șumudică vrea să aducă "16-17 jucători" la Gazişehir Gaziantep

Având în vedere că majoritatea jucătorilor nu reprezintă nume foarte cunoscute sau cu experiență, Marius Șumudică vrea să facă o adevărată revoluție în lot.

"Obiectivul în primul an e să nu avem probleme cu retrogradarea. Va fi greu să sperăm la mai mult, pentru că o să vină 16-17 jucători. Am mulţi fotbalişti pe listă, sper să fiu inspirat şi, împreună cu ei, să facem o figură frumoasă", a spus Șumudică.

Alibec şi Junior Morais îl vor urma la noua echipă, însă Şumudică nu a vrut să vorbească prea mult pe această temă. Nici nu ar fi avut cum, în condiţiile în care nu a semnat încă noul contract.

Echipa lui Șumudică are un președinte extrem de bogat

Gazișehir Gaziantep a fost înființată în 1988, de actualul președinte, Adil Sani Konukoglu, alături de Saip Konukoglu, sub numele de Sankospor, după denumirea companiei al cărei președinte director era, Sanko Holding. Din anul 2000, numele echipei a devenit Gaziantep, iar pe 15 iunie 2017, s-a schimbat în Gazişehir Gaziantep, clubul desprinzându-se de municipalitate.

Președintele clubului, Adil Sani Konukoglu, este unul dintre cei mai bogați oameni din Turcia. Născut în 1961, chiar în Gaziantep, Konukoglu a studiat la Universitatea americană Denver și apoi a început să lucreze în industria textilă în 1987, iar din 1992 până în 2006 a devenit șeful uriașei companii Sanko Holding. A ajuns apoi președinte al Camerei de Industrie din Gaziantep.

"Am venit în Superlig ca să fim permanent aici, nu temporar", a spus Konukoglu după ce echipa a promovat recent.

VIDEO cu imagini de la sărbătorirea promovării în Superlig:

Etichete: marius sumudica , gazisehir gaziantep , marius sumudica gazisehir gaziantep


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Marius Șumudică pune ”paie pe foc” înainte de Rapid - FCSB: ”Au luat primul lor titlu. Suntem la egalitate acum!”

Acord pentru transferul lui Denis Drăguș: ”Plătește două milioane”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină