Kylian Mbappe / Foto: Profimedia

Contractul lui Kylian Mbappe naște intrigi în fotbalul european: ”Plângerea la UEFA a fost redactată”

articol scris de Digi Sport
31.05.2022, 17:31
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal Spaniole (La Liga), Javier Tebas, a declarat, marţi, că plângerea către UEFA privind prelungirea contractului atacantului francez Kylian Mbappe cu Paris Saint-Germain este ”deja redactată” şi a reafirmat că va fi depusă şi o alta în faţa justiţiei franceze.

Conform raportului anual al Direcţiei Naţionale de Control a finanţelor fotbalului francez (DNCG), Paris Saint-Germain ar fi înregistrat pierderi de aproximativ 225 milioane euro în sezonul 2020-2021, puternic marcat de pandemie.

Javier Tebas merge la UEFA în semne de protest împotriva celor de la Paris Saint-Germain!

Din acest motiv, președintele La Liga, Javier Tebas, consideră că noua înțelegere semnată de Kylian Mbappe este una abuzivă. Nu înțelege cum poate un club, care a pierdut aproximativ 400 de milioane de euro în ultimele trei sezoane, să-și permită un asemenea efort financiar.

Plângerea pe care noi o depunem la UEFA a fost deja redactată şi este în curs de examinare. Dar noi nu ne vom limita la asta, vom merge în Franţa, am angajat deja avocaţi francezi şi vom denunţa poziţia PSG în faţa organismului de control economic şi vom denunţa această speţă în faţa tribunalelor administrative. Nu vom permite unui club european să distrugă ecosistemul fotbalului european”, a declarat Tebas în cadrul unei conferinţe de presă, conform agerpres.ro.

În plus, după o analiză a publicaţiei L'Equipe, se pare că Paris Saint-Germain va avea va încheia sezonul cu investiție de 600 de milioane de euro doar masa salarială. Așadar, vor avea pierderi de 300 de milioane de euro, dar dau asigurări că vor avea încasări mai mari decât cluburi cu o mai mare tradiție în lume, precum Manchester United, Real Madrid sau Barcelona.

Cu aceste pierderi şi cu o masă salarială de 600 milioane euro, mai mult decât Real Madrid şi Barcelona, reînnoirea contractului lui Mbappe este imposibilă, doar dacă nu există nereguli în sponsorizare sau aportul de capital mai mare decât cel stabilit de UEFA. Problema este atitudinea proprietarilor clubului, pentru că nu au nicio limită, nu le pasă de pierderi, pun la bătaie oricâţi bani este nevoie, înşelând cu sponsori legaţi de stat. Aici este problema”, a completat Tebas..

Joan Laporta a criticat și el strategia celor de la Paris Saint-Germain: ”Distorsionează piața!”

Recent, preşedintele clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, Joan Laporta, a criticat şi el prelungirea de către Paris Saint-Germain a contractului lui Kylian Mbappe.

Acest lucru distorsionează piaţa. Jucătorii ajung să fie răpiţi pentru bani. Acestea sunt efectele unui club care are un stat în spatele său. Acest lucru contravine tuturor principiilor Uniunii Europene. Este o reflecţie asupra durabilităţii fotbalului în Europa”, a spus Laporta.

Preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, a anunţat în faţa publicului de pe stadionul Parc des Princes, la ultimul meci al campioanei Franţei în acest sezon, că vedeta Kylian Mbappe şi-a prelungit contractul până în 2025.

Francezul (23 ani) a prezentat în faţa spectatorilor un tricou pe care scris 2025, după ce a semnat o prelungire a contractului cu trei ani. Acesta aşteptat la Real Madrid în această vară, din postura de jucător liber de contract, dar în cele din urmă a fost convins să rămână în capitala Franţei.

Etichete: paris saint germain , javier tebas , kylian mbappe


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Au promovat! Au revenit în prima ligă după 22 de ani: fanii nu au mai rezistat și au intrat pe teren

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL

Anunțul făcut de tatăl lui Kylian Mbappe despre starul de la PSG

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”