Jose Peseiro a antrenat în trecut și la Rapid / Foto: Profimedia

Cum a rămas Jose Peseiro fără postul de selecționer al Nigeriei fără să pregătească nici măcar un meci

articol scris de Digi Sport
08.02.2022, 16:17
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Nigeria nu a putut trece mai departe de faza optimilor de la Cupa Africii pe Națiuni, competiție câștigată de Senegal, după ce a învins-o în ultimul act pe Egipt, scor 0-0 (4-2 după loviturile de departajare).

Cu câteva zile înainte de startul competiției, "Super Vulturii" l-au numit selecționer pe Jose Peseiro (61 de ani), antrenor care a pregătit-o și pe Rapid în perioada iulie 2008 - ianuarie 2009. 

Jose Peseiro a rămas fără rolul de selecționer al Nigeriei fără să apuce măcar un meci pe bancă

Însă, deoarece ar fi fost prea din scurt să conducă echipa la câteva zile după ce a preluat-o, Nigeria a hotărât ca "Super Vulturii" să fie conduși de pe bancă de către interimarul Augustine Eguavoen (56 de ani). 

Deși Nigeria s-a oprit doar în optimi, cei de la Federația Nigeriană de Fotbal au fost impresionați de jocul făcut sub comanda lui Eguavoen și au anunțat oficial că va rămâne selecționer în continuare.

Astfel, africanii au renunțat la serviciile lui Peseiro la doar câteva zile după ce l-au cooptat, iar portughezul nu a avut șansa să pregătească nici măcar un meci. 

"Apreciem interesul pe care domnul Peseiro l-a arătat fotbalului din Nigeria și nu avem nicio îndoială asupra capacității sale. Credem că, poate, în viitor va mai exista o oportunitate să colaborăm.

În lumina evoluției bune de la Cupa Africii pe Națiuni, care ne-a dat încredere pentru o calificare la Campionatul Mondial din Qatar, am hotărât să acceptăm recomandarea Comisiei Tehnice și de Dezvoltare de a continua cu staff-ul condus de Eguavoen", a transmis secretarul FNF, Mohammed Sanusi, conform Reuters.

Cupa Africii pe Națiuni a fost câștigată de Senegal

Senegal este marea câștigătoare de la Cupa Africii pe Națiuni, după ce s-a impus în fața Egipt cu scorul de 0-0 (4-2 după loviturile de departajare).

Partida a început spectaculos încă din primele secunde. După doar câteva minute de la fluierul de start al partidei, Mohamed Abdelmonem a comis un fault în propriul careu, iar centralul partidei a acordat lovitură de la unsprezece metri pentru Senegal.

Sadio Mane s-a îndreptat spre punctul cu var. Atacantul lui Liverpool a șutat puternic pe centrul porții, însă portarul egiptean a reușit să respingă în afara terenului.

În minutul 28, Salah a reușit să păcălească apărarea senegalează și a încercat să îl învingă pe Mendy cu un șut din apropierea porții, dar portarul a apărat fără mari dificultăți.

Același Salah a șutat periculos în minutul 43, după o acțiune individuală, dar Mendy a avut o nouă intervenție de excepție.

Scorul a rămas neschimbat și după cele două reprize de prelungiri, astfel că rezultatul partidei s-a stabilit la loviturile de departajare.

Senegalezii au dat dovadă de o concentrare și o stăpânire de sine mai bună și s-au impus la loviturile de departajare cu 4-2. Mane s-a revanșat pentru penalty-ul ratat la începutul meciului și a transformat ultima lovitură de la unsprezece metri care i-a adus trofeul Senegalului.

Galerie Foto

Etichete: cupa africii pe natiuni , nigeria , jose peseiro , peseiro , cupa africii


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Aurora boreală în România. O furtună solară de o intensitate rară a produs spectaculosul fenomen

ACTUALIZARE Fenomen rar vizibil aseară pe cerul României, care seamănă cu aurora boreală. În Alba, de exemplu, cerul nopții s-a colorat în nuanțe de roșu. Imagini spectaculoase au fost surprinse în Austria, Germania, Elveția și Italia, iar totul a fost rezultatul unei uriașe furtuni solare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana

Video Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Exclusiv Cine ar fi, până la urmă, noul antrenor al Rapidului: "5 titluri și 4 cupe!"

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Perfecțiune! Ce a făcut Ianis Hagi în meciul cu locul doi din Spania, în care a fost decisiv în minutul 90+9

Kylian Mbappe și-a luat adio de la toată lumea, dar a uitat de cel mai important om de la PSG

Novak Djokovic s-a întins pe jos și a urlat de durere, după ce a fost lovit în cap! Decizia luată imediat și anunțul oficial

Exclusiv După ce a auzit ce antrenor vrea Rapidul, Ioan Andone a tras un semnal de alarmă: ”Uită-te la Dinamo”

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle citeşte ştirea pe Prosport.ro

Reacția lui Djokovic după ce a fost lovit în cap la Roma. Autorul a fost identificat VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Momentul când pompierii din Neamţ salvează o căprioară blocată în albia unui râu. Ce s-a întâmplat cu animalul ulterior