Răzvan Marin are 22 de ani

Cum s-a cerut Răzvan Marin la fotbal când nici măcar nu exista grupă pentru vârsta lui

08.04.2019, 12:31
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Răzvan Marin a semnat cu Ajax Amsterdam, cel ai important transfer al unul jucător român în ultimii ani, dar dacă asculţi povestea spusă de taică-său îţi dai seama că nu este nimic întâmplător. Nu avea 6 ani, când a făcut tot posibilul să fie luat la Şcoala de Fotbal Marcel Pigulea, chiar dacă nu exista grupă de copii pentru categoria lui de vârstă. Petre Marin a povestit la Digi Sport Matinal cum s-a luptat băiatul lui ca să meargă la fotbal.

"Eram la masă cu colegii de la FC Naţional, unde era şi Adi Pigulea. Tatăl lui, nea Marcel, tocmai deschisese şcoala. Chiar dacă la vremea aia erau toate cluburile mari, Steaua, Dinamo, Rapid, Sportul cu centre de copii şi juniori importante, mi s-a părut interesant, iar când am ajuns acasă am povestit. Răzvan, nu ştiu dacă avea 6 ani, a fost foarte interesat şi mi-a pus o mulţime de întrebări.

Cum a insistat Răzvan Marin să meargă la fotbal, deşi era foarte mic

'Nu mă duci şi pe mine acolo?' 'Pă, n-ai cum, tată, că nu există echipă la nivelul tău de vârstă', i-am zis. Dar dacă ţii morţiş, du-te la Adi când ne vedem cu el şi zi-i că vrei să mergi acolo", a povestit Petre Marin la Digi Sport Matinal. "Şi s-a dus, iar după câteva zile Adi i-a transmis că poate merge la antrenamente. La cea mai mică grupă, chiar dacă el era şi mai mic. Iar de atunci ...".

Când îl auzi pe Petre Marin vorbind despre Răzvan, îţi dai seama că fiul său a avut de la cine învăţa să rămână cu piciorele pe pământ. Evită să-şi laude excesiv copilul, aşa cum ar face orice părinte, şi recunoaşte că este cel mai vehement critic al jocului lui Răzvan. Dar este mândru din cale afară de realizările băiatului său!

"Răzvan Marin se culca cu ghetele în picioare când le primea cadou"

"Când plecam în străinătate, Maria, fata noastră, îşi făcea o listă mare cu ce-i plăcea ei. Răzvan nu avea pretenţii decât legate de fotbal. Puteam să-i aduc cea mai pompoasă jucărie. Se juca trei secunde cu ea, spunea că e frumoasă şi gata. Am şi acum jucării noi nouţe ale lui. E, dacă îi aduceam echipament, se culca cu el. Şi cu ghetele chiar", şi-a reamintit fostul jucător de la Sportul, FC Naţional, Rapid, Steaua, Unirea Urziceni şi Concordia Chiajna.

"Când era vremea atât de urâtă încât nu se putea face antrenament, era jale cu Răzvan în casă. Îl suna pe nea Marcel şi întreba dacă poate veni. 'Nu merge, Răzvan, n-are cine să dea zăpada, vedem mâine', îi zicea. Nu înţelegea, se ruga de maică-sa să-l ducă, iar Raluca nu avea încotro şi se urcau în maşină. Ieşea singur pe teren, se juca el cu mingea, apoi plecau acasă. Ăsta e Răzvan, iubeşte foarte mult fotbalul", a mai spus Petre.

Răzvan Marin e al treilea cel mai scump jucător cumpărat de Ajax

  • Miralem Sulejmani - iulie 2008 - cumpărat de la Heerenveen cu 16,25 de milioane de euro
  • Daley Blind - iulie 2018 - readus de la Manchester United pentru 16 milioane de euro
  • Răzvan Marin - aprilie 2019 - de la Standard Liege pentru 12,5 milioane de euro

Răzvan Marin a debutat în prima echipă a Viitorului în iulie 2013, iar la momentul plecării la Standard Liege, în ianuarie 2017, avea o valoare de piață de două milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt, iar belgienii au achitat pentru el 2,4 milioane.

Acum, la doi ani distanță, valoarea sa a crescut de 5 ori. Conform Transfermarkt, Marin valoarează 9 milioane de euro, dar Ajax a achitat 12,5 milioane. Mijlocașul de 22 de ani a semnat pe 5 ani cu "lăncierii". Viitorul a păstrat 20 la sută dintr-un viitor transfer, astfel că acum va primi 2,5 milioane de euro.

Etichete: petre marin , ajax amsterdam , razvan marin , digi sport matinal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Oficial Al treilea antrenor care i-a spus ”NU” lui Bayern! A refuzat și rămâne la actuala echipă

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Citeşte şi

Erik Ten Hag s-a săturat și a trecut la Planul B! Cu ce club vrea să semneze

Ajax vrea să îi revitalizeze cariera vedetei de la Manchester United. Ce propunere au făcut oficialii clubului

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă