Jucătorii Qatarului la meciul de debut la Cupa Asiei / Foto: Profimedia

Cupa Asiei pe Națiuni a luat startul! Qatar, victorie la debut

articol scris de Digi Sport
13.01.2024, 16:18
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Pe 12 ianuarie a luat startul Cupa Asiei, iar în meciul de debut Qatar a învins-o pe Liban cu scorul de 3-0.

Akram Afif, atacantul-vedetă al naţionalei qatariene, a reuşit o dublă, în minutele 45 şi 90+6, celălalt gol fiind marcat de Almoez Ali (56).

Qatarezii speră să facă o figură frumoasă

Naţionala Qatarului, campioana en titre a Asiei, a avut o evoluţie dezastruoasă la ultima ediţie a Cupei Mondiale de fotbal, pe care a găzduit-o în noiembrie-decembrie 2022, fiind învinsă în toate cele trei meciuri din faza grupelor.

"Am fost dezamăgiţi, dar suntem mândri că am participat la Cupa Mondială... Am uitat însă Cupa Mondială, am uitat de 2019 (anul în care Qatarul a cucerit titlul continental - n.red), iar astăzi trăim un de un nou început", a declarat Akram Afif după succesul cu Libanul.

Înaintea meciului de vineri, ceremonia de deschidere a Cupei Asiei pe Naţiuni a fost plasată sub semnul războiului din fâşia Gaza, căpitanul echipei Palestiniene fiind cel care a citit jurământul jucătorilor, în centrul scenei, sarcină încredinţată în mod tradiţional căpitanul selecţionatei ţării gazdă. De asemenea, muzica palestiniană a răsunat pe stadion la începutul şi la sfârşitul ceremoniei, notează Agerpres.

  • Australia a învins-o pe India cu scorul de 2-0 într-un meci disputat astăzi.

Japonia, cea mai în formă echipă națională din lume

Japonia este o națională extrem de solidă în ultima vreme. Chiar și la Cupa Mondială din Qatar, naționala a trecut de grupe și a ajuns până în optimi, iar acolo a fost eliminată cu greu, la penalty-uri, de către Croația.

Însă pare că înfrângerea suferită i-a ambiționat pe japonezi. Începând cu luna iunie a anului 2023, Japonia a jucat nu mai puțin de 10 meciuri și a reușit să le câștige pe toate, fiind cea mai în formă națională din lume. Mai impresionat este faptul că Japonia a surclasat și naționala Germaniei în acest parcurs.

În acest interval, Japonia a marcat 45 de goluri, ceea ce demonstrează forța ofensivă a naționalei pregătite de Hajime Moriyasu. 

Cele 10 victorii ale Japoniei:

  • Japonia - El Salvador 6-0
  • Japonia - Peru 4-1
  • Germania - Japonia 1-4
  • Japonia - Turcia 4-2
  • Japonia - Canada 4-1
  • Japonia - Tunisia 2-0
  • Japonia - Birmania 5-0
  • Siria - Japonia 0-5
  • Japonia - Thailanda 5-0
  • Japonia - Iordania 6-1

Niponii au în componență jucători care evoluează la cel mai înalt nivel: Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Wataru Endo (Liverpool), Kaoru Mitoma (Brighton), Daichi Kamada (Lazio), Hiroki Ito (Stuttgart), Himdemasa Morita (Sporting Lisabona) și mulți alții.

Etichete: cupa asiei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Varianta de rezervă: atacantul de 1.000.000€ ar putea reveni la FCSB

Oficial Curățenia continuă! După Joel Matip, Liverpool a decis să renunțe la încă un jucător

Diferență uriașă! Cât câștigă pe an românii din SUA

Antrenorul din România care nu s-a mai abținut: ”Mi-au stricat cariera la care am muncit 10 ani. Și-au bătut joc de mine”

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”