Andrei Ciolacu (stânga), alături de colegii săi de la Floriana / Foto: Instagram @andreiciolacu9

Video Exclusiv ”Dacă se întârzie o săptămână, încep depunctările”. Țara ”din lumea a treia” în care nu există probleme financiare

articol scris de Digi Sport
14.02.2022, 18:02
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Problemele financiare sunt din ce în ce mai mari în Liga 1, iar Andrei Ciolacu (29 de ani), actualmente jucătorul celor de la Floriana, a explicat de ce în Malta, o țară cu un fotbal, cel puțin teoretic, sub cel din România, nu există restanțe salariale.

Gaz Metan Mediaș este în pragul falimentului, Dinamo a intrat în insolvență, iar situația de la Academica Clinceni nu este clară din punct de vedere financiar. Astfel, cel puțin trei din cele 16 echipe din Liga 1 se confruntă cu mari probleme. Andrei Ciolacu, fost jucător la Rapid, luptă pentru titlul de campion în Malta și se felicită pentru decizia de a semna cu Floriana, unde are o stabilitate pe care nu ar găsi-o în țară.

Andrei Ciolacu: ”În Malta, dacă se întârzie o săptămână, încep depunctările”

Atacantul susține că regulamentul din Malta nu le permite cluburilor să aibă întârzieri față de fotbaliști, deoarece acest lucru le-ar atrage imediat depunctarea.

Chiar vorbeam cu Ronaldo Deaconu, am fost colegi și suntem buni prieteni. Îmi spunea de problemele financiare de la Gaz Metan. Mă doare să văd că sunt probleme, mai ales în Liga 1, nivelul fotbalistic cel mai înalt din România. Din păcate, lucrurile nu se schimbă în bine, sunt la fel sau poate chiar mai rele decât atunci când am plecat eu de la Rapid.

În Malta, dacă se întârzie o săptămână (n.r.- plata salariului), deja încep depunctările. Nu există probleme financiare, cluburile nu-și permit să facă astfel de greșeli. Poate de aceea în momentul de față sunt 12 echipe în prima ligă, am înțeles că vor fi 14 din sezonul următor.

Din punctul meu de vedere, dacă vrei să evoluează la cel mai înalt nivel, trebuie să asiguri stabilitate financiară, terenuri de antrenament și toate condițiile pentru a activa ca un club profesionist”, a declarat Andrei Ciolacu, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Digi Sport Viorel Grigoroiu.

VIDEO Andrei Ciolacu, despre stabilitatea financiară din Malta

”Unde s-ar clasa Floriana FC, dacă ar juca în Liga 1 din România?”

Contrar opiniei generale, atacantul a dezvăluit că nivelul fotbalului dintr-unul dintre cele mai mici state europene se apropie de cel al Ligii 1. Ciolacu este convins că Floriana s-ar clasa în prima jumătate a clasamentului în România.

Nivelul este la fel ca în Liga 1 din România. Sunt două cluburi care pot plăti salarii de peste 10.000 € lunar. În rest, media salarială este în jurul a 3-4.000 de euro. Aici mă refer strict la jucătorii străini. Banii plătiți întotdeauna la timp. Întârzierile sunt penalizate imediat de către Federație.

Fotbalul din Malta este la un nivel bun și cât de curând vom vedea o echipă din Malta în grupele unei competiții europene. La fel ca în România, campioana merge în preliminariile Champions League, iar locurile 2 și 3, plus câștigătoarea Cupei, în Conference League.

În prima jumătate a clasamentului cu siguranță (n.r.- unde s-ar clasa Floriana în Liga 1?). Acum este un grup foarte unit și echipa are filosofia și principiile de joc bine definite.

Am colegi care au luat campionatul în 2020 cu Floriana și au jucat împotriva CFR-ului în preliminariile UCL, scor 0-2 (0-0 pauza), și mi-au spus că puteau obține mai mult de la acel meci. Echipa de acum e mai puternică decât cea de atunci”, spunea Andrei Ciolacu pentru digisport.ro, în urmă cu trei săptămâni.

Etichete: probleme financiare , probleme financiare liga 1 , andrei ciolacu , fotbal malta , salarii malta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă