Dan Petrescu, prezentat oficial la echipa sud-coreeană Jeonbuk / Foto: Facebook Jeonbuk Hyundai Motors FC

Exclusiv Dan Petrescu, luat peste picior după prezentarea la Jeonbuk: ”Eu cred că e sud-coreean. De fapt, s-a născut acolo”

articol scris de Digi Sport
14.06.2023, 19:00
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Dan Petrescu (55 de ani) a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Jeonbuk Hyundai Motors, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Antrenorul român a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu Jeonbuk, echipă care ocupă locul 5 în clasamentul din Coreea de Sud, după 18 runde.

  • Jeonbuk are în palmares 9 titluri de campioană în Coreea de Sud (cel mai recent în 2021) şi două trofee în Liga Campionilor Asiei (ultimul în 2016).
  • Pentru Dan Petrescu este prima experienţă în Coreea de Sud, după ce a mai antrenat în China, Polonia, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Qatar, România şi Turcia.

Galerie Foto

”Cred că Dan Petrescu e sud-coreean. Mi se pare că, de fapt, s-a născut acolo”

La conferința de presă de prezentare, Dan Petrescu a avut doar cuvinte de laudă la adresa clubului Jeonbuk, o necunoscută în România. Declarațiile tehnicianului au părut exagerate, iar jurnalistul Decebal Rădulescu l-a taxat.

Ce să mai? Mi se pare că, de fapt, s-a născut acolo. Eu cred că e sud-coreean Dan Petrescu. A mai zis ceva, că e un antrenor căruia îi place să creeze ocazii foarte multe. Așa e?

Petrescu a greșit aici, el nu a creat foarte multe faze de poartă cât timp a fost în România. Țin minte că s-a discutat foarte mult pe tema asta, câștigă cu 1-0...”, a spus Decebal Rădulescu, la Digi Sport Special.

Eu sper să rămână 10 ani la Jeonbuk. E un antrenor român care poate oricând să deschidă alte drumuri pentru alți tehnicieni români”, a transmis Ionuț Badea.

Zilele trecute am spus că trebuie felicitat pentru ce a făcut în România. E cel mai de succes antrenor, are 5 campionate.

Trebuie să-i mulțumim lui Petrescu, are rezultate uriașe, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să amendăm ce a spus acum. Mi se pare că și-a făcut o intrare de vreo două milioane”, a încheiat Rădulescu.

VIDEO Discuția din cadrul emisiunii Digi Sport Special, după prezentarea lui Dan Petrescu la Jeonbuk

Dan Petrescu: "Jeonbuk e cel mai mare club din cariera mea"

“Este prima mea conferinţă de presă în Coreea şi sper că vom avea o relaţie bună eu şi toată presa. Când am fost sunat să fiu întrebat de venirea în Coreea, am spus că voi veni doar pentru un club, Jeonbuk. Am răspuns imediat că bineînţeles că voi veni, că va fi o onoare pentru mine să fiu la cel mai mare club din Coreea. Sunt fericit că sunt aici şi sper să aduc victorii echipei şi să fim mereu în vârf.

Când antrenam în China, am jucat în Liga Campionilor împotriva lui Jeonbuk, am văzut când am venit aici să jucăm facilităţile, fanii... Am fost impresionat de ce am văzut şi visam ca într-o zi să fiu aici, să antrenez un astfel de club.

Am experienţă mare ca antrenor, dar cred că acesta este cel mai mare club din cariera mea. Este o responsabilitate mare pentru mine, ştiu asta, dar sunt totodată foarte fericit. Cred că am ales clubul potrivit în momentul potrivit pentru mine”, a spus Dan Petrescu.

Dan Petrescu a fost părăsit de o parte a staff-ului din cauza salariilor mici oferite

Doar doi oameni din staff au acceptat să-l însoțească pe ”Bursuc” în Coreea de Sud, Valerică Bordeanu și Bogdan Aldea, în timp ce restul au refuzat propunerea lui Petrescu, iar principalul motiv este legat de modul în care a decis să le stabilească salariile.

Sud-coreenii i-au oferit lui Petrescu un buget de 1,5 milioane de euro pe an, cuveniți lui și secunzilor pe care decidea să-i ia cu el.

A hotărât să oprească 1,2 milioane de euro pentru el, iar 300.000 de euro să fie împărțiți de ceilalți, în principiu de patru oameni pe care voia să-i ia în staff.

Un calcul sumar arată că fiecare dintre ei ar fi luat în jur de 6.500 de euro pe lună. Un venit bun dacă ești în România. Dar dacă te duci la vreo 8.000 de km depărtare și într-o țară care nu e ieftină, nu mai e la fel.

În plus, relația umană a secunzilor cu Dan Petrescu nu a fost niciodată una frumoasă pentru că "principalul" nu se poartă bine cu cei din jur.

Așa că antrenorul secund Costin Curelea, antrenorul cu portarii Cristian Modovan și preparatorul fizic Cristi Dragotă au refuzat să plece în Coreea de Sud, precizează playsport.ro. Cât despre Alin Minteuan, nu se punea problema ca el să părăsească echipa CFR Cluj.

Pe siteul celor de la Jeonbuk, colaboratori principali ai lui Petrescu sunt trecuți Won-jae Park, antrenor secund, și Se-joon Lee, preparator fizic.

De asemenea, Roberto Di Matteo, fostul coleg al lui Petrescu la Chelsea, este trecut consultant.

Etichete: dan petrescu , decebal radulescu , jeonbuk


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Simona Halep, prima reacție după ce a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

Ce au scris francezii, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

Lecție de fairplay! Primul jucător de la Real Madrid care a recunoscut că arbitrii au greșit cu Bayern

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Citeşte şi

Dan Petrescu a pregătit lista de achiziții pentru sezonul următor! Clujenii îl vor pe fotbalistul de 900.000 de euro

Oficial Jucătorul așteptat cu un salariu de 14.000€ la CFR Cluj a rămas liber de contract

PEROZMădălina Ghenea, doar în costum de baie la bordul unui avion privat, pregătită de vară. "Pilotul se va prăbuși", i-au scris fanii

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice de relație citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat