Ianis Hagi, în tricoul lui Rangers/ Foto: Getty Images

Exclusiv De asta depinde succesul lui Ianis Hagi. Echipa la care s-ar integra perfect: "I s-ar potrivi sistemul!"

13.04.2020, 23:35
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Viitorul lui Ianis Hagi trebuie să se decidă în această vară, însă ceea ce e cel mai important pentru cariera sa este să joace constant pentru ca talentul lui să nu fie irosit.

O spune şi Nicolae Dică, secundul echipei naţionale a României. De un transfer al său se interesează şi Lazio, iar Dică e convins că mijlocaşul de 21 de ani ar face faţă.

"Pentru el, cel mai importat e să joace. Aţi văzut că a plecat în Belgia şi nu a jucat, iar în Scoţia aţi văzut că a jucat meci de meci. Mie mi-ar plăcea să ajungă la Lazio, pentru că în acest sistem 3-5-1-1, el poate să fie în spatele atacantului şi cred că se i potriveşte, pentru că e tehnic şi face diferenţa în ultimii 25 de metri.

Campionatul Italiei e foarte puternic, dar trebuie să ţinem cont că el, când a mai fost acolo, era foarte tânăr", a spus Nicolae Dică la Digi Sport Special.

Dacă ar ajunge la Lazio, Ianis Hagi ar trebui să se lupte, pentru un post de titular, cu Joaquin Correa. Argentinianul de 25 de ani este cotat la 30,5 milioane de euro, este foarte tehnic şi rapid, iar poziţia sa este destul de stabilă în echipă.

  • Italienii vor să aducă la echipă jucători tineri şi talentaţi, iar numele lui Ianis Hagi este în capul listei, scriau cei de la Corriere Dello Sport, care au anunțat că 6 milioane de euro este oferta lui Lazio.

Nicolae Dică ştie pe ce poziţie ar trebui folosit Ianis Hagi: "Şi eu am jucat acolo"

Secundul naţionalei, Nicolae Dică, e convins că locul lui Ianis în teren este în centru, nicidecum în dreapta, aşa cum îl foloseşte Steven Gerrard la Rangers.

"Eu cred că aceea e poziţia lui. Dar la Rangers, în 4-3-3, el joacă în partea dreaptă, dar dacă intră în zona centrală e bine pentru că loveşte mingea cu ambele picioare.

Dar, în poziţie centrală, ar avea o libertate mai mare. Am jucat şi eu mult în partea aia. La Piteşti am jucat mult în laterale, iar la Steaua am început să joc în zonă centrală. Am încetinit eu jocul, dar am şi marcat multe goluri", a spus Dică.

”Mi-ar plăcea să-l văd pe Ianis în Spania!”

Pe de altă parte, Gabi Balint îl vede pe Ianis Hagi în Spania, un campionat care i s-ar potrivi mai bine, crede fostul internațional.

”Italia nu mi-a plăcut niciodată. E un campionat puternic, al antrenorilor, al tacticii. Dar nu poate să depășească Spania și Anglia. Mie mi-ar plăcea să-l văd pe Ianis în Spania, liga de acolo e mai pe gustul lui”, a spus analistul Digi Sport.

Balint e convins că fiul Regelui va reuși în fotbalul mare pentru că are calitate, atât sportivă, cât și umană. ”Am mare încredere în el. Îl știu ca om, iar asta contează mult la un jucător. E devotat total, inteligent, sacrifică totul pentru fotbal. N-are cum să nu reușească”, a mai zis Gabi Balint.

Ianis Hagi este unul dintre cei mai importanți tineri fotbaliști din România, însă, după suspendarea meciurilor de fotbal din cauza pandemiei de COVID-19, cota lui a scăzut considerabil. Potrivit Transfermarkt, cota lui Ianis este acum 4.5 milioane de euro, după ce la începutul anului internaționalul român valora 6 milioane de euro.

  • Ianis Hagi este împrumutat de la Genk la Rangers din ianuarie până la finalul acestui sezon.
  • 7 meciuri şi un gol a bifat Ianis Hagi pentru Rangers în campionat, din ianuarie, când a ajuns în Scoţia. Primul gol marcat de Ianis a fost pe 5 februarie, chiar de ziua tatălui său, care a fost în tribune. În plus, Ianis a mai reuşit o dublă pentru Rangers în meciul cu Braga, din Europa League.

    Video cu rezumatul meciului Rangers - Braga 3-2, unde Ianis a reuşit o dublă:

Etichete: nicolae dica , lazio , rangers , ianis hagi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid - Universitatea Craiova 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Oltenii continuă lupta pentru locul 2

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

Foto Clasamentul din play-out-ul SuperLigii, după etapa a 7-a: FC Botoșani, aproape să realizeze ceea ce părea imposibil

Citeşte şi

Anunț din interior! Ce se întâmplă cu Ianis Hagi, după ce în ultimele 4 meciuri a fost uitat pe bancă

Foto Cum a fost surprins Ianis Hagi la antrenamentul lui Alaves, după ce a fost lăsat pe bancă 3 meciuri la rând

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”