Logo FIFA / Foto: Profimedia

Decizia drastică a FIFA după ultimul scandal din fotbalul mondial. Turneul final va avea o altă țară gazdă

articol scris de Digi Sport
30.03.2023, 18:08
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Reprezentanții forului continental nu au stat la discuții și au luat o decizie drastică.

FIFA a retras miercuri Indoneziei organizarea Cupei Mondiale de fotbal Under-20, prevăzută între 20 mai şi 11 iunie, după ce tragerea la sorţi a grupelor competiţiei a fost amânată din cauza protestelor împotriva participării selecţionatei Israelului, transmite AFP.

Cupa Mondială U20 nu se va mai juca în Indonezia

"O nouă ţară gazdă va fi desemnată cât mai curând posibil, datele competiţiei rămânând neschimbate pentru moment", a indicat FIFA într-un comunicat, invocând posibile "sancţiuni" împotriva Federaţiei indoneziene de fotbal (PSSI).

FIFA nu a oferit o explicaţie mai precisă decât "contextul actual", dar anularea tragerii la sorţi a turneului, prevăzută vinerea trecută în Bali, a justificat o întâlnire de urgenţă, miercuri după-amiază, între preşedintele PSSI, Erick Thohir, şi cel al FIFA, Gianni Infantino.

Un responsabil al fotbalului indonezian a legat decizia anulării tragerii la sorţi de comentariile guvernatorului din Bali, care se opune prezenţei Israelului la competiţie. Indonezia şi statul evreu nu au relaţii diplomatice, iar ţara din Asia de Sud-Est, cu cea mai mare populaţie musulmană din lume, este un susţinător fervent al cauzei palestiniene.

CM Under-20, cu 24 de echipe, urma să fie cel mai important turneu de fotbal organizat vreodată de Indonezia, meciurile fiind prevăzute în mai multe oraşe între 20 mai şi 11 iunie. Israelul s-a calificat pentru prima oară la această competiţie.

Disputa dintre Indonezia și Israel, motivul deciziei FIFA

Organizatorii plănuiau ca echipa Israelului să joace în Bali, o insulă cu populaţie majoritară hindusă, pentru a evita tulburările, dar opoziţia guvernatorului regional a pus sub semnul întrebării acest proiect.

Fotbalul din Indonezia riscă să fie aruncat din nou în izolare, după ce a fost suspendat de FIFA pentru un an, până în mai 2016, din cauza ingerinţelor guvernamentale.

Indonezia încearcă să-şi refacă reputaţia după dezastrul petrecut anul trecut pe un stadion din Java de Est, soldat cu decesul a 135 de spectatori. Oamenii s-au călcat în picioare în învălmăşeala produsă după ce poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene.

"Deşi potenţiale sancţiuni împotriva PSSI ar putea fi luate în timp util, FIFA ţine să precizeze că această decizie nu pune câtuşi de puţin sub semnul întrebării" sprijinul său pentru PSSI pentru "a ajuta fotbalul indonezian să depăşească tragedia din octombrie anul trecut", a precizat organizaţia la Zurich.

Etichete: fifa , israel , indonezia , cupa mondiala u20


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”

Exclusiv După ce suporterii le-au strigat ”afară din Giulești”, Andrei Borza le-a transmis un mesaj fanilor

Concluziile trase de eroul lui Dortmund, după ce a adus victoria cu PSG: ”Rămânem umili”

Citeşte şi

Antonio Sefer, din nou decisiv în Israel. Câte goluri a marcat ex-rapidistul până acum în acest sezon

România a coborât și mai jos în clasamentul FIFA! Ne-a depășit o țară care n-a fost niciodată la un Mondial

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă