Logo-ul Champions League / Foto: Profimedia

Echipele din Arabia Saudită în Champions League?! UEFA a dat răspunsul final

articol scris de Digi Sport
31.08.2023, 16:55
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

O mulțime de staruri din fotbalul european au ales să facă pasul în această vară la cluburile din Arabia Saudită, ademeniți de sumele imense oferite de saudiți.

Astfel, odată cu aceste transferuri sonore, în presa din străinătate a început să circule un zvon potrivit căruia echipele din Arabia Saudită ar urma să participe la următoarele ediții ale competițiilor europene, Champions League, Europa League și Conference League.

Aleksander Ceferin: ”Doar cluburile din Europa pot participa în competițiile europene!”

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a reacționat în legătură cu aceste zvonuri. Conducătorul forului european a negat complet această posibilitate.

Media a vorbit mult despre aceest subiect fără măcar să ne întrebe. Doar cluburile europene pot participa în Champions League, Europa League sau Conference League”, a fost anunțul făcut de Aleksander Ceferin, citat de Sport.es.

Președintele UEFA a vorbit și despre evoluția fotbalului din Arabia Saudită. Ceferin a comparat situația actuală a fotbalului saudit cu ceea ce s-a petrecut în China în urmă cu câțiva ani.

Nu este un pericol. Am văzut o abordare similară în China, când au adus jucători aflați pe final de carieră după ce le-au oferit foarte mulți bani.

Nu este corect, ar trebui să lucreze la antrenamentele jucătorilor și la pregătirea antrenorilor, dar nu este problema mea”, a precizat președintele UEFA.

Cristiano Ronaldo: ”Liga saudită poate fi în primele cinci din lume, în cinci ani!”

Cristiano Ronaldo este primul star care a făcut pasul în Arabia Saudită. În iarnă, portughezul a semnat cu Al Nassr, după despărțirea de Al Nassr.

După portughez, alte nume mari au sosit în această vară în Arabia Saudită: Karim Benzema şi N'Golo Kanté la Al-Ittihad Jeddah, Kalidou Koulibaly, Sergej Milinkovc-Savic și Neymar la Al-Hilal, Edouard Mendy la Al-Ahli sau Seko Fofana şi Marcelo Brozovic care i s-au alăturat la Al-Nassr.

"Cred că dacă vor continua să facă treaba pe care vor să o facă, Liga saudită poate fi una dintre primele cinci din lume, în cinci ani", a declarat Cristiano Ronaldo recent.

Etichete: champions league , arabia saudita , uefa , aleksander ceferin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Orașul cu cei mai mulți bogați din lume. 1 din 24 de locuitori este milionar

Averea totală combinată a locuitorilor orașului este mai mare de 3 trilioane de dolari.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj

Foto A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern

Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru

News Alert Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată

S-au încheiat negocierile de la palat pentru Florinel Coman

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din străinătate, după ce s-a aflat ce antrenor vrea să pună Dan Șucu la Rapid

Bayern a promis! Prima lovitură pregătită după eșecul dramatic cu Real Madrid

Video Rică Răducanu, declarații spumoase de ziua sa: ”Mamă, ce boier aș fi!” / ”Decât în B, mai bine pe 5 cu Rapid”

Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!

Citeşte şi

Cadoul pe care Real Madrid i l-a pregătit eroului Joselu

Ce a spus Jude Bellingham, înainte de a-și întâlni fosta echipă în finala Champions League

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Accidentat de Abdallah, Romario Benzar este consternat după noua decizie a Comisiei: ”Ne facem pantaloni cu pistoale” citeşte ştirea pe Prosport.ro

CTP, impresionat de efortul jucătoarelor noastre: "A fost ziua României la Roma" citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale