David Neres a fost convocat la naţionala Braziliei pentru Copa America

"Este cel mai bun brazilian în acest moment!" Jose Mourinho laudă un jucător pe care îl vede peste Neymar

31.05.2019, 12:04
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Jose Mourinho l-a ales pe cel mai bun fotbalist brazilian al momentului. Nu e nici Neymar de la PSG, nici Vinicius de la Real Madrid, ci un jucător care s-a remarcat în ultima perioadă.  

“David Neres întruchipează tot ce cred eu că reprezintă un fotbalist brazilian. Pentru mine, este cel mai bun din generaţia sa,” a declarat portughezul.

Afirmaţia vine după un sezon excepţional pentru extrema de 22 de ani a lui Ajax Amsterdam.

David Neres s-a remarcat în mod special în campania din UEFA Champions League, unde "lăncierii" au trecut de granzi precum Real Madrid şi Juventus. Neres i-a dat pasa decisivă lui Ziyech în partida tur cu Real, pierdută acasă cu 1-2, gol care a devenit important pentru retur, în care a dat gol lui Courtois.

Evoluţia de atunci l-a convins pe selecţionerul Braziliei, Tite, să-l cheme la naţională în locul lui Vinicius jr., iar la debut a dat o pasă de gol. Asta după ce iniţial respinsese apelurile lui Tite deoarece îi apărea apelant necunoscut pe telefon.  

Iar ascensiunea sa a continuat. A marcat din nou un gol important în Liga Campionilor. După ce Cristiano Ronaldo a deschis scorul în prima manşă a sferturilor, Neres i-a ţinut pe lăncieri în viaţă după o acţiune personală în care l-a depăşit pe Cancelo şi l-a învins pe Sczeszny. Returul a fost câştigat de olandezi la Torino, după care a urmat semifinala cu Tottenham, în care doar ultimele 45 de minute au fost de coşmar. 

Neres, pe lista celor mai mari cluburi din Europa

Şi asta după ce startul de sezon a fost unul slab pentru Neres, pedepsit de antrenorul Erik ten Hag cu prezenţa pe banca de rezerve. Comparat cu Neymar atunci când a fost cumpărat în 2017 pentru 12 milioane de euro de la Sao Paulo, Neres nu s-a adaptat uşor în Europa. Directorul sportiv al lui Ajax, Marc Overmars, chiar a declarat resemnat că transferul său a fost o greşeală. Soarta a vrut ca el să rămână la Amsterdam după ce Ajax a ratat aducerea lui Diego Lainez pe postul lui. Atunci, clubul olandez a refuzat o ofertă tentantă din China, iar restul e istorie. Neres a crescut de la meci la meci, iar acum mai multe cluburi se bat pentru a-l achiziţiona.

Borussia Dortmund şi AS Roma au fost refuzate deja, iar lista se lungeşte pe zi ce trece. Liverpool, Arsenal, Chelsea, PSG sunt cu ochii pe cel considerat cel mai bun brazilian din campionatul Olandei de la Ronaldo încoace.         

Etichete: jose mourinho , ajax amsterdam , david neres


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ziua decisivă în care Dan Șucu trebuie să aleagă antrenorul Rapidului

Au venit primele oferte: Radu Drăgușin poate pleca de la Tottenham după șase luni! Urmează întâlnirea decisivă

Xavi, OUT? Barcelona a stabilit numele antrenorului favorit să preia echipa în 2025

Foto ”Ceva mai urât nu există”! A vrut să ”strălucească” la Gala Met, dar ”s-a făcut de râs” + O vedetă, ”imposibil de recunoscut”

Citeşte şi

Oficial Jose Mourinho, invitat de lux la meciul ”Retragerii Generației de Aur”: ”Ne vedem curând, București”

Jose Mourinho și-a ales favoritele pentru câștigarea EURO 2024: ”Ele sunt cele mai puternice echipe!”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”