Gabriel Torje / Foto: Sport Pictures

Video Gabi Torje vrea să devină antrenor, dar este bulversat de situația din România: ”Dacă o fac la Coverciano, e valabilă?”

articol scris de Digi Sport
18.01.2023, 07:46
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Gabi Torje (33 de ani) a recunoscut că se gândește serios să se apuce de antrenorat după ce va renunța la cariera de jucător, însă nu știe exact care sunt normele de echivalare a diplomelor în România.

Fotbalistul celor de la Genclerbirligi se gândește serios să-și facă cursurile în străinătate, însă dorește să se intereseze dacă va putea antrena în România după ce le va încheia. 

Gabi Torje vrea să devină antrenor, însă este bulversat de birocrația din România

Gabi Torje se gândește să se apuce de școala de antrenori, pentru a nu întâmpina problemele celor care și-a făcut studiile în Moldova, iar acum sunt pedepsiți de FRF.

Mijlocașul este dispus să se apuce și de INEFS (Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București), dacă așa ar obține diploma mai ușor.

Deocamdată o să mă înscriu la școala de antrenori, să o am terminată. Am citit ce s-a mai scris în presă, despre anumiți antrenori, care au făcut școala în Moldova. M-am informat în mare, doar că nu știu exact: dacă o termin la Coverciano este valabilă în România? Dacă o echivalez în România? Am înțeles. Am întrebat pentru că pot să fac școala de antrenori și în Italia, și în Spania.

Am facultatea, am BAC-ul luat. Am terminat Management în Turism, dar mă apuc și de Facultatea de Sport dacă este mai ușor așa. Nu cred că un student care termină Facultatea are mai multe cunoștințe despre fotbal decât unul care a jucat 20 de ani fotbal la nivel internațional.

Trebuie să ne supunem legii, oricum ar fi ea. Nu știu ce să zic. Sunt lucruri care mă depășesc. Așa cum pentru postul de manager îți trebuie o facultate și un examen, așa trebuie peste tot. Nu trebuie să se exagereze, dar nici să nu vină oricine de pe stradă. Nu mă refer la cei care au jucat fotbal, la cei care vin de pe stradă. De exemplu, cineva care termină Facultate și zice că vrea să fie și el antrenor, că a văzut la televizor cum joacă City.

Trebuie să termini și facultate, cât ai examene. Poate nu te faci antrenor, dar îți trebuie în viață. Ai nevoie de diplomă”, a declarat Gabi Torje, la Fotbal Club.

VIDEO: Gabi Torje vrea să devină antrenor

Etichete: antrenor , torje , moldova , coverciano


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Exclusiv Dan Șucu, ironizat după cea mai recentă decizie de la Rapid. ”Gigi Becali are un concurent”

Cei de la Gazzetta dello Sport, ”vrăjiți” de Dennis Man! Topul în care românul e primul

Citeşte şi

Barcelona nu mai caută înlocuitor pentru Xavi. Decizia luată de catalani

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură