Ilie Dumitrescu / Foto: captură Digi Sport

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu, reacție vehementă după ce fanii turci au scandat numele lui Putin! Explicația lui Florin Bratu

articol scris de Digi Sport
28.07.2022, 18:28
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Dinamo Kiev, echipa pregătită de Mircea Lucescu (76 de ani), s-a calificat în turul trei preliminar din Champions League, după 2-1 în fața lui Fenerbahce.

Partida a fost umbrită însă de o reacție reprobabilă a suporterilor turci. Aceștia au început numele lui Vladimir Putin după ce Buyalskyi a deschis scorul.

Ilie Dumitrescu, reacție vehementă după ce fanii turci au scandat numele lui Putin! Explicația lui Florin Bratu

Ilie Dumitrescu susține că reacția suporterilor lui Fenerbahce este una inexplicabilă și s-a arătat foarte dezamăgit de scandările acestora.

Specialistul Digi Sport susține că rivalitatea pe care suporterii o au față de Mircea Lucescu, fost antrenor la Beșiktaș și Galatasaray, nu reprezintă un motiv întemeiat pentru aceștia să scandeze numele președintelui Rusiei.

Eu am văzut reacții vehemente la adresa suporterilor din partea turcilor. Dacă asta e prima reacție atunci când s-a dat gol și s-a bucurat un jucător mai mult decât trebuie.. pentru ei (n.red. Dinamo Kiev) este o superperformanță. Să ajungi să strigi și să faci așa ceva mi se pare... Nu are nicio legatură rivalitatea. Să ajungi să scandezi nici nu vreau să îi pronunț numele...”, a declarat Ilie Dumitrescu la Fotbal European.

Florin Bratu a condamnat la rândul său incidentul, dar are o altă explicație pentru scandările suporterilor celor de la Fenerbahce. Selecționerul naționalei under-21 crede că reacția fanilor turci a venit ca urmare a faptului că în trecut Mircea Lucescu le-a antrenat pe rivalele lui Fenerbahce din Super Lig, Beșiktaș și Galatasaray.

Eu știu ce rivalitate e acolo. Mircea Lucescu a antrenat și Beșiktaș și Galatasaray. Eu știu cât sunt de fanatici. E adevărat că nu ai cum să scandezi așa ceva, dar ei recurg la orice pentru a supăra”, a completat Florin Bratu.

Comunicatul lui Fenerbahce, după ce suporterii turci au scandat numele lui Vladimir Putin la meciul cu Dinamo Kiev

La aproape 24 de ore de la incident, clubul Fenerbahce a emis un comunicat oficial.

În meciul cu Dinamo Kiev disputat pe terenul nostru în turul doi preliminar al UEFA Champions League, după golul adversarilor, s-a auzit ceva dintr-o porțiune din tribune. Facem această declarație împotriva unui comportament care nu reprezintă clubul nostru și nu reflectă în niciun fel poziția noastră.

Club Sportiv Fenerbahce are întotdeauna grijă să crească gradul de conștientizare asupra problemelor sociale și umanitare atât în ​​țara noastră, cât și în lume. Vedem asta ca pe o responsabilitate. Clubul nostru a fost primul care a reacţionat la acest război, încă de pe 24 februarie 2022.

Dorim să subliniem încă o dată mesajul nostru pe care l-am transmis prin toate canalele noastre oficiale: Războiul nu este curaj, este lașitate! #Fără Război. În plus, unul dintre cele mai mari exemple ale acestei sensibilități este meciul amical pe care l-am jucat cu Şahtior Doneţk pe terenul nostru în aprilie, spunând ”Fotbal pentru Pace”, pentru a atrage atenţia asupra păcii în Ucraina şi pentru a contribui material şi moral.

În minutul 58 al meciului de ieri, mișcările exagerate ale unor jucători ai echipei adverse, în special portarii de rezervă care au mai jucat la o echipă din Turcia în trecut, au făcut ca unele părți ale tribunei să reacționeze, dar a durat doar 20 de secunde într-un meci de 120 de minute. Oricare ar fi motivul, noi nu acceptăm reacția care a apărut într-unele dintre zonele stadionului nostru. Nu este o abordare corectă și echitabilă să atribuim acest discurs, care nu reprezintă niciodată poziția și valorile clubului nostru, tuturor suporterilor noștri.

Cu ocazia acestui incident, Fenerbahce reamintește încă o dată publicului poziția clubului, aceea că sportul și politica ar trebui să fie întotdeauna separate”, se arată în comunicatul celor de la Fenerbahce.

Etichete: fenerbahce , mircea lucescu , florin bratu , vladimir putin , ilie dumitrescu , suporter


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană

Citeşte şi

Exclusiv FCSB, campioană la pauză! Ce au spus Ilie Dumitrescu și Gabi Balint: faza reclamată înainte de gol

Exclusiv Ilie Dumitrescu, avertisment pentru FCSB, cu câteva momente înainte de startul meciului cu Farul

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”