”Îmi dădeau lacrimile!” Vlad Chiricheș și Dorin Goian au avut aceeași problemă ca și Simona Halep

02.10.2018, 16:53
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a primit o veste care a picat ca un trăznet peste sportul românesc. În urma unui examen RMN, campioana noastră a aflat că are hernie de disc, astfel că este imposibil de evaluat acum când și unde va reveni pe teren. Un singur lucru pare cert și anume că operația nu poate fi evitată dacă Halep vrea să nu o termine de acum cu sportul de performanță.

Doi fotbaliști importanți ai Stelei și ai echipei naționale, Dorin Goian și Vlad Chiricheș au avut aceeași problemă, dau au trecut diferit peste această problemă. În 2009, pe când era legitimat la Steaua, Goian s-a operat în mare secret. ”Eu m-am operat pentru că altfel eram nevoit să agăț ghetele-n cui. Durerile erau îngrozitoare, mai ales la duelurile aeriene. Îmi dădeau și lacrimile uneori... M-am operat și într-o luna și jumătate am fost bine și nici nu am mai avut probleme după acel moment", a spus Goian, la ceva timp după aceea.

Cinci ani mai târziu Vlad Chiricheș, actualul fundaș al celor de la Napoli, a trecut prin aceeași poveste, dar ”a fentat” operația. ”Vlad este foarte îngrijorat. Este şi normal. Are dureri foarte mari de spate. El are probleme la nervii lombari L4 – L5 şi la cel sacral S1, o sciatică păcătoasă. Nu e prima oară când i se întîmplă acest lucru. Dimpotrivă, în ultima perioadă este sâcâit de aceste dureri din ce în ce mai tari. Şi nici nu are cum să scape de ele decât prin repaus total. Nu are voie să se mişte rapid, brusc sau timp îndelungat. Trebuie să fie atent la orice efort pe care îl face”, a dezvăluit, acum patru ani, un apropiat al jucătorului. Durerile de spate l-au făcut, în vara lui 2013, să rateze play-off-ul pentru accederea în grupele UEFA Champions League, într-o perioadă în care Steaua negocia intens mutarea sa la Tottenham Londra și nu voia să riște ca problemele să se agraveze și să rateze transferul.

Chiricheș a revenit pe gazon după două luni, fără a face însă operație. El a urmat mai multe tratamente: fizioterapie, kinetoterapie, antiinflamatoare, repaus și a fost nevoit să poarte un brâu special pentru a-i susţine coloana.

Probleme a avut și Gareth Bale. Risca 6 luni de pauză!

Tot în 2014 și Gareth Bale, vedeta celor de la Real Madrid a fost suspect de hernie de disc. Fotbalistul, cumpărat pe 100 de milioane de euro, a acuzat dureri multiple la spate, astfel că a urmat un program special de recuperare.  ”Prin aceste exerciţii se vor consolida muşchii abdominali şi lombari. Astfel, muşchii vor funcţiona ca un brâu care susţine coloana”, a spus la acea vreme medicul echipei Carlos Diez.

În cazul în care s-ar fi operat, galezul risca 6 luni de pauză!

Ce este hernia de disc?

În general, termenul de hernie se referă la o afecțiune provocată de deplasarea unui organ din cavitatea să naturală. Hernia de disc este o afecțiune neurologică și apare atunci când unul dintre discurile coloanei vertebrale se deplasează. Mai exact, discurile intervertebrale sunt niște cartilaje localizate între vertebre. Aceste discuri au trei roluri importante:

  1. asigura stabilitatea coloanei vertebrale;
  2. permit mișcarea vertebrelor;
  3. funcționează că un amortizor, protejând vertebrele de șocuri sau de uzură.

Un disc intervertebral are două componente: inelul fibros și nucleul pulpos. Hernia apare în momentul în care inelul fibros se rupe, iar nucleul pulpos începe să se deplaseze prin acea fisură. În cele mai multe cazuri, nucleul ajunge să preseze un nerv din zona coloanei vertebrale, ceea ce duce la durerile specifice herniei.

Etichete: vlad chiriches , simona halep , dorin goian , halep accidentare , halep hernie de disc


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Dani Coman a ales antrenorul ideal pentru Rapid: ”Cel mai îndreptățit să vină”

A semnat până în 2027 cu Real Madrid, dar poate pleca la vară: i-a fost stabilit deja prețul

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

Citeşte şi

Simona Halep și-a dat acordul și a reacționat: mesajul româncei

Dan Petrescu, criticat dur după ce a revenit la CFR: ”Nu mi-a plăcut niciodată”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”