Ionut Radu, la Bournemouth / Foto: Facebook@bournemouth

Ionuț Radu, debut oficial la Bournemouth! Portarul român a încasat două goluri din două șuturi pe poartă

articol scris de Digi Sport
30.08.2023, 11:07
  • Finala Champions League: Dortmund - Real Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

Ionuț Radu (26 de ani) a debutat pentru Bournemouth, în meciul câștigat de ”Cireșe” cu scorul de 3-2 în fața celor de la Swansea în Carabao Cup.

În urma acestui succes, obținut prin golurile lui David Brooks (minutul 55), Hamed Traore (minutul 68) și Ryan Christie (minutul 90), Bournemouth s-a calificat în șaisprezecimile Cupei Ligii Angliei.  

Ionuț Radu a primit două goluri din două șuturi pe poartă

Însă, portarul român, împrumutat de Inter la formația din Premier League până la sfârșitul sezonului, a încasat două goluri de la adversari, de la Matt Grimes (minutul 9), din penalty, și Jamie Paterson (minutul 79), din două șuturi pe poartă ale celor de la Swansea.

Pentru prestația din acest meci, Radu a primit nota 6,2, potrivit specialiștilor de la Sofa Score. 

În campionat, în cele trei runde consumate până acum, Ionuț Radu a fost rezerva titularului Neto și nu a bifat niciun minut în Premier League. 

Dacă îi va convinge pe oficialii ”Cireșelor”, Bournemouth va achita clauza de cumpărare definitivă a portarului român, în valoare de 8 milioane de euro. 

Ionuț Radu, concurență acerbă pentru locul de titular

În primul său interviu în Premier League, Ionuț Radu a vorbit despre provocările cu care se va confrunta la Bournemouth și despre concurența cu Neto pentru un loc de titular în poarta ”Cireșelor”.

“Mutarea a început să se contureze acum o săptămână (n.r. la mijlocul lunii iulie). Managerul meu m-a sunat și mi-a zis că există interes din partea lui Bournemouth și am fost încântat. Să fii dorit de un club din Premier League este un lucru foarte important, i-am dat OK-ul managerului meu și i-am spus să vadă care e situația.

Cred că vor fi multe diferențe (n.r. față de Serie A și Ligue 1), pentru că acesta este cel mai bun campionat din lume. Diferențe la nivel de calitate, viteză și alte aspecte. Evident, pentru fiecare copil care începe să joace fotbal este un vis să joace în Premier League, este cel mai înalt nivel.

Sigur, unul dintre obiectivele mele este să-mi trec numele pe lista românilor care au făcut diferența în Premier League. Sincer, am urmărit foarte mult Premier League, pentru că mulți jucători importanți au venit în acest campionat.

Sigur, provocările pentru un fotbalist țin “focul” aprins. Ai nevoie de provocări, să fii motivat în fiecare zi. Suntem trei portari buni și ne putem motiva reciproc pentru a munci din greu.

Obiectivul este să muncesc din greu și să demonstrez că sunt un jucător de Premier League”, a spus la acea vreme portarul român, pentru www.afcb.co.uk.

Etichete: bournemouth , ionut radu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
FOTO Descoperire înfiorătoare făcută într-o școală veche din Bistrița-Năsăud, în timpul renovării

Firma care lucrează la reabilitarea clădirii în care a funcţionat vechea şcoală din comuna bistriţeană Livezile, aflată în prezent în proprietate privată, a descoperit, vineri, rămăşiţe umane în planşeul imobilului, despre care se crede că ar fi vechi de zeci de ani.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Lupta rușinii” a fost dusă la un nivel extrem, la București! Momente și imagini neverosimile, în Sala Polivalentă

Reacția lui David Popovici după ce a aflat că recordul mondial i-a fost doborât: ”Mâncam un burger când am aflat”

"Vi se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii?" Prima reacție, după scenele greu de privit de la București

Răzvan Lucescu, la negocieri! Clubul care vrea să-l ia de la PAOK și suma pentru care s-ar face mutarea

Ce scrie presa străină despre imaginile greu de privit surprinse în Sala Polivalentă din București

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Fotbalistul de 100.000.000 € pleacă de la Real Madrid după finala Champions League: ”Urât ce a făcut!” Unde poate ajunge

Florin Niță are contractul pe masă! Unde va juca în sezonul următor

”Telenovela” Chipciu la FCSB s-a încheiat: ”100%”

OUT! Jucătorul care și-a dat autogol la 13 secunde de la debutul la FCSB își caută echipă

Citeşte şi

”Mă supără”. Edi Iordănescu, mesaj pentru fotbaliștii pe care nu i-a inclus în lotul preliminar pentru EURO

Lovitura primită de Ionuț Radu

PEROZDylan, fiul lui Catherine Zeta-Jones, prima apriție cu iubita. Reacția celebrei lui mame atunci când a văzut ce a postat pe Instagram

FILM NOWDakota Johnson, surprinsă în timp ce își schimba hainele într-o mașină. Cum a reacționat Chris Evans

L-au ”curățat” pe marele Belodedici! Vestea ”de coșmar” primită după ce a fost prins băut la volan citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep va juca la turneul din România! A primit deja wild-cardul citeşte ştirea pe ziare.com

Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă folosești produse de înfrumusețare expirate. Lucrurile la care să fii atent, pe lângă termen

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”