Jorge Mendes şi Cristiano Ronaldo/ Foto:satrac

Jorge Mendes nu mai este cel mai puternic impresar din lume! Cine l-a detronat pe agentul lui Cristiano Ronaldo

22.10.2019, 14:21
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

A fost o vară extrem de profitabilă pentru agenţii de jucători - doar în cele cinci mari campionate din Europa s-a cheltuit o sumă record în această vară - 6 miliarde de euro, o creştere cu aproape un milion de euro faţă de 2018.

Iar în buzunarele impresarilor au ajuns sume exorbitante - aproape jumătate de miliard de euro. De aceea, tranzacţiile au produs şi o nouă ierarhie în topul celor care reprezintă interesele sportivilor. Celebrul agent Jorge Mendes nu mai este lider în ierarhia impresarilor fiind detronat de mult mai puţin cunoscutul Jonathan Barnett.

Fondator şi preşedinte al Stellar Group, Barnett este agentul unor fotbalişti de top - are peste 200 de clienţi, dar cele mai sonore nume sunt Gareth Bale, cel căruia i-a asigurat un salariu de 30 de milioane de euro la Real Madrid şi Saul Niguez de la Atletico.Două staruri în devenire, Mason Mount de la Chelsea şi Daniel James de la Manchester United figurează pe lista lui Jonathan Barnett. Acesta a încasat 125 de milioane de euro din comisioane şi a devenit cel mai puternic impresar conform revistei Forbes.

Jorge Mendes a căzut pe locul 3 în topul impresarilor

Fostul lider, Jorge Mendes, este pe locul 3 în clasamentul întocmit de revista americană. Portughezul care gestionează destinele lui Cristiano Ronaldo sau ale trio-ului de la Manchester City, Bernardo Silva, João Cancelo şi Ederson, dar şi ale columbianului James Rodríguez de la Real, Angel di Maria de la PSG sau Diego Costa de la Atletico, a încasat 115 milioane de euro în ultimul an.

Un adevărat monstru sacru în domeniu, Mendes este un exemplu prin modul în care continuă să umple de bani contul lui Cristiano Ronaldo, nu doar din salariu ci şi din contracte de publicitate - starul portughez s-a îmbogăţit cu peste 100 de milioane de euro în ultimul an.  

Mino Raiola este un alt agent care se menţine în top - cel care îi reprezintă pe Paul Pogba, Marco Veratti, Lorenzo Insigne şi Zlatan Ibrahimovic a încasat aproape 70 de milioane de euro în ultimul an. 

Clasamentul se bazează pe tranzacţiile parafate între iunie 2018 şi iunie 2019.

Cele mai importante transferuri ale verii

Vara aceasta a avut parte de transferuri impresionante, precum cele ale lui Joao Felix la Atletico Madrid, Antoine Griezmann la Barcelona sau Eden Hazard la Real Madrid. Cei mai mari beneficiari ale acestor mutări au fost agenţii jucătorilor, care au primit sume uriaşe pentru a intermedia negocierile dintre părţi.

Impresarii din fotbal au din ce în ce mai multă influenţă, cu fiecare perioadă nouă de transferuri. Aceştia au ajuns să primească chiar şi jumătate din suma unei mutări, sub formă de comisioane, pentru a contribui la realizarea tranzacţiei.

Cei de la Fifa Transfer Matching System au făcut calculele şi au ajuns la o sumă enormă. Aproximativ 480 de milioane de euro ar fi primit agenţii jucătorilor care au schimbat echipa în această vară. Suma reprezintă mai mult decât jumătate din totalul celor mai scumpe 10 transferuri din această vară, 889 milioane de euro.

Din suma totală de aproape jumătate de miliard de euro, 47% reprezintă comisioanele încasate din 50 de transferuri. Astfel, se poate spune că există o mare diferenţă între cât câştigă un impresar pentru o mutare "sonoră" şi una obişnuită. Aproximativ 8746 de agenţi au intermediat tranzacţii în această vară. 

Ca exemplu relevant, Mino Raiola a câştigat 11 milioane de euro pentru intermedierea transferului lui Matthijs de Ligt de la Ajax la Juventus, pentru care torinezii au plătit "lăncierilor" aproximativ 85 de milioane de euro. Cel mai mare comision încasat de celebrul impresar a fost de 47 de milioane de euro, primit pentru a intermedia mutarea din 2016 a lui Paul Pogba, de la Juventus la Manchester United. 

Etichete: mino raiola , jonathan barnett , cristiano ronaldo jorge mendes


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

Exclusiv Marius Lăcătuș cere explicații de la CSA Steaua: ”Nu mi se pare normal”

”Vă asociați cu Țiriac și cu Lucescu pentru a investi la Dinamo?” Nicolae Badea a oferit răspunsul pe loc

Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”