Jucătorii lui PSG, sărbătorind titlul de campoioană în Lique 1 / Foto: Profimedia

LaLiga a făcut o plângere la Comisia Europeană împotriva lui PSG

articol scris de Digi Sport
14.08.2023, 07:45
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

LaLiga, forul primei ligi spaniole de fotbal, a anunțat că a depus o plângere penală împotriva campioanei Franței, Paris Saint-Germain, la Comisia Europeană.

LaLiga: Fondurile din Qatar afectează fotbalul european

Oficialii iberici au susținut că au luat această decizie, în contextul care finanțările prea mari ale șeicilor din Qatar la formația pariziană ”au dereglat piața europeană”.

”La Liga consideră că finanţările primite de club din Qatar afectează piaţa şi contravin Regulamentului Uniunii Europene privind finanţările străine.

Ca răspuns la noua direcţie politică rezultată din punerea în aplicare a Regulamentului european privind finanţările străine care perturbă piaţa internă ("Regulamentul privind subvenţiile străine"), LALIGA a depus o plângere la Comisia Europeană cu privire la mecanismele de finanţare ale PSG, care perturbă grav piaţa internă a Uniunii Europene (UE).

Acest regulament, care se aplică începând cu 12 iulie 2023, se referă la subvenţiile străine acordate de statele din afara UE societăţilor care desfăşoară activităţi economice pe piaţa internă, luând în considerare cele acordate de societăţile publice care sunt, direct sau indirect, controlate de un stat, inclusiv finanţările acordate într-o perioadă de cinci ani înainte de punerea în aplicare a regulamentului”, au transmis oficialii forului spaniol, în cadrul unui comunicat de presă.

LaLiga, atac la adresa celor de la PSG

Reprezentanții LaLiga s-au referit, concret, la situația celor de la PSG și la măsurile prin care board-ul condus de președintele clubului parizian Nasser Al-Khelaifi reușește să atragă cei mai buni antrenori și jucători.  

”În mod specific, după cum se subliniază în plângere, PSG obţine resurse în condiţii care nu sunt de piaţă, ceea ce afectează mai multe pieţe strâns legate între ele, permiţându-i PSG să utilizeze aceste subvenţii străine pentru a angaja jucători şi antrenori de top cu mult peste potenţialul său într-o situaţie normală de piaţă.

De asemenea, PSG este în măsură să obţină venituri din sponsorizări care nu corespund valorilor de piaţă. Acest lucru îi permite să îşi sporească performanţa sportivă, precum şi să afecteze capacitatea de recrutare a cluburilor rivale.

Această poziţie sportivă îmbunătăţită permite apoi PSG să îşi sporească poziţia concurenţială pe pieţele legate de competiţiile sportive (de exemplu, pe cele de comercializare audiovizuală a competiţiilor sau pe piaţa sponsorizărilor), crescând astfel în mod artificial valoarea clubului pe aceste pieţe”, au mai susținut oficialii LaLiga. 

În finalul comunicatului, spaniolii au transmis că speră ca organele competente să ia măsuri împotriva celor de la PSG și să stopeze aceste practici în fotbalul de pe ”Bătrânul Continent”. 

„Prin urmare, LaLiga are încredere că, datorită acestui nou instrument de reglementare, Comisia Europeană va lua măsurile necesare pentru a elimina astfel de distorsiuni ale pieţei,, care dăunează grav ecosistemului sportiv”, a conchis forul.

În această vară, oficialii lui PSG au cheltuit 209,5 milioane de euro pe transferuri: 

Etichete: psg , laliga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

”Cum e să te bați doar pentru locul 2?” Răspunsul lui Xavi, după Almeria - Barcelona 0-2

Veste bună pentru Rapid înaintea derby-ului cu FCSB! Jucătorul s-a operat și a început recuperarea

Ratează EURO 2024: jucătorul de la Real Madrid, indisponibil

Citeşte şi

Luis Enrique a anunțat ”revoluția”, după plecarea lui Mbappe: ”Va fi foarte greu să joci pentru PSG”

După 9 ani și 20 de trofee, a anunțat că pleacă de la PSG! Unde ar putea ajunge

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”