Luka Modric / Foto: Profimedia

Cum l-a ratat Barcelona pe Luka Modric. Hristo Stoichkov: ”I-am sunat și le-am spus că va fi următorul Laudrup”

articol scris de Digi Sport
31.03.2022, 10:31
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Fostul mare internațional bulgar Hristo Stoichkov (56 de ani) ar fi putut schimba multe destine, dacă sfatul său ar fi fost ascultat, la momentul oportun. L-a propus pe mijlocașul croat Luka Modric (36 de ani) la Barcelona, însă fără efect.

Se întâmpla în anul 2008, înainte ca Luka Modric să semneze cu Tottenham Hotspur. Avea doar 22 de ani și evolua pentru Dinamo Zagreb, dar își demonstrase măiestria în meciurile internaționale și intercluburi.

Luka Modric ar fi putut ajunge la Barcelona!

Nu mai era niciun secret potențialul său imens. Hristo Stoichkov, fost jucător la Barcelona și personaj apropiat de clubul ”blaugrana” i-a sunat pe oficialii clubului catalan și le-a sugerat să-l cumpere de urgență pe mijlocașul croat.

Am sunat la Barcelona și le-am spus: acest om va fi ceea ce a fost Michael Laudrup pentru club. Este al doilea Laudrup. Are o viziune diferită, e altceva”, a povestit Hristo Stoichkov la Nova TV, conform sportnet.rtl.hr.

Michael Laudrup (57 de ani) este considerat unul dintre cei mai valoroși jucători danezi din istorie. E evoluat pentru Barcelona în perioada 1989-1994, timp în care a cucerit patru titluri în La Liga, o Cupă a Spaniei, două Supercupe ale Spaniei, o Ligă a Campionilor (1991/1992) și o Supercupă a Europei (1992). 

Hristo Stoichkov era sigur că Luka Modric va ajunge un fotbalist mai mare decât a fost Michael Laudrup și nu se înșela. Croatul a cucerit ”Balonul de Aur” în 2018, a cucerit Liga Campionilor de patru ori cu Real Madrid, și este catalogat drept unul dintre cei mai valoroși mijlocași din istorie.

În 2008, în pofida insistențelor lui Hristo Stoichkov, Barcelona nu a considerat de cuviință că trebuie să-l transfere pe mijlocaș. Acesta a ajuns la Tottenham Hotspur, care a plătit celor de la Dinamo Zagreb peste 20 de milioane de euro. Barcelona a ezitat, iar timpul avea să demonstreze că nu a făcut deloc cea mai bună alegere. 

Luka Modric, fan Barca în copilărie!

Luka Modric și-ar fi dorit foarte mult să ajungă la Barcelona. Colegul său din națională, Ivan Rakitic, a declarat că Luka a ținut de mic cu Barca, însă destinul a făcut să ajungă la marea rivală, Real Madrid.

În 2012, madrilenii plăteau celor de la Tottenham în schimbul său aproximativ 35 de milioane de euro.

"Modric? Am făcut mereu glume cu el că este mai fanatic decât mine. Ca și copii, toți am avut echipe favorite și nu e niciun secret că Modric iubea Barcelona pe atunci. Când jucăm în El Clasico, în timp ce facem schimb de tricouri, îi spun că acum are tricoul iubit să-l ia acasă", a spus Ivan Rakitic, în urmă cu câțiva ani.

Etichete: luka modric , michael laudrup , ivan rakitic , hristo stoichkov


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Record absolut! La 38 de ani și 234 de zile a intrat în istorie

A încercat să își cunoască preferatul de la Real Madrid, dar forțele de ordine au intervenit imediat. Ce a urmat

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă