Mario Marinică / Foto: Profimedia

Mario Marinică propune trei jucători de la Malawi în Liga 1: ”Dacă au fost egalii lui Mane și Koulibaly, de ce nu?”

articol scris de Digi Sport
04.02.2022, 16:13
  • Futsal: CFR Timișoara - United Galați, marți, 17:00, DGS 3

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

Mario Marinică (57 de ani) este sigur că în naționala statului Malawi există cel puțin trei jucători care ar putea face performanță la nivelul Ligii 1 din România.

Tehnicianul a scris istorie cu naționala din Malawi, luna trecută, la Cupa Africii. S-a calificat în fazele superioare ale competiției pentru prima dată în istorie, după ce a bătut Zimbabwe cu 2-1, a remizat cu Senegal 0-0, și a pierdut cu Guinea, scor 0-1.

Trei jucători de la Malawi, propuși spre Liga 1!

În optimi, Malawi a fost învinsă de Maroc, cu 2-1, după ce deschisese scorul. Din lotul deplasat în Camerun, la Cupa Africii, Mario Marinică este sigur că există jucători buni chiar și pentru Liga 1.

Păi, dacă au fost egalii lui Mane și Koulibaly, de ce nu ar fi unii capabili să facă performanță în România? Sigur, depinde de echipă, de sistem, de capacitatea de integrare, de antrenor. Sunt carențe, e drept, dar te uiți la profilul jucătorului și vezi ce plus ți-ar putea aduce.

De exemplu, fundașul central Lawrance Chaziya are 23 de ani și un potențial foarte bun. La fel, decarul Madinga, legitimat în Georgia, la Dila Gori. Nu mai vorbesc de Gabadinho Mhango, care a marcat toate cele trei goluri ale noastre la Cupa Africii. Băiatul joacă în prezent în Africa de Sud, la Orlando Pirates”, a declarat Mario Marinică pentru playsport.ro.

  • Lawrence Chaziya (23 de ani, fundaș central) - joacă în Malawi, la Civil SC, și este cotat la 50.000 de euro.
  • Francisco Madinga (21 de ani, mijlocaș central) - joacă în Georgia, la FC Dila, și este cotat la 150.000 de euro.
  • Gabadinho Mhango (29 de ani, atacant) - joacă în Africa de Sud, la Orlando Pirates, și este cotat la 775.000 de euro.

Mario Marinică: ”Am fost la terenuri în care nu-ți vine să lași nici vaca la păscut”

Mario Marinică este directorul tehnic al naționalei din Malawi, dar la Cupa Africii a fost delegat ca antrenor principal. Practic, el coordonează tot ce ține de fobalul din Malawi.

Fostul antrenor de la Rocar, FC Argeș, Cimentul Fieni, Gloria Buzău, Sportul Studențesc și Rapid a povestit cât de greu i-a fost să realizeze selecția finală pentru Cupa Africii, ținându-se cont că Malawi este una dintre cele mai sărace țări din lume.

Am găsit inclusiv jucători pe care i-am adus imediat la echipa națională, iar la trei dintre ei le-am oferit deja șansa debutului. Am prins și partide din Superligă, un fel de play-off al campionatului, ocazie cu care am putut să mă familiarizez repede cu nivelul jucătorilor. Să-i cunosc. Să-i înțeleg. Am urmărit însă și partide la sate, pe terenuri unde nu-ți vine să lași nici vaca la păscut, dar cu o atmosferă și o bucurie a jocului senzaționale. Câte 300-400 de spectatori și demonstrații de talent natural și pur, așa cum era pe vremuri fotbalul pe maidan în România” a completat antrenorul, conform sursei citate.

Etichete: cupa africii , mario marinica , lawrence chaziya , francisco madinga , gabadinho mhango


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Cea mai mare țeapă din istoria CFR-ului” a ales: ”Lui i l-aș da”

Dani Coman e așteptat să semneze! Nicolae Dică, ”la pachet”

Lovitură pentru Ianis Hagi! A fost pus pe lista de transferuri pentru a-i face loc jucătorului care i-a luat numărul

OUT: prima plecare de la Bayer Leverkusen! Pierdere grea pentru Xabi Alonso

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Vedeta lui CSA Steaua regretă transferul la FCSB: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”