Michel Platini, arestat pentru corupţie

Michel Platini, arestat pentru corupţie alături de consilierul lui Nicolas Sarkozy, fostul preşedinte al Franţei

18.06.2019, 13:07
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Michel Platini nu a fost singura persoană arestată în dosarul de corupţie privind atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2022 Qatarului.

Sophie Dion, consilier al fostului preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fost şi ea reţinută alături de fostul preşedinte al UEFA, potrivit Le Monde.

Şi Claude Gueant, director de cabinet al fostului preşedinte al Franţei şi fost ministru de Interne, este audiat în acest caz în calitate de suspect, însă nu a fost reţinut.

Platini s-a prezentat alături de avocatul William Bourdon, în calitate de martor, la Oficiul de luptă anticorupţie din Nanterre.

Poliţiştii Oficiului central de luptă împotriva corupţiei şi a infracţiunilor financiare şi fiscale (OCLCIFF) l-au reţinut pe fostul mare fotbalist francez, pe care l-au interogat în privinţa rolului său în atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2018 Rusiei şi a celei din 2022 Qatarului.

În 2016, Parchetul Financiar Naţional deschisese o anchetă preliminară pentru ''corupţie privată'', ''asociere în scop criminal'', ''trafic de influenţă şi tăinuire de trafic de influenţă'' în legătură cu atribuirea CM 2022. Platini, care a recunoscut că a votat pentru Qatar la scrutinul atribuirii din 2 decembrie 2010, fusese deja audiat ca martor în decembrie 2017.

PNF este interesat, între altele, de întâlnirea organizată pe 23 noiembrie 2010 la Palatul Elysée, în prezenţa preşedintelui Nicolas Sarkozy, la care au luat parte Michel Platini, emirul Qatarului, Tamim Ben Hamad Al Thani, şeicul Hamad Ben Jassem, atunci prim-ministru şi ministru al afacerilor externe ale emiratului.

Potrivit presei din Franţa, Claude Gueant şi Sophie Dion, consilier pe probleme de sport al lui Sarkozy în acel moment, au participat şi ei la acea întâlnire.

Michel Platini, exclus patru ani din fotbal, ar fi putut reveni în acest an

Michel Platini a fost preşedintele forului continental între 2007 şi 2015, când şi-a pierdut postul din cauza Comisiei de Etică a FIFA.

Qatarul a primit organizarea Cupei Mondiale din 2022 în decembrie 2010, în urma votului din Comitetul Executiv al FIFA.

Atribuirile CM 2018 şi CM 2022 au stârnit controverse în privinţa mituirii unor membri ai Comitetului Executiv al FIFA. Din cei 22 de membri ai Comitetului Executiv din acel moment, zece au fost excluşi sau suspendaţi pentru acuzaţii de corupţie.

Platini (63 de ani) a fost suspendat pentru opt ani din fotbal, în decembrie 2015, însă suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Francezul va putea astfel reveni în activitatea fotbalistică în noiembrie 2019.

Platini a fost acuzat că a primit 1,5 milioane de euro (1,35 milioane de lire sterline) din partea FIFA la ordinul lui Blatter, însă a negat toate acuzaţiile aduse.

Etichete: michel platini , cm 2018 , cm 2022 , coruptie fifa , michel platini arestat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”

Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”

Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”