Mircea Lucescu la o conferință de presă / Foto: Profimedia

Exclusiv Mircea Lucescu a oferit detalii despre fotbaliștii lui Dinamo Kiev rămași în mijlocul războiului din Ucraina

articol scris de Digi Sport
04.03.2022, 17:49
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Mircea Lucescu (76 de ani) s-a întors în țară după declanșarea invaziei rusești în Ucraina, iar la scurt timp și jucătorii străini de la Dinamo Kiev au sosit în România. 

Totuși, fotbaliștii ucraineni au rămas în țara lor, iar antrenorul român a oferit ultimele detalii despre situația acestora.

Mircea Lucescu a oferit detalii despre fotbaliștii lui Dinamo Kiev rămași în mijlocul războiului din Ucraina

În cadrul unei intervenții la Liga Digisport, "Il Luce" a dezvăluit momentul când a decis să părăsească Ucraina și a explicat că cei rămași acolo se află la baza sportivă a clubului, în apropierea capitalei.

"La un moment dat, am considerat că e mai bine să plec, se pregăteau să intre în Kiev. La insistențele ambasadei, am plecat. Mi-am dat seama că îi pot ajuta mai mult aici decât să stau izolat în bază.

Și acum, acolo sunt 15 jucători de la prima echipă. Sunt cazați acolo, așteaptă. Sunt la 30 de kilometri de Kiev, la baza noastră. Sunt mai puțin expuși la atacuri.

Între timp, ne-am ocupat și am scos soțiile și copiii jucătorilor, sunt cazați la Iași sau București. Încercam să venim și cu ajutoare umanitare. E o situație extrem de dificilă și delicată.

În perioada asta, nu se poate vorbi de campionat. Dar jucătorii vor să se antreneze, sunt profesioniști. Să vedem, poate și cu ajutorul FRF.

Vreau să spun că Răzvan Burleanu s-a ocupat de aducerea jucătorilor din Ucraina, același lucru l-a făcut și Ceferin. În meseria mea, sunt legat și de foștii jucători de la Sahtior, și de actualii de la Dinamo Kiev.

Nu e adevărat (n.r. că jucătorii lui Dinamo Kiev luptă cu arma). V-am spus că sunt la bază, sub supraveghere. Se încearcă. Noi ne-am pregătit extraordinar, plus voluntarii, s-au comportat la cel mai înalt nivel și merită felicitări, nu-i deloc simplu", a explicat Lucescu la Liga Digisport. 

Mircea Lucescu nu se dezice de Ucraina. A ajutat angajații de la Dinamo Kiev

Dispus la un moment dat să rămână și în țara vecină pentru a fi alături de ucraineni, Mircea Lucescu îi ajută acum cum poate pe angajații clubului Dinamo Kiev.

”Il Luce” a închiriat două autocare care au transportat familiile staff-ului său tehnic de la echipa din capitala Ucrainei, pentru a scăpa de invazia rusă.

Familiile angajaților de la Dinamo Kiev au fost transportate în siguranță în România. Acum, persoanele se află în afara oricărui pericol, într-un centru de refugiați din Iași, potrivit jurnalistului Emanuel Roșu.

De asemenea, în România se află și Sergei Sidorchuk, căpitanul lui Dinamo Kiev. Acesta a ales să plece din Ucraina pentru protecția celor trei copii ai săi, mai notează sursa citată.

Antrenorul român a fost implicat, alături de FRF, UEFA şi federaţia moldoveană, şi în aducerea la Bucureşti a străinilor d ela Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, care apoi au plecat spre America de Sud.

Etichete: mircea lucescu , ucraina , dinamo kiev , razboi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv ”Îl doriți pe Mircea Lucescu la Rapid?”. Victor Angelescu a dat răspunsul imediat

Exclusiv ”Șucu insistă”. Rapid pregătește marea lovitură a verii: Mircea Lucescu

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă