Mircea Lucescu / Foto: Profimedia

Mircea Lucescu a semnat cu FC Porto, dar mutarea a picat în ultimul moment. ”Două zile a stat ascuns de presă”

articol scris de Digi Sport
24.04.2022, 11:51
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Pinto da Costa (84 de ani) a sărbătorit, săptămâna trecută, 40 de ani de când ocupă postul de președinte al celor de la FC Porto.

Cu această ocazie, Pinto a dezvăluit numele celor doi antrenori pe care i-a convins să semneze cu forța, dar care n-au mai ajuns niciodată la club. Unul dintre ei a fost Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a ratat mutarea la FC Porto

Se întâmpla în anul 1990, atunci când Mircea Lucescu se afla, încă, sub contract cu Dinamo. Tehnicianul român își dorea foarte mult o aventură în străinătate, iar FC Porto era locul potrivit pentru el.

A venit la Porto, a ajuns la o înțelegere cu președintele Pinto da Costa, însă totul a căzut în momentul în care s-a aflat situația sa de la Dinamo.

Formația din ”Ștefan cel Mare” a vrut să profite de faptul că Mircea Lucescu mai avea contract valabil și a solicitat portughezilor o sumă de transfer în schimbul tehnicianului.

Lucru refuzat din start de Pinto da Costa. Italienii de la Pisa acceptau cererea lui Dinamo, iar Mircea Lucescu mergea să se lupte cu AC Milan, Inter Milano, Juventus Torino sau AS Roma.

  • În acel sezon, Pisa avea să retrogradeze în Serie B.

Mircea Lucescu a fost aici, la Porto, și toată povestea este foarte amuzantă pentru că a stat la sora regretatului și iubitului Reinado Teles. A stat două zile ascuns de presă. Sora lui Reinaldo îi aducea mâncarea, nu ieșea să-l vadă careva.  Am semnat contractul.

El antrena la Dinamo, dar a spus că a fost lăsat de club să plece. Nu era așa. Nu numai că n-a fost lăsat să plece, dar Dinamo a cerut și mulți bani. Apoi, clubul italian Pisa a plătit cât dorea Dinamo și a semnat.

Îmi vorbește și astăzi despre acel episod. Când a fost aici, i-am dat o emblemă strălucitoare cu FC Porto, pe care o folosește des.

Cu ceva timp în urmă a venit în Portugalia, în vacanță, și o avea pe rever. Mi-a părut rău pentru că, după cum s-a dovedit, a fost un antrenor de calitate și am crezut în el”, a declarat Pinto da Costa, pentru revista Dragoes, conform maisfutbol.iol.pt.

Pinto: ”Monaco nici nu a vrut să negocieze!”

Cel de-al doilea antrenor care s-a aflat în această situație a fost Arsene Wenger, pe vremea când era la AS Monaco, înainte să semneze cu Arsenal Londra.

Am crezut de atunci că va deveni un antrenor grozav. A venit la Porto prin Luciano D`Onofrio. Am luat prânzul la hotel Sheraton, care astăzi este Porto Palacio, și a acceptat să vină la FC Porto.

Am semnat chiar și condițiile, pentru că eram convins că AS Monaco îl va elibera de contract și că va veni, chiar dacă mai avea un an din înțelegere. Monaco nu a permis, nici nu a vrut să negocizeze. Anul următor,  a venit Arsenal și am pierdut șansa de a-l mai aduce aici” , a completat Pinto.

Etichete: mircea lucescu , fc porto , pisa , pinto da costa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

A semnat cu Rapid după un transfer de 700.000 de euro, dar nu e sigur că va juca în Giulești sezonul viitor

Echipa din play-off ”decimată” pentru următoarea etapă: ”Abia dacă avem 15-16 jucători”

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

Chelsea, ofertă ”de pe altă lume” pentru Victor Osimhen. Romelu Lukaku, inclus în afacere

Citeşte şi

Exclusiv Dani Coman a ales antrenorul ideal pentru Rapid: ”Cel mai îndreptățit să vină”

Exclusiv George Copos lasă de înțeles că Mircea Lucescu vrea la Rapid. ”E unic! L-aș aduce cu ochii închiși”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Simona Halep iubește din nou! Chiar de Paște a venit dovada că în viața sa e un nou bărbat citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM „Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”