Jucătorii din Țara Bascilor sărbătoresc un gol în poarta Costa Ricăi, 16 noiembrie 2020, Eibar/ foto: Profimedia

Moment istoric: Europa, aproape să primească o nouă echipă națională, cu jucători de zeci de milioane de euro

articol scris de Digi Sport
18.11.2020, 22:10
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Fotbalul de pe vechiul continent este pe cale să aibă o nouă echipă națională angrenată în competițiile internaționale, precum Liga Națiunilor sau preliminariile campionatelor europene și mondiale.

Echipa națională a Țării Bascilor, aproape să fie acceptată în competițiile internaționale

Potrivit lui Luis Mari Elustondo, președintele Federației de Fotbal din Țara Bascilor (EFF), există un acord cu Guvernul din Spania pentru ca echipa națională să evolueze în întrecerile internaționale.

”Există un acord preliminar între guvernele din Țara Bascilor și Spania”, a anunțat acesta, la Radio Euskadi, potrivit celor de la Marca. ”Pe termen mediu și lung, putem fi considerați o selecționată separată”, a explicat Elustondo.

În decembrie 2018, EFF a primit acceptul să ceară înscrierea în UEFA și FIFA, însă demersul s-a blocat pe drum. Acum, existența oficială a unei echipe naționale a Țării Bascilor pare ”mai aproape, pentru că s-au făcut lucruri care înainte erau oprite”, a transmis președintele federației.

”Trebuie să tratăm lucrurile cu calm. Dar dacă acordul dintre cele două guverne continuă, atunci vom avea cale liberă. Trebuie să insistăm în continuare”, a adăugat Elustondo.

În favoarea prezenței echipei naționale a Țării Bascilor în competițiile oficiale sunt exemplele din Marea Britanie, unde state nesuverane, precum Țara Galilor sau Scoția, au selecționate proprii. De asemenea, și cazul Insulelor Faroe, care aparțin de Danemarca, vine în sprijinul bascilor.

Cum arată echipa națională a Țării Bascilor, antrenată de Javier Clemente

Naționala din Țara Bascilor joacă deja meciuri amicale, nerecunoscute însă de FIFA. Cel mai recent joc a avut loc pe 16 noiembrie 2020, în fața celor din Costa RicaȚara Bascilor a câștigat cu 2-1, la Eibar, cu golurile marcate de Muniain și Unai Nunez (ambii de la Athletic Bilbao).

Selecționerul echipei este, din 2019, faimosul Javier Clemente, iar printre jucătorii actuali se numără nume cunoscute, precum Inaki Williams (cotat la 30 de milioane de euro) sau Asier Illarramendi (12 milioane de euro).

În octombrie 2019, Euskadi (numele basc al țării) ar fi trebuit să joace un amical cu Argentina, însă meciul nu a fost confirmat oficial de sud-americani și în cele din urmă a fost anulat.

Primul 11 al Țării Bascilor în meciul cu Costa Rica, 16 noiembrie 2020:

  • Herrerin - Capa, Nunez, Yeray, Yuri ('55 Aihen Munoz) - Guevara ('55 Manu García), Roberto Torres ('83 Balenziaga) - Williams, Muniain ('65 Oier), Morcillo ('83 Arbilla) - Villalibre ('55 Jon Bautista)
Javier Clemente și Iker Muniain, în meciul dintre Țara Bascilor și Costa Rica, 16 noiembrie 2020/ foto: Profimedia

Etichete: iker muniain , tara bascilor , inaki williams , javier clemente , euskadi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Universitatea Craiova - FCSB 2-0. Raul Silva și Ivan au adus victoria oltenilor! Darius Olaru a ratat un penalty

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

A plecat pe ușa din spate din România, iar acum e dorit de revelația sezonului în Europa!

Video Darius Olaru, criză de nervi în Universitatea Craiova - FCSB: ”Băi, prostule!”

Citeşte şi

Oficial Legenda i-a spus ADIO singurei echipe la care a jucat vreodată! Pleacă după 15 ani

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”