Adrian Bumbescu, în tricou alb, alături de foști colegi de la Steaua FOTO Sport Pictures

"Noi doi am fost cei mai buni din lume. Și nu o zic eu!" Topul-lecție pentru fotbaliștii români de azi

articol scris de Andru Nenciu
21.04.2020, 22:33
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Adrian Bumbescu (60 de ani) a dezvoltat pentru Digi Sport afirmația lui Victor Pițurcă, potrivit căreia cel supranumit "Colonelul" ar fi încasat în fotbalul de azi un salariu de 20 de milioane de euro. 

Fostul stoper din Ghencea, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986, a format la mijlocul anilor '80 un cuplu defensiv impenetrabil alături de Miodrag Belodedici, duo pe care a mizat și Emerich Ienei, în campania de calificare pentru Euro 1988 din RFG.

Adrian Bumbescu: "France Football a spus că suntem peste Scirea și Collovati"

Bumbescu a venit cu un argument solid în sprijinul declarației fostului său coleg de la Scornicești, Steaua și națională. 

"Eu și Belo ne simțeam din priviri, la jocul aerian eram buni amândoi. El stătea mai în spate și mătura tot când nu puteam să dau eu cu aspiratorul", spune Bumbescu, actual coordonator al Centrului de juniori de la CSA Steaua. 

Consacrați într-un fotbal din care nu reușeau să-și pună iscălitura pe un contract în străinătate - a făcut-o doar Belodedici până la căderea comunismului, la Steaua Roșie  -, Bumbescu și actualul oficial al FRF au atras prin evoluțiile lor sigure atenția marilor publicații de profil. 

"Am și acum acasă o revistă France Footbal, care a construit un top interesant al anilor '80, la un moment dat. Jurnaliștii francezi ne-au scos pe mine și pe Belo drept cei mai buni fundași din lume, cel mai valoros cuplu! Peste Scirea și Collovati! Ce român mai realizează o astfel de performanță acum!?", mai spune, pentru Digi Sport, Adrian Bumbescu. 

Gaetano Scirea și Fulvio Collovati, stâlpii defensivei Italiei, ani buni, alături de Gentile și Cabrini, au devenit campioni mondiali cu selecționata lui Enzo Bearzot în 1982. 

Scirea a murit într-un cumplit accident de mașină, Collovati e analist la RAI

Fulvio Collovati, 50 de selecții și 3 goluri pentru Italia, are 62 de ani și ocupă în prezent funcția de analist sportiv la televiziunea RAI. 

Gaetano Scirea, cosiderat unul dintre cei mai valoroși apărători din toate timpurile, a murit în septembrie 1989, la doar 36 de ani. Italianul, observator pentru Juventus, se întorcea de la Zabrze către Varșovia pentru a lua avionul spre Torino. Mașina cu care se deplasa spre aeroport a intrat într-o coliziune, iar Scirea și ceilalți pasageri au rămas încarcerați. Din cauza canistrelor de benzină care se aflau în spate, autoturismul a luat foc. Salvatorii au ajuns mult prea târziu. 

 

 

Etichete: fundas , belodedici , adrian bumbescu , scirea , collovati


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Titular în premieră în 2024. Pe cine se va baza Kopic la ”finala” Dinamo - Csikszereda

Exclusiv ”Uitați-vă la Ancelotti!” Marcel Pușcaș știe ce problemă va întâmpina Neil Lennon la Rapid

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial S-a anunțat cel mai bun jucător al sezonului 2023/2024 din Premier League

Citeşte şi

MERCATO 2022 | Toate transferurile verii sunt AICI!

MERCATO în Europa | Toate transferurile din vara lui 2020 sunt AICI. Juventus l-a luat pe Federico Chiesa de la Fiorentina

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină